Hyppää pääsisältöön

TAMKin opiskelijan käsikirja

Sairaanhoitaja (AMK) - orientaatio

TAMK

Muutokset ovat mahdollisia koronatilanteen takia. Tarkistathan aloitustilat ja kellonajat uudestaan vielä ennen orientoivien päivien alkua.

Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan sairaanhoitajan tutkinto-ohjelman päivätoteutukseen!

 

Opintojen alkaminen

Opiskelu alkaa  tiistaina  3.1.2023 klo 9.30 osoitteessa TAMK, Kuntokatu 3, 33520 Tampere.

Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes ammattikorkeakoulu on tarkistanut valinnassa käytetyt tiedot oikeiksi. Paperista todistusta ei tarvitse tuoda, ellei sitä sinulta erikseen pyydetä.

Orientoivat päivät

Opinnot aloitetaan orientoivilla päivillä. On tärkeää, että osallistut orientoivien päivien ohjelmaan, jotta opintosi pääsevät hyvin alkuun. Tällöin tutustut TAMKiin, opintojesi sisältöihin ja käytäntöihin sekä muihin ryhmäsi opiskelijoihin.   Pidäthän orientoivilla päivillä mukanasi henkilöllisyystodistusta. Tarvitset myös oman kannettavan tietokoneen tutustuessasi TAMKin tietojärjestelmiin.

 

Liittyminen Microsoft Teams alustalle

Käy liittymässä tutkinto-ohjelmasi Microsoft Teams alustalle jo ennen orientoivien päivien alkua. Ennen kuin pystyt liittymään alustalle, sinun tulee aktivoida Tuni-tunnuksesi. Tähän tarkemmat ohjeet löytyvät uuden opiskelijan sivuston etusivulta.

Kun tunnuksesi ovat aktivoitu voit pyytää liittymistä (Tutkinto-ohjelmasi) 2022 | Ohjaus ja tuutorointi kanavalle klikkaamalla tätä linkkiä, kun Teams pyytä sinua kirjautumaan, muista käyttää tuni-tunnuksiasi. 

Orientoivien päivien materiaalit löytyvät Teamsistä. Alustalla voi myös käydä keskustelua ja opettaja- ja opiskelijatuutorisi ovat kanavalla vastaamassa kysymyksiisi. Pyyntösi liittyä alustalle hyväksytään viimeistään ensimmäisen orientaatiopäiväsi aamulla.

Oman koulutuksen opetussuunnitelma

Haluatko tietää, millaisia asioita tulet opiskelemaan? Tutustu opetussuunnitelmaan tästä .

Opiskeluvälineet

Opinnoissasi on paljon itsenäistä tiedonhankintaa ja erilaisia tehtäviä sekä verkko-opintoja, minkä vuoksi edellytämme päivittäistä mahdollisuutta käyttää tietokonetta. Suojavaatetuksesta ja muista materiaaleista kuulet lisää orientoivilla päivillä. Näitä voit hankkia myös kierrätettyinä.

Rokotustiedot ja tuberkuloosiriskin arviointi

Terveysalan koulutukseen valituilla on tärkeä olla rokotusasiat kunnossa. Tutustu oheisesta linkistä YTHS:n ohjeisiin sote -alan opiskelijoille ja täytä siellä oleva rokotussuojan itsearviointilomake.

Tutustu myös samoilla sivuilla olevaan tuberkuloosiohjeistukseen.

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen

Voit hakea hyväksiluettavaksi sekä aiempia korkeakoulutasoisia opintoja että osaamistasi.

Jos mietit tätä mahdollisuutta, niin tutustu opetussuunnitelmaan.

  • Opintojen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi hyväksilukea korkeakoulussa suorittamiaan opintoja opiskelemaansa tutkintoon, mikäli ne vastaavat koulutuksen ja kyseisen opintojakson osaamistavoitteita ja sisältöjä.
  • Osaamisen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi esittää suorittavansa näytöllä esimerkiksi 2. asteen ammatillisessa koulutuksessa tai työkokemuksella hankkimaansa osaamista. Lähihoitajana kuulet tästä mahdollisuudesta lisää opintojen alussa.

Jos sinulla on jo tutkinto tai yli 30 opintopistettä sairaanhoitaja- ensihoitaja- terveydenhoitaja tai kätilöopintoja, voit siirtyä aiemmin opintonsa aloittaneiden opiskelijoiden ryhmään. Heidän opintonsa alkavat jo ennen kuin uudet opiskelijat aloittavat. Tällöin aloitat opintosi henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) mukaan. Ota yhteys opinto-ohjaaja Eija Piikkilään jo elokuun alussa.

Selvitys aiemmista opinnoista

Kerro meille aiemmista opinnoistasi tällä lomakkeella  jo ennen opintojesi alkua. Otamme tämän huomioon ryhmien luonnissa. Tarjoamme lähihoitajille mahdollisuuden suorittaa opinnot omassa ryhmässä kolmen vuoden aikana, eli puoli vuotta nopeammin kuin mitä opintojen normaalikestoksi on suunniteltu.

Erillishaussa valittu opiskelija

Siirryt opinnoissa aiemmin opintonsa aloittaneiden ryhmään, joten orientaatiopäivät sellaisenaan eivät ole tarkoituksenmukaiset sinulle. Jatkavien opiskelijoiden opintojaksot alkavat jo ennen uusien opiskelijoiden orientaatiopäiviä, joten ottamalla ajoissa yhteyttä pääset aloittamaan opintosi TAMKissa sujuvasti.  

Jos olet opiskellut avoimen AMKin opinnot TAMKissa päivätoteutuksessa viime lukuvuoden aikana, jatkat opintojasi samassa ryhmässä. Sovi HOPS-keskustelu ryhmäsi opettajatuutorin kanssa ja ilmoittaudu opintojaksoille uudella opiskelijanumerollasi.

Jos olet opiskellut aiemmin TAMKissa tai muussa AMKissa, ota yhteys opinto-ohjaajaan  ottaessasi paikan vastaan.

Jos olet tullut valituksi siirtohaussa, niin ole yhteydessä opinto-ohjaajaan  ottaessasi paikan vastaan.

 

Lisätietoja

Opintoasiainkoordinaattori Milja Kaartinen, p. 050 365 1142

Opinto-ohjaaja Eija Piikkilä, p. 050 591 5560

sähköposti on muodossa  etunimi.sukunimi [at] tuni.fi

TAMKin opintopalveluille voi myös lähettää kysymyksiä: opintotoimisto.tamk (at) tuni.fi

Julkaistu: 2.4.2019
Päivitetty: 24.10.2022