Tampereen yliopiston kirjasto

Saavutettavuus

Kirjaston henkilökunta auttaa mielellään kaikissa kirjaston käyttöön liittyvissä asioissa. Avustaja- ja opaskoirat ovat tervetulleita kirjaston tiloihin. Jos huomaat esteitä palveluissamme tai tiloissamme, ilmoita siitä osoitteeseen kirjasto [at] tuni.fi.

Arvon kirjastosalia ja sisäänkäynti

Palvelut lukemisesteisille opiskelijoille

Jos sinulla on lukemiseste, voit lainata kurssikirjoja neljän viikon laina-ajalla. Saadaksesi pidemmän laina-ajan, ole yhteydessä kirjaston asiakaspalveluun. Tampereen yliopiston erityisjärjestelyehdotus ja Tampereen ammattikorkeakoulun tukiseteli nopeuttavat asian hoitamista. 

Celia

Celian kirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen kirjan lukeminen on sairauden, vamman tai vastaavan syyn vuoksi vaikeaa. Celian maksuttoman äänikirjapalvelun käyttäjäksi voit liittyä kirjastossa. Lisätietoja saat laittamalla meille viestiä kirjasto [at] tuni.fi.

Celia on saavutettavan kirjallisuuden ja julkaisemisen asiantuntijakeskus, joka tukee yhdenvertaisuutta lukemisessa ja oppimisessa. Celia tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa, esimerkiksi äänikirjoina ja pistekirjoina, yhteistyössä kirjastojen ja kustantajien kanssa. Celia on osa opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalaa.