Hyppää pääsisältöön

TAMKin opiskelijan käsikirja

Turvallisuushavainto

Tampereen yliopisto ja TAMK

Turvallisuushavaintojen avulla voidaan ehkäistä vaaratilanteita ja tapaturmia sekä edistää hyvinvointia työpaikalla. Vain tunnistettuja vaaroja voidaan hallita, joten havainnoilla on tärkeä rooli turvallisuustyössä. Turvallisuusongelmien lisäksi havainto voi olla myös positiivinen huomio. Mikään turvallisuushuomio ei ole turha ilmoitettavaksi.

Jos havaitset tilanteen, joka voi synnyttää vaaratilanteen, korjaa tilanne ja ilmoita siitä turvallisuusasiantuntijoille Rego-järjestelmän turvallisuushavaintolomakkeen avulla:

Haka-kirjautumisen vaativa linkki henkilökunnan ja opiskelijoiden käyttöön: www.tuni.fi/rego

Anonyymi-linkit, joita voi jakaa myös ulkopuolisille:

Jos sinulle tapahtuu onnettomuus, "läheltä piti" -tilanne tai havaitset jonkin mahdollisen vaaranpaikan tai vaaratilanteen toimi seuraavasti:

  1. Pelasta ihmiset
  2. Ehkäise lisävahingot
  3. Käy lääkärissä tarvittaessa (myös varmuuden vuoksi, vaikka oireita ei juuri nyt olisikaan)

Kiinteistöjen palvelupyynnöt ja vikailmoitukset

Kampuskohtaiset linkit kiinteistöjä ja tiloja koskeville palvelupyynnöille ja vikailmoituksille löytyvät intrasta:  https://intra.tuni.fi/handbook?page=2392

Palvelupyynnön voit jättää esimerkiksi kuljetustarpeesta, muutosta, kalustesiirrosta tai opasteiden päivitystarpeesta. Vikailmoituksen voit jättää esimerkiksi valaistusta, lämmitystä, vesikalusteita, ilmastointia, jätehuoltoa, siivousta tai sisäilmahaittaa koskevista asioista.

Lisätietoja turvallisuustiimiltä osoitteesta turvallisuus [at] tuni.fi (. )

Julkaistu: 1.2.2019
Päivitetty: 11.11.2021