Koulutus

Yhteishaku: Tampereen yliopisto on Suomen suosituin

Yhteishaku 2021: Tampereen yliopisto on Suomen suosituin
Korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa Tampereen yliopisto oli ensimmäistä kertaa hakijamäärältään Suomen suosituin yliopisto. Hakijoita oli yhteensä 32 281. Opiskelupaikkoja on tarjolla yli 3 300.

Kevään toisessa yhteishaussa Tampereen yliopistoon jätettiin yhteensä 32 281 hakemusta (2020: 31 673). Ensisijaisia hakemuksia Tampereen yliopistoon oli 12 879 (2020: 12 732). Hakemusmäärässä oli hienoista kasvua viime vuoteen verrattuna. Toiseksi eniten hakijoita oli Helsingin yliopistoon. Tampereella haettavana oli suomenkielisiä kandidaatti-, kandidaatti- ja maisteri- sekä maisterikoulutuksia. 

Suosituimpia hakukohteita kandidaatti- sekä kandidaatti- ja maisterikoulutuksissa olivat ensisijaisten hakemusmäärien perusteella aikaisempien vuosien tapaan lääketieteen lisensiaatin (1 567), kauppatieteiden (1 378) ja psykologian (987) koulutukset. Tämän lisäksi luokanopettajan, hallintotieteiden ja yhteiskuntatutkimuksen koulutukset kiinnostivat laajasti.  

Maisterihaussa ensisijaisten hakemusten määrän perusteella suosituin hakukohde oli johtamisen ja tietotekniikan DI-ohjelma Porissa (225). Koulutuksen joustavat opetusmuodot tukevat hyvin työn ohessa opiskelua ja opetus toteutetaan pääosin verkko-opiskeluna. Tämän lisäksi suosittuja hakukohteita olivat sosiaalityön maisteriohjelma, työn ja hyvinvoinnin maisteriohjelma, vastuullisen liiketoiminnan maisteriohjelma sekä yrityksen johtamisen opintosuunta kauppatieteiden maisteriohjelmassa.  

Tänä keväänä oli mahdollista hakea myös Tampereen yliopiston Joensuussa ja Kuopiossa toteuttamaan uuteen automaatiotekniikan DI-ohjelmaan. Ohjelmaan jätettiin 79 ensisijaista hakemusta. Koulutus toteutetaan yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston kanssa, jonka lisäksi myös Karelia ja Savonia ammattikorkeakoulut osallistuvat yhteistyöhön. 

– Hakijamäärät kertovat, että Tampereen yliopisto nähdään todella haluttuna ja vetovoimaisena opiskelupaikkana. Erityisen ilahduttavaa on, että kiinnostus myös Porissa, Seinäjoella, Joensuussa ja Kuopiossa järjestettäviin koulutuksiin oli laajaa, toteaa vararehtori Marja Sutela

Tulokset julkaistaan vaiheittain 

Korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa osa opiskelijoista valitaan ylioppilastutkintotodistuksen perusteella. Todistusvalinnassa opiskelupaikan saaneet saavat tiedon Opintopolku.fi-palvelussa pääsääntöisesti ennen kunkin hakukohteen valintakoetta, mutta viimeistään 31.5.

Maisterihaussa valitaan soveltuvan korkeakoulututkinnon suorittaneet opiskelijat suoraan ylempään korkeakoulututkintoon. Maisterihaussa valinta perustuu pääsääntöisesti hakijan toimittamiin hakudokumentteihin.  

Muut kuin todistusvalinnan tulokset julkaistaan viimeistään 9.7. Opintopolku.fi-palvelussa. 

Kevään valintakokeisiin valmistaudutaan huolellisesti ja tarkoin turvajärjestelyin 

Muiden yliopistojen tavoin Tampereen yliopisto valmistautuu järjestämään valintakokeet fyysisinä tilaisuuksina keskustan ja Hervannan kampuksilla. Muutoksia kokeiden toteutustapaan voi tulla vain siinä tapauksessa, että viranomaismääräykset niitä edellyttävät. Valintakokeissa noudatetaan tarkkoja turvajärjestelyitä.

Huolellisilla turvallisuusjärjestelyillä muun muassa maskin käytöllä pyritään takaamaan kaikille hakijoille mahdollisimman turvallinen osallistuminen valintakokeisiin. Yliopistot ovat laatineet hakijoille turvallisuusohjeet, joissa käsitellään muun muassa kokeisiin matkustamista ja toimintaa koepaikalla.  

Lisätietoja hakijoille valinnan etenemisestä ja valintakokeista antaa yliopiston hakijapalvelut:

hakijapalvelut.tau [at] tuni.fi, 0294 520 400 (ma-pe klo 12-14) 

Lisätietoa Tampereen yliopiston valintakokeista:
www.tuni.fi/fi/tule-opiskelemaan/yhteishaku/tampereen-yliopiston-valintakokeet  

Hakijoiden turvallisuusohjeet kevään 2021 valintakokeissa  

Lisätietoa hakijamääristä, opetushallinnon tilastopalvelu Vipunen

Lisätiedot:

Koulutuksen vararehtori Marja Sutela, 040 721 5204, marja.sutela [at] tuni.fi

Hakijapalveluiden palvelupäällikkö Meeri Oikemus, 040 849 0594, meeri.oikemus [at] tuni.fi 

Uusimmat uutiset kategoriassa Koulutus

Uusimmat uutiset