Hyppää pääsisältöön

Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Automaatiotekniikka, Itä-Suomi, Diplomi-insinööri -orientaatio

Tampereen yliopisto

Tervetuloa opiskelemaan automaatiotekniikkaa!

Tässä tiedotteessa on ohjeita opintourasi alkuun. Kun olet ottanut paikkasi vastaan, sinulle on luotu käyttäjätunnukset Tampereen yliopiston (TAU) tietojärjestelmiin. Tunnuksilla pääset kirjautumaan mm. sähköpostiin, Moodleen, Sisuun ja yliopiston intra-sivuille ja intra-sivujen kautta opiskelijan käsikirjaan.

Lisäksi sinulle on luotu tunnukset Itä-Suomen yliopiston tietojärjestelmiin, ks. ohjeet niiden käyttöönotosta: UEF-tunnusten käyttöönotto. Näillä tunnuksilla pääset kirjautumaan sähköpostiin ja yliopiston sähköisiin järjestelmiin sekä Peppiin, jonka kautta voit ilmoittautua Itä-Suomen yliopiston järjestämille opintojaksoille.  

Lisätietoja UEFin erillisopinto-oikeudesta: UEF erillisopiskelijan ilmoittautuminen

Opintosi alkavat orientaatio-osuudella (orientaatioviikko).

 

Orientaatioviikko

Opintosi alkavat maanantaina 22.8.2022 orientaatioviikon merkeissä.

Suurin osa orientaatioviikon tapahtumista toteutetaan etänä.

Olemme koonneet uusille opiskelijoille suunnattuja puheenvuoroja sekä opiskeluun liittyviä ohjeita Moodleen, vuoden 2021 versiota päivitetään aina orientaatioviikkoon asti. Tutustumalla puheenvuoroihin aloitat orientoitumisen yliopisto-opintoihin. Ennen Moodle-alueelle pääsyä sinun tulee rekisteröidä Tuni-tunnuksesi – ohjeet tähän löydät Uuden opiskelijan sivulta.

Itä-Suomen yliopiston orientaatioviikon ja uudelle opiskelijalle tarkoitetun materiaalin löydät täältä: UEFin orientaatio-ohjelma. Huomaathan kuitenkin, että koska olet tutkinto-opiskelijana Tampereella, etkä Itä-Suomessa, monet asiat eivät kosketa sinua. Saat sähköpostiisi elokuun alussa tarpeisiisi räätälöidyn opiskelijan oppaan, mihin on kerätty keskeisimmät tiedot. 

Lisäksi tutkinto-ohjelmasi tervehtii sinua orientaatioviikolla Kuopion kampuksella.

Jos sinulla on flunssan oireita (nenä vuotaa, kurkkukipu, yskä, aivastelu jne.), ethän saavu paikalle kampuksella järjestettävään tilaisuuteen. Tässä tapauksessa ota yhteyttä tutkinto-ohjelman koulutusasiantuntijaan (tekko.opiskelu.tau@tuni.fi). Varmistamme, että saat tarvittavat tiedot opintojen aloittamiseen muilla tavoin ja olet tervetullut kampuksille, kun olosi sen sallii. 

 

Tervetulotilaisuus maanantaina, 22.8.2022 klo 16-18

Käydään läpi orientaatioviikon aikataulu, tehdään katsaus tutkinto-ohjelman sisältöön ja keskustellaan tutkinto-ohjelmassa opiskelun periaatteista. Tapaaminen pidetään Savonia AMKn tiloissa, osoitteessa Microkatu 1, Savilahden kampuksen kampussydämessä (D-1036).

Vapaamuotoista tutustumista ja opiskelijatuutorin tapaaminen suoraan tervetulotilaisuuden jälkeen maanantaina, 22.8.2021 klo 18-20

Lisätietoja voi tarvittaessa kysyä UEFin opiskelijatuutorilta, Maria Laurikaiselta, maria.laurikainen@uef.fi.

Henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) teko Sisuun- työpaja tiistaina, (etätilaisuus) 23.8.2022, klo 16-18

Henkilökohtainen opintosuunnitelma täytyy olla Sisussa tehtynä ennen opintojen alkua, sillä Tampereen opintojaksoille ei voi ilmoittautua, jos ne eivät ole opintosuunnitelmassa. Opintojaksojen toteutuksille ilmoittaudutaan Sisun kautta. HOPSin tekemiseen kannattaa tutustua jo ennen tätä työpajaa ja HOPSin saa tehdä valmiiksi myös itsenäisesti. Lisäksi käydään läpi sisällyttämishakemuksen teon periaatteet Sisussa, eli Itä-Suomen yliopiston opintojen hyväksilukeminen tutkintoon ja näiden opintojen lisääminen HOPSiin. Mikäli et pääse työpajaan ja tarvitset apua HOPSin teossa, ole yhteydessä koulutusasiantuntijaan.  

