Hyppää pääsisältöön

Muusikko (AMK) - orientaatio

TAMK

Onneksi olkoon saamastasi opiskelupaikasta!
Tervetuloa opiskelemaan Musiikin tutkinto-ohjelman päivätoteutukseen!

Huom. Muutokset ovat mahdollisia – muutoksista ilmoitetaan tällä sivulla. Palaa näihin ja yleisempiin uuden opiskelijan ohjeisiin vielä elokuussa ennen orientoivia päiviä. Seuraa tätä sivua. 
 

Opintojen alkaminen - Muusikko (AMK)

Opintosi alkavat orientoivilla opinnoilla 16.8.2022 klo 8.30 osoitteessa Teiskontie 33, 33520 Tampere. Opiskelijatuutorit ovat sinua vastassa ja ohjaavat oikeaan luokkaan.   

Myös avoimen AMKin polkuopiskelijat sekä siirto-opiskelijat osallistuvat orientoiville päiville. On tärkeää, että olet paikalla tutustumassa ryhmäsi opiskelijoihin ja talon käytäntöihin. Jos olet saanut opiskelupaikan siirtohaussa, ota yhteyttä tutkinto-ohjelmasi opinto-ohjaajaan heti opintojen alussa.  

Orientoivilla päivillä tutustut opintojesi sisältöihin ja käytäntöihin sekä ryhmäsi opiskelijoihin ja TAMKin henkilökuntaan ja tiloihin. Jotta opintosi pääsevät hyvin vauhtiin, on tärkeää, että osallistut orientoivien päivien ohjelmaan.  

 • Pidäthän orientoivilla päivillä mukanasi henkilöllisyystodistusta. 
   
 • Oman tietokoneen tarvitset erityisesti silloin, kun ohjelmassa on tietojärjestelmiin tutustumista, mutta myös muulloin se on hyödyllinen olla mukana. 

Musiikkiin liittyvä lähtötasokoe

Musiikin tutkinto-ohjelman orientoivien opintojen alussa on musiikinteorian, säveltapailun ja musiikintuntemuksen lähtötasokoe (ti 16.8.2022 klo 14.30-16.00). Läsnäolosi on silloin pakollinen. Jos et läpäise koetta, sinulla on seuraavalla viikolla ko. asioiden kertauskurssi, joka auttaa sinua tulevien opintojaksojen läpäisemisessä. 

Liittyminen Microsoft Teams -alustalle

 • Käy liittymässä tutkinto-ohjelmasi Microsoft Teams -alustalle jo ennen orientoivien päivien alkua. Ennen kuin pystyt liittymään alustalle, sinun tulee aktivoida TUNI-tunnuksesi. Tarkemmat ohjeet tähän löydät uuden opiskelijan sivuston etusivulta sekä TAMKin käsikirjasta.
   
 • Kun tunnuksesi ovat aktivoitu, voit pyytää liittymistä alustalle klikkaamalla tätä linkkiä: Muusikko 2022-2023 | Ohjaus ja tuutorointi. Kun Teams pyytä sinua kirjautumaan, muista käyttää TUNI-tunnuksiasi.
   
 • Orientoivien päivien materiaalit löytyvät Teamsistä. Alustalla voi myös käydä keskustelua ja opettaja- ja opiskelijatuutorisi ovat kanavalla vastaamassa kysymyksiisi. Pyyntösi liittyä alustalle hyväksytään viimeistään ensimmäisen orientaatiopäiväsi aamulla. Jos jostain syystä orientoivien päivien ohjelma täytyisi siirtää etätoteutukseksi, Teams toimisi silloin orientaation alustana. Uskomme, että tapaamme toisemme lähitoteutuksessa.

Opiskelumenetelmät

Opiskelet pääsääntöisesti ma-pe klo 8.30–16.30, mutta esim. produktioiden yhteydessä harjoituksia voi olla myös illalla tai viikonloppuisin. Lisäksi toki itsenäistä instrumenttiharjoittelua on mahdollista tehdä luokissamme tilavarauksilla aina, kun kampus on avoinna. Näistä kerromme lisää orientoivilla päivillä. 

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen 

Jos sinulla on aiempia korkeakouluopintoja, joiden arvelet sopivan sisällöllisesti tähän tutkintoosi, ole yhteydessä ensin omaan opettajatuutoriisi henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman laatimiseen liittyen.  

Jos sinulla on aiempaa korkeakoulutasoista osaamista, jonka arvelet vastaavan tutkintosi opintojaksojen sisältöä, on sinulla opintojen alussa mahdollisuus näyttää osaamisesi näyttökokeella. Musiikinteorian, säveltapailun ja musiikintuntemuksen näyttökokeita on esim. maanantaina 22.8. Aikataulusta kuulet orientoivilla päivillä ja voit ilmoittautua silloin näihin kokeisiin. 

Opetussuunnitelma

Tutustu tutkinto-ohjelman opetussuunnitelmaan.   

 

Lisätietoja  

TAMKin henkilöiden sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi [at] tuni.fi 

 • Opintoasiainkoordinaattori Päivi Sohlman-Lukin (puh. 040 801 6256); tavoitettavissa 11.7.2022 alkaen
 • Opinto-ohjaaja Sirpa Levo-Aaltonen (p. 040 837 6065); tavoitettavissa 22.8.2022 alkaen
 • Tutkintovastaava Hanna Hurskainen (p. 040 630 2457); tavoitettavissa 8.8.2022 alkaen
 • Osaamispäällikkö Timo Salo (p. 050 441 3243); tavoitettavissa 8.8.2022 alkaen

Kesän aikana TAMKin opintopalveluiden päivystys (sähköpostiosoite): opintotoimisto.tamk [at] tuni.fi

TAMKin yhteystiedot

PIDÄTÄMME OIKEUDET MUUTOKSIIN.

Julkaistu: 2.4.2019
Päivitetty: 23.6.2022