Hyppää pääsisältöön

Hannele Forsberg

vieraileva tutkija
Tampereen yliopisto
puhelinnumero+358503186073
Keskustakampus

Oma esittely

Olen sosiaalityön professori TaY:ssa ja dosentti Jyväskylän yliopistossa. Tutkimusalueitani ovat erityisesti perhe-, lapsuus- ja lastensuojelututkimus. 

Luottamustoimet

Tutkimuskohteet

Viimeaikainen tutkimuskiinnostukseni on kohdistunut:

•lasten monipaikkaiseen asumiseen vanhempien eron, yksin maahan tulevien alaikäisten turvapaikan hakijoiden asumispolkujen ja lastensuojelun yhteyksissä (ks. projektit)

•perheen tulevaisuuden visioihin

•av(i)oeron merkityksiin, käytäntöihin ja eron jälkeisiin perhesuhteisiin lasten ja perheiden parissa tehtävässä sosiaalityössä

•lapsiperheiden sosiaalipalvelujen markkinoistumiseen

Tutkimusura

Ennen nykyistä professorin tehtävääni olen työskennellyt Tampereen yliopistossa erilaisissa tutkimus- ja opetustehtävissä sekä Suomen Akatemian tutkimusassistenttina, akatemiatutkijana ja varttuneena tutkijana.

Olen ollut mukana useissa pohjoismaisissa, Norfan ja Norforskin rahoittamissa tutkimusverkostoissa, jotka ovat suuntautuneet lapsiin ja väkivaltaan sekä hyvinvointivaltion muutoksiin, sosiaalityöhön, perheisiin ja institutionaaliseen vuorovaikutukseen. Olen osallistunut myös kansainvälisen sosiologijärjestön, ISA:n, perhetutkimusjaoksen sekä eurooppalaisen sosiaalityön tutkimuksen seuran, ESWRA:n toimintaan. Olen työskennellyt ulkomaisissa yliopistoissa Cardiffissa, Walesissa ja Trinity Collegessa, Irlannissa.

Merkittävimmät julkaisut