Hyppää pääsisältöön
TAMKin opiskelijan käsikirja

Muusikko (AMK) - orientaatio

Onneksi olkoon saamastasi opiskelupaikasta!
Tervetuloa opiskelemaan muusikon tutkinto-ohjelman päivätoteutukseen!

Huom. Muutokset ovat mahdollisia – muutoksista ilmoitetaan tällä sivulla. Palaa näihin ja yleisempiin uuden opiskelijan ohjeisiin vielä elokuussa ennen orientoivia päiviä. Seuraa tätä sivua. Lisäksi seuraa myös TUNI-sähköpostiasi mahdollisten lisäviestien takia.  
 

Opintojen alkaminen - Muusikko (AMK)

Opintosi alkavat orientoivilla opinnoilla 15.8.2023 klo 11.00 osoitteessa TAMKin pääkampus, Teiskontie 33 (Kuntokatu 3), 33520 Tampere. Ota henkilötodistuksesi ja kannettava tietokoneesi mukaan.

Saavuthan hyvissä ajoin TAMKin juhlasaliin D1-04, jonne pääset kulkemaan Teiskontien puoleisen aulan kautta. Opiskelijatuutorit ovat aulassa ohjaamassa sinua oikeaan tilaan.

Opiskelupaikan vastaanottaneen ja läsnä olevaksi ilmoittautuneen tulee olla tällöin paikalla. Orientoivat päivät 15.-18.8.2023 ovat tärkeä osa opintojesi sujuvaa aloitusta. Mikäli perustellusta syystä et voi osallistua orientoiviin päiviin kampuksella, ilmoitathan asiasta opinto-ohjaajalle ja opintopalveluiden koordinaattorille. Yhteystiedot löydät tämän sivun lopusta.

Orientoivien päivien ohjelma

Orientoivat päivät toteutetaan lähitapaamisena ti 15. - pe 18.8.2023 TAMKin pääkampuksella. Päivien aikana tutustut TAMKiin, opintintojesi sisältöihin, opiskelun käytänteisiin ja ryhmäsi opiskelijoihin sekä TAMKin henkilökuntaan, tietojärjestelmiin ja tiloihin. Jotta opintosi pääsevät hyvin vauhtiin, on tärkeää, että osallistut orientoivien vuoden 2023 päivien ohjelmaan. 

 • Pidäthän orientoivilla päivillä mukanasi henkilöllisyystodistusta. 
   
 • Oman tietokoneen tarvitset erityisesti silloin, kun ohjelmassa on tietojärjestelmiin tutustumista, mutta myös muulloin se on hyödyllinen olla mukana. 

Liittyminen TAMK Musiikin Microsoft Teams -alustalle

 • Käy liittymässä TAMK Musiikin Microsoft Teams -alustalle jo ennen orientoivien päivien alkua. Ennen kuin pystyt liittymään alustalle, sinun tulee aktivoida TUNI-tunnuksesi. Tarkemmat ohjeet tähän löydät uuden opiskelijan sivuston etusivulta sekä TAMKin käsikirjasta.
   
 • Kun tunnuksesi ovat aktivoitu, voit pyytää liittymistä alustalle klikkaamalla tätä linkkiä: TAMK Musiikki 2023-2024 | Ohjaus ja tuutorointi. Kun Teams pyytä sinua kirjautumaan, muista käyttää TUNI-tunnuksiasi. 
   
 • Orientoivien päivien materiaalit löytyvät Teamsistä. Alustalla voi myös käydä keskustelua ja opettaja- ja opiskelijatuutorisi ovat kanavalla vastaamassa kysymyksiisi. Pyyntösi liittyä alustalle hyväksytään viimeistään ensimmäisen orientaatiopäiväsi aamulla. 

Opiskelumenetelmät

Opiskelet pääsääntöisesti ma-pe klo 8.30–16.30, mutta esim. produktioiden yhteydessä harjoituksia voi olla myös illalla tai viikonloppuisin. Lisäksi toki itsenäistä instrumenttiharjoittelua on mahdollista tehdä luokissamme tilavarauksilla aina, kun kampus on avoinna. Näistä kerromme lisää orientoivilla päivillä. 

Opetussuunnitelma

Tutustu muusikko (AMK) -tutkinto-ohjelman opetussuunnitelmaan.   

