Hyppää pääsisältöön

Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Automaatiotekniikka, Itä-Suomi, Diplomi-insinööri -orientaatio

Tampereen yliopisto

Tervetuloa opiskelemaan automaatiotekniikkaa!

Tässä tiedotteessa on ohjeita opintourasi alkuun. Kun olet ottanut paikkasi vastaan, sinulle on luotu käyttäjätunnukset Tampereen yliopiston (TAU) tietojärjestelmiin. Tunnuksilla pääset kirjautumaan Moodleen, Sisuun ja yliopiston intra-sivuille ja intra-sivujen kautta opiskelijan käsikirjaan.

Lisäksi sinulle on luotu tunnukset Itä-Suomen yliopiston tietojärjestelmiin, ks. ohjeet niiden käyttöönotosta: UEF-tunnusten käyttöönotto. Näillä tunnuksilla pääset kirjautumaan sähköpostiin ja yliopiston sähköisiin järjestelmiin sekä Peppiin, jonka kautta voit ilmoittautua Itä-Suomen yliopiston järjestämille opintojaksoille. 

Lisätietoja UEFin erillisopinto-oikeudesta: UEF erillisopiskelijan ilmoittautuminen

Orientaatio alkaa elokuussa kaikille opiskelijoille yhteisellä Moodle-alueella. Sieltä löydät syventävät tiedot opiskelun käytänteistä, opintojen suunnittelusta, ohjauksen ja hyvinvoinnin tuesta sekä opiskelijan palveluista. Moodlen materiaaleihin tutustuminen on todella tärkeä askel valmistautumisessa uusiin opintoihin. Käy materiaalit läpi siis huolella. Linkki alueelle on lisätty myös uuden opiskelijan tervetulosivulle. Moodle-alueelle kirjautumista varten sinun tulee rekisteröidä TUNI-tunnuksesi IT-palveluiden ohjeiden mukaisesti.

 

Orientaatioviikko

Opintosi alkavat maanantaina 22.8.2022 orientaatioviikon merkeissä.

Suurin osa orientaatioviikon tapahtumista toteutetaan etänä.

Lisäksi tutkinto-ohjelmasi tervehtii sinua orientaatioviikolla Kuopion kampuksella.

Jos sinulla on flunssan oireita (nenä vuotaa, kurkkukipu, yskä, aivastelu jne.), ethän saavu paikalle kampuksella järjestettävään tilaisuuteen. Tässä tapauksessa ota yhteyttä tutkinto-ohjelman koulutusasiantuntijaan (tekko.opiskelu.tau [at] tuni.fi). Varmistamme, että saat tarvittavat tiedot opintojen aloittamiseen muilla tavoin ja olet tervetullut kampuksille, kun olosi sen sallii.

 

Tervetulotilaisuus maanantaina, 22.8.2022 klo 16-18

Käydään läpi orientaatioviikon aikataulu, tehdään katsaus tutkinto-ohjelman sisältöön ja keskustellaan tutkinto-ohjelmassa opiskelun periaatteista. Tapaaminen pidetään Savonia AMKn tiloissa, osoitteessa Microkatu 1, Savilahden kampuksen kampussydämessä (D-1036).

Vapaamuotoista tutustumista ja opiskelijatuutorin tapaaminen suoraan tervetulotilaisuuden jälkeen maanantaina, 22.8.2022 klo 18-20

Lisätietoja voi tarvittaessa kysyä UEFin opiskelijatuutorilta, Sini Juutilta, sinijuu [at] uef.fi.

Henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) teko Sisuun- työpaja tiistaina, (etätilaisuus) 23.8.2022, klo 16-18

Henkilökohtainen opintosuunnitelma täytyy olla Sisussa tehtynä ennen opintojen alkua, sillä Tampereen opintojaksoille ei voi ilmoittautua, jos ne eivät ole opintosuunnitelmassa. Opintojaksojen toteutuksille ilmoittaudutaan Sisun kautta. HOPSin tekeminen kannattaa aloittaa jo ennen tätä työpajaa. Lisäksi käydään läpi sisällyttämishakemuksen teon periaatteet Sisussa, eli Itä-Suomen yliopiston opintojen hyväksilukeminen tutkintoon. Mikäli et pääse työpajaan ja tarvitset apua HOPSin teossa, ole yhteydessä koulutusasiantuntijaan.

Lisätietoja HOPSista: Opintojen suunnittelu ja HOPS 

Ohjeita HOPSin tekemiseen Sisussa: Opintosuunnitelman teko Sisussa (huomaathan, ettei tutkinto-ohjelmalle ole malliajoitusta Sisussa)

HUOM! Opetussuunnitelmakaudeksi valitaan 2022-2023 

Autek ja TREY esittäytyvät, yleinen kyselytunti keskiviikkona, (etätilaisuus) 24.8.2022, klo 16-18 (tilaisuuden ajankohta ja toteutuminen vielä epävarmaa)

Automaatiotekniikan kilta, Autek ja Tampereen ylioppilaskunta, TREY esittäytyvät opiskelijoille. Autekin ja TREYn osuuksien jälkeen opiskelijoille on varattu aikaa keskustella ja esittää kysymyksiä opintoihin yms. liittyen.

