Hyppää pääsisältöön

Erityisjärjestelyt tenteissä

Tampereen yliopisto ja TAMK

Erityisjärjestelyitä tentteihin voi saada opiskelija, jolla on oppimiseen liittyviä erityisvaikeuksia tai jokin opiskeluun vaikuttava sairaus, vamma tai muu tila. Tenttien erityisjärjestelyiden lähtökohta on se, että opiskelijalle on laadittu erityisjärjestelyehdotus. Erityisjärjestelyehdotuksen saamiseksi opiskelija varaa keskusteluajan sähköisellä ajanvarauksella tai ottaa yhteyttä osoitteeseen opiskelijanohjaus.tau [at] tuni.fi, josta hänelle tarjotaan keskusteluaikaa. Lue lisää erityisjärjestelyehdotuksesta ja sen saamisesta.

Kun erityisjärjestelyehdotus on laadittu, sitä voidaan soveltaa sekä paperitenteissä että sähköisissä tenteissä seuraavasti:

Yleiset paperitentit (Ilmoittautuminen Sisun kautta) 

  • Ilmoita erityisjärjestelyiden tarpeesta tenttipalveluille (tenttipalvelut.tau [at] tuni.fi) vähintään viikko ennen tenttiä. Sisällytä viestiin tentin tarkat tiedot (kurssikoodi, opintojakson nimi, vastuuopettaja, ajankohta).
  • Tenttiä edeltävällä viikolla saat tenttipalveluilta sähköpostin, jossa kerrotaan tentin tarkka aika ja paikka.

Sähköiset EXAM-tentit (ilmoittautuminen EXAMin kautta)

  • Tieto sinulle myönnetyistä erityisjärjestelyistä ei siirry automaattisesti EXAMiin.
  • Oma tila: Varataan suoraan EXAM-järjestelmässä ilman erillistä ilmoitusta tenttipalveluille. Erityistenttitilat löytyvät sekä Hervannasta (PC201) että Keskustakampukselta (A026).
  • Lisäaika: Ennen EXAM-tenttiajan varaamista, ota yhteyttä opettajaan, ja pyydä tätä luomaan lisäajallinen tentti. Kun henkilökohtainen tentti on luotu, voit ilmoittautua siihen sähköpostiin tulevan linkin kautta.
  • Lääkinnälliset apuvälineet: Mikäli apuvälineet on otettava mukaan tenttitilaan, tulee asiasta ilmoittaa ennen tenttiä osoitteeseen tenttipalvelut.tau [at] tuni.fi, jotta asia voidaan huomioida valvonnassa.

Muut tentit (luentotentti, etätentti tms.)

  • Ole erityisjärjestelyistä yhteydessä opettajaan.
Julkaistu: 15.3.2019
Päivitetty: 30.5.2022