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen 

Voit hakea hyväksiluettavaksi aiempia korkeakoulutasoisia opintojasi ja muuten hankkimaasi osaamista. Hyväksilukemisesta löydät tietoa TAMKin  opiskelijan oppasta. Sinulle kerrotaan enemmän hyväksiluvuista ja niiden hakemisesta orientoivien päivien aikana. 

Tutustu tutkinto-ohjelmasi opetussuunnitelmaan ja mieti mahdollisia hyväksilukuja etukäteen.

Opintojen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi hyväksilukea korkeakoulussa suorittamiaan opintoja opiskelemaansa tutkintoon, mikäli ne vastaavat tutkinnon ja kyseisen opintoajkson osaamistavoitteita ja sisältöjä. Saat ne näkyviin opetussuunnitelmasta klikkaamalla kyseisen opintojakson nimeä. Jos sinulla on paljon aiemmin suoritettuja tulevaan alaasi liittyviä korkeakouluopintoja tai aiempi korkeakoulututkinto, olethan heti opiskelupaikan saatuasi yhteydessä tutkinto-ohjelmasi opinto-ohjaajaan sähköpostilla viimeistään elokuun alkupuolella.  

Osaamisen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi esittää suorittavansa näytöllä aiemmin hankkimaansa korkeakoulutasoista osaamista (esim. työkokemuksella hankittua). Jos sinulla on aiempaa korkeakoulutasoista osaamista, jonka arvelet vastaavan tutkintosi opintojaksojen sisältöä, on sinulla opintojen alussa mahdollisuus näyttää osaamisesi näyttökokeella. Musiikinteorian, säveltapailun ja musiikintuntemuksen näyttökokeita on esim. maanantaina 21.8. Aikataulusta kuulet orientoivilla päivillä ja voit ilmoittautua silloin näihin kokeisiin. 

Erillishaussa valittu opiskelija

Myös avoimen AMKin polkuopiskelijat sekä siirto-opiskelijat osallistuvat orientoiville päiville. On tärkeää, että olet paikalla tutustumassa ryhmäsi opiskelijoihin ja talon käytäntöihin. 

Jos olet opiskellut avoimen AMKin opinnot TAMKissa viime lukuvuoden aikana, jatkat opintojasi samassa ryhmässä. Sovi HOPS-keskustelu ryhmäsi opettajatuutorin kanssa ja ilmoittaudu opintojaksoille uudella opiskelijanumerollasi. Jos olet opiskellut avoimen AMK:n kautta aiemmin TAMKissa tai muussa AMKissa, ota yhteys opinto-ohjaajaan elokuun alkupuolella.

Jos olet saanut opiskelupaikan siirtohaussa, ota yhteyttä tutkinto-ohjelmasi opinto-ohjaajaan elokuun alkupuolella. Mahdollisimman nopea aiempien opintojen vertailu TAMKin opetussuunnitelmaan  ja hyväksilukujen hakeminen edistää opintojesi alkua. 

 

Yhteystiedot  

TAMKin henkilöiden sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi [at] tuni.fi 

 • Opintopalveluiden koordinaattori Päivi Sohlman-Lukin (puh. 040 801 6256)
 • Opinto-ohjaaja Sirpa Levo-Aaltonen (p. 040 837 6065)
 • Tutkintovastaava Hanna Hurskainen (p. 040 630 2457)
 • Osaamispäällikkö Timo Salo (p. 050 441 3243)

Loma-aikana akuuteissa kysymyksissä auttaa myös

 • TAMKin opintopalveluiden yhteystiedot:
  • vastaavat sähköposteihin heinäkuussa maanantaista perjantaihin klo 12-14 (vastaaminen 1-3 päivän kuluessa)
  • sähköpostiosoite on opintotoimisto.tamk [at] tuni.fi (opintotoimisto[dot]tamk[at]tuni[dot]fi)
 • IT-palveluiden IT-helpdeskin yhteystiedot:
  • vastaavat sähköposteihin opetuksen loma-aikoina klo 8-15
  • sähköpostiosoite on it-helpdesk [at] tuni.fi (it-helpdesk[at]tuni[dot]fi) 

TAMKin yhteystiedot

PIDÄTÄMME OIKEUDET MUUTOKSIIN.

Julkaistu: 2.4.2019
Päivitetty: 28.5.2023