Lisätietoja HOPSista: Opintojen suunnittelu ja HOPS
Ohjeita HOPSin tekemiseen Sisussa: Opintosuunnitelman teko Sisussa

HUOM! Opetussuunnitelmakaudeksi valitaan 2022-2023

Autek ja TREY esittäytyvät, yleinen kyselytunti keskiviikkona, (etätilaisuus) 24.8.2022, klo 16-18

Automaatiotekniikan kilta, Autek ja Tampereen ylioppilaskunta, TREY esittäytyvät opiskelijoille. Autekin ja TREYn osuuksien jälkeen opiskelijoille on varattu aikaa pohtia yhdessä koulutusassistentin kanssa vielä epäselviä tai askarruttavia asioita.

Ilmoittautuminen syksyn 1. periodin opintojaksojen Tampereen toteutuksille viimeistään torstaina, 25.8.2022

Toteutuksille (eli opintojaksojen osille) ilmoittaudutaan itsenäisesti Sisussa HOPSin kautta. ilmoittautumisohje intranetissä: Ilmoittautuminen opintojakson opetukseen Sisussa

Ilmoittautuminen syksyn Itä-Suomen yliopiston opintojaksoille

Muistathan myös ilmoittautua Itä-Suomen yliopiston tarjoamille opintojaksoille Pepissä. Ilmoittautuminen opintojaksoille alkaa jo elokuun alussa.   

Kuopion kampuksen esittelykierros maanantaina 30.8.2021, klo 16-18

Opiskelijatuutori Maria Laurikainen esittelee halukkaille Kuopion kampusta. Lisätietoja voi tarvittaessa kysyä Marialta, maria.laurikainen@uef.fi.

 

Opintojen suunnittelu

Saat sähköpostiisi elokuun alussa malliaikataulun, mistä voit katsoa mille opintojaksoille sinun tulisi ilmoittautua. Kevään 2022 opintojaksoille ilmoittaudutaan 15.11. alkaen.

Voit tarkastella tutkinnon rakennetta ja opintojaksoja Opiskelijan käsikirjasta (Rakenne ja opinnot -välilehdellä ”Älykäs automaatio”, missä myös linkitykset Itä-Suomen yliopiston tarjoamaan opetukseen) sekä syksyn Tampereen yliopiston tarjoamia opintojaksoja Opiskelijan oppaan Opetussuunnitelmat ja -tarjonta -osiosta opintojakson kohdalta.

Sinun tulee valita yksi kolmesta erikoistumisopintokokonaisuudesta (sivuaine) ja opiskella valinnan mukaisesti. HUOM! Kokonaisuuksien opinnot alkavat jo syksyllä 2021. Valittavana ovat:

1. Industrial Robotics, tarjotaan Tampereen yliopistossa
2. Datatiede ja tekoäly, tarjotaan Itä-Suomen yliopistossa
3. Markkinointi ja myynti, tarjotaan Itä-Suomen yliopistossa

 

Suoraan maisterivaiheeseen valittavien opiskelijoiden tulee useimmiten suorittaa myös tutkinnon täydentävät opinnot. Täydentävät opinnot katsotaan jokaiselle opiskelijalle henkilökohtaisesti erikseen. Jos sinulla on aiempia opintoja, jotka mahdollisesti korvaavat tutkinto-ohjelman pakollisia opintojaksoja (myös täydentäviä), ole elokuussa yhteydessä tutkinto-ohjelman koulutusasiantuntijaan (koulutusasiantuntija Anna Telenius palaa kesälomalta elokuun alussa.)

 

TREY- Tampereen ylioppilaskunta 

Koska olet tutkinto-opiskelijana Tampereella, kuulut myös Tampereen ylioppilaskuntaan. Tampereen ylioppilaskunta (lyhyemmin TREY) on kaikkien 18 000 Tampereen yliopiston opiskelijan yhteinen edunvalvoja, järjestötoiminnan mahdollistaja, palveluntarjoaja ja yhteisöllisyyden rakentaja. Lisätietoja uudelle opiskelijalle TREYn nettisivuilla. Tervetuloa opiskelemaan Tampereelle! 

 

Kiltasi toivottaa sinut myös tervetulleeksi

Jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus liittyä oman ammattialansa mukaiseen järjestöön eli kiltaan. Automaatiotekniikan oma kilta on Autek. Lisätietoa meistä löydät nettisivuiltamme. Jokainen uusi yliopiston opiskelija on tervetullut osallistumaan Autekin toimintaan!

 

Yhteystiedot

Yleisosoite, tekko.opiskelu.tau@tuni.fi 
Koulutusasiantuntija, anna.telenius@tuni.fi, +358505760227
Vastuuopettaja, matti.vilkko@tuni.fi+358408332830
Opettajatuutori Tampereella, helena.leppakoski@tuni.fi 
Opettajatuutori Kuopiossa, jorma.joutsensaari@uef.fi 
Opiskelijatuutori Kuopiossa, maria.laurikainen@uef.fi 

Julkaistu: 18.5.2021
Päivitetty: 12.5.2022