Ilmoittautuminen syksyn 1. periodin opintojaksojen Tampereen toteutuksille viimeistään perjantaina, 26.8.2022

Toteutuksille (eli opintojaksojen osille) ilmoittaudutaan itsenäisesti Sisussa HOPSin kautta. ilmoittautumisohje intranetissä: Ilmoittautuminen opintojakson opetukseen Sisussa. HUOM! Saat malliaikataulun, eli ehdotuksen opintojaksojen suorittamisen aikataulutukselle koulutusasiantuntijalta elokuun alussa.

Ilmoittautuminen syksyn Itä-Suomen yliopiston opintojaksoille

Muistathan myös ilmoittautua Itä-Suomen yliopiston tarjoamille opintojaksoille Pepissä. Ilmoittautuminen opintojaksoille alkaa elokuun alussa.   

Kuopion kampuksen esittelykierros maanantaina 29.8.2022, klo 16-18

Opiskelijatuutori Sini Juuti esittelee halukkaille Kuopion kampusta. Jos haluat osallistua kierrokselle, ota etukäteen yhteyttä Siniin, sinijuu [at] uef.fi.

 

Opintojen suunnittelu

Saat sähköpostiisi elokuun alussa malliaikataulun, mistä voit katsoa mitä opetusta on tarjolla ja mille opintojaksoille sinun tulisi ilmoittautua. Kevään 2023 opintojaksoille ilmoittaudutaan 14.11. alkaen.

Voit tarkastella tutkinnon rakennetta ja opintojaksoja Opiskelijan käsikirjasta (Rakenne ja opinnot -välilehdellä ”Älykäs automaatio”, sekä syksyn Tampereen yliopiston tarjoamia opintojaksoja Opiskelijan oppaan Opetussuunnitelmat ja -tarjonta -osiosta opintojakson kohdalta.

Sinun tulee valita yksi kolmesta erikoistumisopintokokonaisuudesta (sivuaine) ja opiskella valinnan mukaisesti. HUOM! Kokonaisuuksien opinnot alkavat jo syksyllä 2022. Valittavana ovat:

1. Industrial Robotics, tarjotaan Tampereen yliopistossa
2. Datatiede ja tekoäly, tarjotaan Itä-Suomen yliopistossa
3. Markkinointi ja myynti, tarjotaan Itä-Suomen yliopistossa
 

Suoraan maisterivaiheeseen valittavien opiskelijoiden tulee useimmiten suorittaa myös tutkinnon täydentävät opinnot. Täydentävät opinnot katsotaan jokaiselle opiskelijalle henkilökohtaisesti erikseen. Jos sinulla on aiempia opintoja, jotka mahdollisesti korvaavat tutkinto-ohjelman pakollisia opintojaksoja (myös täydentäviä), ole elokuussa yhteydessä tutkinto-ohjelman koulutusasiantuntijaan (koulutusasiantuntija Anna Telenius).

 

TREY- Tampereen ylioppilaskunta

Koska olet tutkinto-opiskelijana Tampereella, kuulut myös Tampereen ylioppilaskuntaan. Tampereen ylioppilaskunta (lyhyemmin TREY) on kaikkien 18 000 Tampereen yliopiston opiskelijan yhteinen edunvalvoja, järjestötoiminnan mahdollistaja, palveluntarjoaja ja yhteisöllisyyden rakentaja. Lisätietoja uudelle opiskelijalle TREYn nettisivuilla. Tervetuloa opiskelemaan Tampereelle!

 

Kiltasi toivottaa sinut myös tervetulleeksi

Jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus liittyä oman ammattialansa mukaiseen järjestöön eli kiltaan. Automaatiotekniikan oma kilta on Autek. Lisätietoa löydät täältä. Jokainen uusi yliopiston opiskelija on tervetullut osallistumaan Autekin toimintaan!

 

Yhteystiedot

Yleisosoite, tekko.opiskelu.tau [at] tuni.fi
Koulutusasiantuntija Anna Telenius, anna.telenius [at] tuni.fi, +358505760227
Vastuuopettaja Matti Vilkko, matti.vilkko [at] tuni.fi (, +358408332830)
Opettajatuutori Tampereella Helena Leppäkoski, helena.leppakoski [at] tuni.fi
Opettajatuutori Kuopiossa ja Joensuussa Jorma Joutsensaari, jorma.joutsensaari [at] uef.fi
Opiskelijatuutori Kuopiossa, Sini Juuti sinijuu [at] uef.fi

 

Julkaistu: 18.5.2021
Päivitetty: 10.8.2022