Hyppää pääsisältöön

Röntgenhoitaja (AMK), Pori K2023

TAMK

Onneksi olkoon saamastasi opiskelupaikasta! Tervetuloa opiskelemaan röntgenhoitajan tutkinto-ohjelman päivätoteutukseen Poriin!

Huomaa, että  sivulla kerrotut, opintojen alkamiseen liittyvät tiedot saattavat täydentyä ennen opintojen alkua.  Tästä syystä tarkista yleiset ja tutkinto-ohjelmakohtaiset uuden opiskelijan ohjeet vielä vuoden vaihteessa ennen koulun alkua. Seuraa myös sähköpostiasi.

 

Opintojen alkaminen

Opintosi alkavat orientoivilla opinnoilla Tampereella (Teiskontie 33) tiistaina 3.1.2023 kello 9.30 auditoriossa D1-04. Opiskelijatuutoreita on sinua ulko-ovilla vastassa opastamassa oikeaan paikkaan. Orientaatio Tampereella toteutuu 3.-4.1.2023.

Opiskelupaikan vastaanottaneen ja läsnä olevaksi ilmoittautuneen on oltava 3.1.2023 henkilökohtaisesti paikalla.

Orientoivat päivät jatkuvat Porissa 9.1.2023 kello 9.00 osoitteessa Satakunnankatu 23.  https://www.samk.fi/opiskelu/saapuminen-samk-kampus-porin-kampukselle/

Orientoivilla päivillä tutustut opintojesi sisältöihin ja käytäntöihin sekä ryhmäsi opiskelijoihin ja sekä TAMKin että SAMKin henkilökuntaan ja tiloihin. Jotta opintosi pääsevät hyvin vauhtiin, on tärkeää, että osallistut orientoivien päivien ohjelmaan TAMKissa (liite 1) ja SAMKissa (liite 2).

Pidäthän orientoivilla päivillä mukanasi henkilöllisyystodistusta. Oman tietokoneen tarvitset silloin, kun ohjelmassa on tietojärjestelmiin tutustumista.

Röntgenhoitajan tutkinto-ohjelmassa opiskelusta

Opinnoissa on paljon itsenäistä tiedonhankintaa ja erilaisia tehtäviä sekä verkko-opintoja, minkä vuoksi edellytämme päivittäistä mahdollisuutta käyttää tietokonetta. Lisätietoja löydät TAMKin IT-ohjeista. (linkki)

Suojavaatteiden hankinnasta kuulet tarkemmin orientoivilla päivillä.

Opiskelet pääsääntöisesti ma-pe klo 8-16, mutta ajoittain opetusta on myös tästä poikkeavina ajankohtina. Opetus sisältää sekä lähi- että etäopetusta, joka tapahtuu pääosin Teams-, Zoom- ja Hill-yhteyksin. Pääset katsomaan alustavaa lukujärjestystä ositteessa lukkarit.tamk.fi ja valitsemalla ryhmän koodiksi 23RHP. Huomaa kuitenkin, että kyse on alustavasta lukujärjestyksestä ja siihen tulee todennäköisesti vielä muutoksia.

Röntgenhoitajaopiskelijoiden harjoittelupaikat sijoittuvat eri puolille Suomea. Kotipaikasta riippumatta sinun on varauduttava eri paikkakunnalla tapahtuvaan pitkäkestoiseenkin harjoitteluun. Tulosta tiedote ja sitoumus koulutukseen liittyvistä kustannuksista (liite 3) ja palauta se allekirjoitettuna opettajatuutorillesi opintojen alussa.

Tutustu tutkinto-ohjelman opetussuunnitelmaan. (linkki)

Terveysalan koulutukseen valituilla on tärkeä olla rokotusasiat kunnossa. Tutustu YTHS:n rokotusohjeisiin (linkki) ja täytä oheinen rokotustietolomake (liite 4) ja pidä se itselläsi tallessa.

Kieliopinnot ja kielten lähtötasotestit

Kaikki TAMKissa aloittavat tutkinto-opiskelijat tekevät lähtötasotestit englannissa ja ruotsissa riippumatta heidän aikaisemmasta koulutuksestaan (pl. opiskelijat jotka hakevat vapautusta englannista tai ruotsista). Testit tehdään heti opintojen alussa, ja ne voi tehdä vain kerran. Testit ovat korkeakouluyhteisön Moodlessa, ja opiskelija voi tehdä ne missä ja milloin haluaa itsenäisesti. Testien tekemisessä ei ole sallittua käyttää apua, eikä se ole myöskään järkevää, koska muuten tulos on opiskelijalle hyödytön.

Testien tuloksena opiskelija saa tietoa omasta taitotasostaan ja suosituksen siitä, miten edetä. Jos opiskelija saa suosituksen hakeutua valmentavalle kurssille, se kannattaa käydä ennen pakollisen ammattikielen kurssin käymistä. Valmentavalle kurssille voi myös ilmoittautua, vaikka testi ei sitä suosittelisikaan. Testien tulos ei siis ole velvoittava, vaan se antaa opiskelijalle arvokasta tietoa siitä, miten hänen tulisi edetä opinnoissaan. Testien suorittamisesta ei tule merkintöjä opintosuoritusrekisteriin eikä niitä voi hyväksilukea. Testien ohjeistukset ovat suomeksi.

Linkit testeihin:

• Englanti: https://moodle.tuni.fi/course/view.php?id=15719, avain english
• Ruotsi: https://moodle.tuni.fi/course/view.php?id=15947, avain svenska

Lisätietoja

Tuutoriopettaja TAMK, Tiina Ketola, p. 050 4667473, etunimi.sukunimi [at] tuni.fi, (paikalla 2.1.2023 alkaen)

Tuutoriopettaja SAMK, Heli Mäkelä, p. 044 7103295, etunimi.sukunimi [at] samk.fi, (paikalla 5.1.2023 alkaen)

Opintoasiainkoordinaattori Riitta Metsäpelto, p. 050 365 1146, etunimi.sukunimi [at] tuni.fi, (paikalla 3.1.2023 alkaen)

Opinto-ohjaaja ja tutkintovastaava Tiina Säilä, p. 050 4413253, etunimi.sukunimi [at] tuni.fi, (paikalla 2.1.2023 alkaen)

Vuosilomien aikana opintopalveluiden päivystys opintotoimisto.tamk [at] tuni.fi

 

LIITTEET

Julkaistu: 26.10.2021
Päivitetty: 2.1.2023