Hyppää pääsisältöön

Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Yliopiston yhteiset opintojaksot

Tampereen yliopisto

Yliopiston yhteiset opintojaksot lukuvuosina 2021–2024

Osana tutkinnon vapaasti valittavia opintoja voit suorittaa alla listattuja ns. yliopiston yhteisiä opintojaksoja, joiden kuvauksiin pääset opintojaksoa klikkaamalla. Lisätietoa opintojaksojen suorittamisesta saat omasta tiedekunnastasi ja opintojakson yhteydessä mainituilta tahoilta.

 

Tuutoritoimintaan liittyvät opintojaksot

Tuutoritoiminta liittyy perinteisesti uusien opiskelijoiden – niin suomalaisten kuin kansainvälistenkin - perehdyttämiseen yliopisto-opiskeluun, mutta voit toimia myös liikuntatuutorina tai tuutorivastaavana. Tuutorina tutustut uusiin ihmisiin ja pääset jakamaan omaa osaamistasi muille.

 

Hyvinvointia tukevat opintojaksot

 

Luottamustehtäviin liittyvät opintojaksot

Luottamustehtäviin liittyvissä opintojaksoissa saat opintopisteitä siitä, että osallistut yliopiston, tiedekuntasi, ainejärjestösi tai vaikkapa ylioppilaskunnan toimintaan esimerkiksi tiedekuntaneuvoston tai opetussuunnitelmatyöryhmän opiskelijajäsenenä. Samalla pääset vaikuttamaan itseäsi ja opiskelukavereitasi koskeviin asioihin ja myös verkostoitumaan.

Huomaa, että voit sijoittaa edellä mainittuja opintoja yhteensä enintään 10 opintopistettä alempaan ja ylempään korkeakoulututkintoon, esimerkiksi 5 op alempaan tutkintoon ja 5 op ylempään tutkintoon. Jos olet jo saanut opintopisteitä opintojaksosta TAU.M.001 Luottamustehtävissä toimiminen (1–10 op), myös ne lasketaan mukaan luottamustehtävien opintopisteisiin. Huomaa myös, että opintojaksoihin liittyvät raportit tai vastaavat tulee palauttaa mielellään toimikauden päättymistä seuraavan lukuvuoden aikana tai viimeistään kolmen lukuvuoden sisällä toimikauden päättymisestä.

 

Vapaaehtoistyöhön tai vastaavaan liittyvät opintojaksot

Opintopisteitä saa myös vapaaehtoistyöstä, Juniversityn ohjaajana ja opiskelijalähettiläänä tai FabLabin ohjaajana toimimisesta. Pääset tekemään yliopistoa tutuksi muillekin ja harjoittamaan siinä samalla myös vuorovaikutustaitojasi.

 

Kansainvälistymiseen liittyvät opintojaksot

 

Julkaistu: 16.4.2021
Päivitetty: 3.4.2023