Hyppää pääsisältöön

Office 365 -pilvipalvelu opetuksessa

Tampereen yliopisto ja TAMK

Office 365:n työkaluja voit hyödyntää opetuksessa ja opiskelussa monin tavoin. Voit hyödyntää yksittäisiä sovelluksia opetuksen ja opiskelun tukena tai luoda opiskelijaryhmälle TUNI Groups -alueen, jonne voi poimia valikoiman eri työkaluja ryhmän työskentelyyn. 

O365 työkaluvalikoima


Office 365:n kaikkiin selainkäyttöisiin toimintoihin ja työkaluihin pääset osoitteessa https://portal.office.com. Kirjaudu TUNI-sähköpostiosoitteella.

Opetukseen ja opiskeluun soveltuvia työkaluja ovat mm. Forms (kyselylomaketyökalu), Sway (esitysten tekeminen), OneNote ja Class notebook (muistikirja-sovellus), Planner (projektinhallinta) ja Stream (videoiden jakaminen). Valikosta löydät myös toimisto-ohjelmien (Word, Excel, PowerPoint) selainversiot, jotka mahdollistavat dokumenttien yhteiskirjoittamisen. Nämä monikäyttöiset työkalut ovat niin henkilökunnan kuin opiskelijoidenkin käytössä. 

Lue lisää

 

TUNI Groups -ryhmätyöskentelyn alueet


Yksittäisten työkalujen käytön lisäksi voit perustaa Tuni Groups -ryhmän, joka on työskentelyalusta erilaisten ryhmien käyttöön. Se mahdollistaa O365:n yksittäisten työkalujen poimimisen ryhmän käyettäväksi yhteiselle alueelle.

Tuni Groups koostuu tutuista Office365 -sovelluksista ja niiden erilaisista yhdistelmistä mm. SharePoint, Teams, Planner ja Stream. TUNI Groups -ryhmiä on tilattavissa erilaisia Basic (myös opiskelijoiden luotavissa), Organization (pysyvät yksiköt) ja Education (opetuskäyttöön sopivia työkaluja, mm. tehtävien palautus.  


Lue lisää TUNI Groups -ryhmistä

Vinkkejä O365:n hyödyntämiseen opetuksessa löydät myös Vinkkipankista

 

IT Helpdesk
0294 520 500
it-helpdesk [at] tuni.fi
helpdesk.tuni.fi

 

Julkaistu: 29.1.2019
Päivitetty: 11.11.2021