Hyppää pääsisältöön
Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Tietojenkäsittelyopin maisterikoulutus, Filosofian maisteri - orientaatio

Tervetuloa tietojenkäsittelytieteiden maisteriopiskelijaksi!

Kotikampuksesi Tampereen yliopistossa on keskustakampus, opetusta on myös Hervannan kampuksella.

Orientaatioviikko

Opintosi alkavat maanantaina 21.8.2023 orientaatioviikon merkeissä. 

Orientoivien opintojen aikana käsitellään yliopisto-opiskelua, tulevan tutkintosi rakennetta ja monia muita opintojesi kannalta tärkeitä asioita, joten osallistuminen on tärkeää. Osa orientaatioviikon tapahtumista toteutetaan etänä.

Yliopiston kaikille uusille opiskelijoille suunnattuja ohjeita kootaan Uusien opiskelijoiden orientaatio -Moodleen. Ennen Moodle-alueelle menoa sinun tulee rekisteröidä Tuni-tunnuksesi – ohjeet tähän löydät Uuden opiskelijan sivulta.

Opintojen suunnittelu

Suoraan maisteriopintoihin valitut tekevät henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman Sisussa ohjelmansa vastuuhenkilön ja ohjaustahojen ohjeiden mukaisesti. Orientoivien yhteydessä kerrotaan yksityiskohtaisemmin maisterin tutkinnon opintosuunnitelman tekemisestä.

Maisterivaiheessa aloittaville voidaan määrätä täydentäviä opintoja, mikäli vastaavia tietoja ei ole aiemmissa opinnoissa. Nämä on kerrottu maisteriohjelman kuvauksessa opetussuunnitelmassa kohdassa edeltävyydet "Jos seuraavat opintojaksot tai muualla suoritetut vastaavat eivät sisälly aikaisempiin opintoihin, ne suoritetaan osana maisteriohjelman valinnaisia opintoja: Tietorakenteet ja algoritmit 1 sekä Tilastotieteen johdantokurssi". Lisäksi opiskelijan valitsema syventymiskohde voi edellyttää jotain täydentäviä opintoja.

Tuutorit apuna opintojen aloituksessa

Orientaatioviikolla opiskelijatuutorit auttavat sinua tutustumisessa ja opintojen aloituksessa. Ainejärjestö Luuppi ry esittäytyy maanantaina 21.8. klo 13 keskustakampuksen Päätalon salissa A1 ja kertoo tarkemmin Luupin järjestämästä ohjelmasta orientaatioviikolla.

Luuppi ry toivottaa sinut tervetulleeksi! 

 

Orientaatioviikon ohjelma

Teams-linkit päivitetään alla olevaan ohjelmaan ennen tapahtumia. Kun liityt etäkokouksiin mykistä mikrofoni ja ota kamera pois päältä. Ongelmatapauksissa ota yhteyttä cs.studies.tau [at] tuni.fi.

Maanantai 21.8.2023

klo 12.00-12.45 Tervetuloa tietojenkäsittelytieteiden kandi- ja maisteriopiskelijat, katsaus tulevan viikon ohjelmaan. Tämä vain paikan päällä, materiaalit saatavilla maanantaina.
Keskustakampus, Päätalo ls A1
koulutusasiantuntija Heli Rikala

klo 13-14 Luuppi ry
Keskustakampus, Päätalo ls A1

klo 15 maisteriohjelmaan valittujen alkuinfo Pinni B1029 (Teams-linkki)
koulutusasiantuntija Heli Rikala ja Noora Koskinen

Tiistai 22.8.2023

Maisteriopiskelijoille valinnainen tilaisuus 9-11 ja 12-13 Tietojenkäsittelytieteiden tutkinto-ohjelma esittäytyy, ohjeita opiskeluun ja opintojen valintaan
professori Hannu-Matti Järvinen, tutkinto-ohjelmavastaava
Keskustakampus, Pinni B1100

Keskiviikko 23.8.2023

klo 9.30-11: Tietojenkäsittelyopin maisteriohjelman esittely maisterivaiheessa aloittaville
Keskustakampus ja Teams
professorit Martti Juhola ja Hannu-Matti Järvinen

Torstai 24.8.2023

Info aiempien opintojen hyväksilukemisesta klo 10-11
Pinni A, Paavo Koli-sali
Koulutusasiantuntijat Heli Rikala ja Noora Koskinen

Yhteystiedot

Tapaamisiin elokuussa!

Heli Rikala, koulutusasiantuntija

 

Julkaistu: 17.9.2019
Päivitetty: 16.8.2023