Hyppää pääsisältöön

Visuaalisen journalismin opiskelijoiden näyttely Tampereen yliopistolla

Tampereen yliopisto
SijaintiKalevantie 4, 33100 Tampere
Ajankohta22.4.2022 7.04–31.5.2022 7.04
PääsymaksuMaksuton tapahtuma
Visuaalisen journalismin maisteriopiskelijoiden ideoimassa ja kuvaamassa Uuden Maan Sanomien Hybridi-erikoisnumerossa esitellään reportaaseja elämästä ja kuolemasta, kivistä ja fantasioista. Kuvareportaasit johdattelevat lukijan Helsingin Nilsiänkadun työhuoneilta Tampereen onnettomuuspaikoille. Näyttely on avoinna Tampereen yliopiston keskustakampuksella Café & Aula Toivossa toukokuun loppuun.

Erikoisnumero on toteutettu kuvajournalistin, Uuden Maan Sanomain päätoimittajan Touko Hujasen ja yliopisto-opettaja Elias Lahtisen ohjaaman reportaasikurssin aikana. 

Sanomalehtiteoksessa on kuvasarjat seuraavilta visuaalisen journalismin maisteriopiskelijoilta: 

Emilia Anundi 
Venla Tirkkonen 
Hanna Lepistö 
Miro Johansson 
Elli Murtonen 
Outi Neuvonen 
Mikko Malinen 

Katse-lehti ja visuaalisen journalismin näyttelytoiminta juhlistavat visuaalisen journalismin opetuksen merkkivuotta. Syksyllä 2022 tulee kuluneeksi 20 vuotta kandi- ja maisteritasoisen kuvajournalismikoulutuksen aloituksesta. Vuodesta 2002 saakka Tampereen yliopisto on ollut alan johtava yliopistotasoinen oppilaitos Suomessa. 

Katse on Tampereen yliopiston Visuaalisen journalismin opetuksen lehti, jonka tekijät ovat maisterivaiheen opiskelijoita. Lehteä julkaistiin säännöllisesti vuosina 2004-2017. Nyt lehti palasi näköisversiona ja painetussa muodossa. http://tuni.fi/katse
Instagram: https://www.instagram.com/tau_photojournalism/

Yhteystiedot: 
Café & Aula Toivo | Kalevantie 4 (Keskutakampus, päätalo 2. krs), 33100 Tampere. 

Näyttely on avoinna yliopiston aukioloaikoina 22.4.–31.5. 

 

 

Järjestäjä

Informaatioteknologian ja viestinnän tiedekunta / Journalistiikka