Tapahtuma

Urawebinaari: Uramahdollisuudet Euroopan unionissa

Ilmoittautumisaika:
eu2.png
Oletko kiinnostunut harjoittelu- ja työskentelymahdollisuuksista EU:n instituutioissa ja virastoissa?

Tule kuulemaan millaisia ovat EU:n rekrytointikäytännöt 2020-luvulla. Mukana tilaisuudessa myös EU-tehtävissä työskennelleitä kertomassa omista kokemuksistaan ja vastaamassa osallistujien kysymyksiin.   

   

  • Tilaisuuden avaa Urapalveluiden palvelupäällikkö Sari Haataja   
  • Tampereen yliopiston EU-uralähettiläs Jessica Kosonen   
  • EPSO uudistuu - mikä muuttuu? Euroopan henkilövalintatoimisto EPSOn johtaja Minna Vuorio    
  • EU-tehtävissä olleiden puheenvuoroja, Ulla Mesiä ja Juhani Lönnroth (AIACE)   
  • Pirkanmaan EU-toimisto, Hannele Räikkönen    

  

EU-uralähettiläs Jessica Kosonen toimii Tampereen yliopistossa. EU-uralähettiläs on EPSO:n valitsema vapaaehtoinen opiskelija, joka jakaa tietoutta EU-urista omassa yliopistossaan.   

FK, M.A. Minna Vuorio on työskennellyt Euroopan unionin palveluksessa vuodesta 1995 – EU:n neuvoston käännöspalvelussa, EU:n yhteisessä tilannekeskuksessa ja tällä hetkellä kaikkia EU:n toimielimiä palvelevassa henkilöstön valintatoimistossa EPSOssa. Johtotehtävissä Minna Vuorio on keskittynyt kokonaisvaltaisiin muutosprojekteihin.   

HSO-sihteeri Ulla Mesiä työskenteli Euroopan unionin neuvoston pääsihteeristössä 26 vuoden ajan, ensin seitsemän vuotta sihteerin tehtävissä, sitten kahdeksan vuotta hallintoavustajana ja vuodesta 2010 lähtien hallintovirkamiehenä, ensin tutkimus- ja innovaatiopolitiikan ja sen jälkeen koulutuspolitiikan alalla, erityisesti Erasmus+ -ohjelmaan liittyvän lainsäädännön parissa.    

VTK, M.A. Juhani Lönnroth työskenteli 14 vuoden ajan Euroopan komissiossa ensin työllisyyspolitiikan linjajohtajana, sitten mm. EU:n sosiaalirahastosta vastaavana apulaispääjohtajana ja myöhemmin Käännöstoimen pääosaston pääjohtajana. Hän on työskennellyt myös mm. Kansainvälisessä Työjärjestössä, Pohjoismaiden Ministerineuvostossa sekä Suomen valtionhallinnossa.   

EU-yhteysjohtaja Hannele Räikkönen työskentelee Tampereen ja Pirkanmaan EU-toimistossa. Tampereen ja Pirkanmaan EU-toimisto ajaa maakunnan etua jo yli 20 vuoden kokemuksella.   

  

Ilmoittautuneille lähetetään linkki webinaariin viimeistään tilaisuutta edeltävänä päivänä. Ilmoittautuessasi voit jo jättää kysymyksiä sinua kiinnostavista asioista tilaisuuden puhujille.   

 

Tulevat tapahtumat

Menneet tapahtumat

Järjestäjä

Urapalvelut

Lisätietoja

urapalvelut.tau@tuni.fi