Hyppää pääsisältöön

Haku

Tapahtuman tallennus ja suoratoisto tilan laitteistolla

Tampereen yliopisto ja TAMK

Isot opetustilat kuten auditoriot on pääosin varustettu kiinteillä tallennus-ja striimauslaitteilla ja niissä on useissa myös etäyhteysmahdollisuus Zoomia ja Teamsia varten. Kiinteillä tallennuslaitteilla varustetuissa saleissa tallennukset ja striimaukset ovat ajastettavissa Panopto videoalustalle. Etäyhteysmahdollisuus puolestaan tarkoittaa usb-liitäntää josta saa tilan kameran kuvan sekä mikrofonien äänen liitettyä kannettavaan tietokoneeseen etäyhteyttä varten.

Pienempiä opetustiloja on varustettu ns. kevyillä hybridiopetuslaitteilla, eli webkameralla ja kaiutinmikrofonilla. Näiden tilojen laitteita voi käyttää Zoomin, Teamsin ja Panopton kanssa omalla tietokoneella.

Katso tilojen ja av-laitteiden ohjeita tilapalveluiden sivuilta Etäosallistumisen mahdollistavat tilat ja Suoratoisto- ja tilatallennustilat

 

Oppimistapahtumien aikataulutus tiloihin joissa on tallennus- ja striimauslaitteet

Opetuksen suunnitteluvaiheessa lähetä pyynnöt kurssin lisäyksistä ja muutoksista aikataulutukseen IT Helpdeskin itsepalvelukanavan https://helpdesk.tuni.fi/ lomakkeilla kohdasta Oppimistapahtuma / toteutus. Tee pyynnön yhteydessä itsepalvelukanavan lomakkeelle merkintä "lecture capture" jos luennot halutaan tallentaa ajastetusti. Jos aikataulutuksen jälkeen varaukseen täytyy tehdä muutos tai peruutus, ilmoita tästä edellä mainitun lomakkeen lisäksi myös osoitteeseen it-helpdesk [at] tuni.fi

Jos tallennustarve ei ollut tiedossa suunnitteluvaiheessa ja tilat on jo varattu toteutukselle katso toimintatapa kohdasta yksittäiset suoratoistettavat ja tallennettavat tapahtumat.

Katso myös Oppimistapahtumien aikataulutus

Luentotallennusten ajastusta varten opettajan täytyy luoda Moodlessa Panopto-kurssivideokansio seuraavasti:

Kurssivideokansion luonti

Pystyt lisäämään Panopto-kurssivideokansion omalle Moodle-kurssialueellesi seuraavalla tavalla (saat samalla creator-roolin Panopto-palveluun):

  • Kytke muokkaustila päälle Hallintatyökalut-valikosta.
  • Klikkaa Lisää lohko (Lisää aktiviteetti/aineisto) -linkkiä vasemman palstan alareunassa (avaa tarvittaessa vasen navigaatio-palsta auki vasemman yläkulman hampurilais-ikonista)
  • Valitse listasta Panopto
  • Klikkaa oikeaan palstaan ilmestyneen Panopto-lohkon Provision Course -linkkiä.
    Tämä luo kurssivideokansion ja käyttöoikeusryhmät Panoptoon.

Kun kurssivideokansio on luotu voidaan tallennukset ajastaa, tallenteet tulevat automaattisesti näkyviin Moodle-alueelle.

 

 

 

 

 

Julkaistu: 1.2.2019
Päivitetty: 20.6.2023