Henkilöprofiili

Jari Nurmi

professori, elektroniikka ja tietoliikennetekniikka
Informaatioteknologian ja viestinnän tiedekunta
| Sub unit: Sähkötekniikka
Jari Nurmi

Oma esittely

Yli 30 vuoden kokemus elektroniikan, tietokonetekniikan, tietoliikenteen ja paikannuksen alalta sekä akateemisissa tehtävissä että yrityksissä. Lähellä sydäntä ovat konferenssien ja muiden tapahtumien järjestäminen sekä tohtorikoulutus.

Työtehtävät

Professorina (1999-) päätehtävinä tutkimusrahoituksen hankkiminen, tutkimushallinta, tohtoriopiskelijoiden ja diplomitöiden ohjaaminen, sekä alan opetus ja tutkimus. Kansallisen DELTA-tohtorinkoulutusverkoston johtaja, eurooppalaisen A-WEAR yhteistohtorintutkinto-ohjelman johtaja Tampereen yliopistossa, eurooppalaisen APROPOS-verkoston koordinaattori ja useiden kansainvälisten konferenssien järjestäjä vuosittain puheenjohtajana tai johtoryhmän jäsenenä. Tutkimusetiikan tukihenkilö.

Osaamisalueiden kuvaus

Osaamisalueina sulautetut prosessorijärjestelmät, uudelleenkonfiguroitava laskentalaitteisto, approksimaatiolaskenta, digitaaliset piirit ja järjestelmät, tietoliikennevastaanottimien ja verkkojen digitaaliset toteutukset, software-defined radio, software-defined networking, paikannustekniikka (erityisesti satelliittipaikannuksen vastaanotinrakenteet).