Hyppää pääsisältöön

Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Tutkijakoulun säännölliset tapahtumat

Tampereen yliopisto

Verkostoidu tutkijakoulun tapahtumissa 

Tutkijakoulu järjestää säännöllisiä tapahtumia, joissa saat tietoa, työvälineitä ja mahdollisuuksia yhteistyöhön. Tapahtumat on suunnattu väitöskirjatutkijoiden tarpeisiin ja käsittelevät ajankohtaisia aiheita tutkimuksen tietosuojasta elämään väitöksen jälkeen. Esimerkiksi kuukausittaisilla aamukahveillamme tapaat muita tutkijoita ja verkostoidut. 

Löydät tapahtumapaikat ja tarkat päivämäärät intran tapahtumauutisista sekä TG-Doctoral School Teams-ryhmästä. Ryhmä on avoin kaikille väitöskirjatutkijoille. Jokaisella tapahtumalla on Teams-ryhmässä oma kanavansa. Lisäksi tiedotamme tapahtumista tutkijakoulun uutiskirjeessä, jonka myös saat kätevimmin liittymällä tutkijakoulun Teams-ryhmään.

 

Aamukahvit väitöskirjatutkijoille

Järjestämme useita aamukahvitilaisuuksia väitöskirjatutkijoille lukuvuoden aikana. Aamukahvit ovat nimettyinä keskiviikkoina klo 10:00–11:00. Tapahtuman teemat ideoidaan yhdessä, jotta ne tukisivat parhaalla mahdollisella tavalla väitöskirjatutkijan työtä ja arkea. Aamukahveilla saat tietoa ajankohtaisista teemoista vierailevilta puhujilta, tutkijakoulun asiantuntijoilta ja vertaisiltasi. Lisää tietoa intran tapahtumakalenterissa.

 

Kansainvälisen liikkuvuuden tapahtuma Mobility Café

Tutkijakoulu järjestää väitöskirjatutkijoille vähintään kerran lukuvuodessa englanninkielisen tapahtuman, jossa keskustellaan tutkijavierailuista ja kansainvälisestä liikkuvuudesta. Tapahtumassa kerrotaan rahoitusmahdollisuuksista, saat tukea ja vinkkejä harjoitteluihin ja tutkijavaihtoon, ja kuulet vertaisiltasi kokemuksia siitä, miten, milloin ja miksi lähteä vaihtoon väitöskirjatutkijana. Vuonna 2022 järjestämme liikkuvuustapahtuman lokakuun 5. päivä. Lisää tietoa intran tapahtumakalenterissa.

 

Orientaatiopäivä

Tutkijakoulu järjestää aloittaville väitöskirjatutkijoille aina orientaatiopäivän. Kerromme tohtoriopintojen kurssitarjonnasta ja Tampereen yliopistosta tutkimusympäristönä. Lisäksi keskustelemme väitöskirjan ohjauksesta, tohtoriopintojen rahoituksesta ja käytössäsi olevista palveluista. Orientaatiopäivän materiaaleihin ja videoihin voit palata kaikissa opintojesi vaiheissa. Syksyllä 2022 järjestämme suomenkielisen orientaatiopäivän 25.8. ja englanninkielisen orientaatiopäivän 30.8. Osallistu kampuksella tai verkossa! Lisää tietoa intran tapahtumakalenterissa.

 

Väitöskirjaohjaajakahvit 

Väitöskirjaohjaajille suunnatut kahvitilaisuudet ovat kohtaamispaikkoja ohjaajille. Asiantuntija-alustuksissa ja tietoiskuissa kerromme ohjauksen uusista välineistä ja tuesta. Keskustelut ovat oiva mahdollisuus vahvistaa omaa ja yhteistä ohjausosaamista ja kuulla viimeisintä tietoa tohtorikoulutuksesta. Lisää tietoa intran tapahtumakalenterissa.

 

Julkaistu: 29.6.2021
Päivitetty: 26.10.2022