Hyppää pääsisältöön

Työskentely ja opiskelu TAMKissa helmikuussa ja neljännellä periodilla 7.3.2022 alkaen

Julkaistu 2.2.2022
Tampereen ammattikorkeakoulu
Korona-rollup TAMKin pääkampuksella.
Suomen hallitus suunnittelee koronarajoitusten purkamista ja yhteiskunnan avaamista helmikuun aikana pandemiatilanteen helpottaessa. Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä tiedotti tiistaina 1.2., että Pirkanmaallakin tilanne on tasaantunut ja nyt odotetaan laskuvaihetta alkavaksi.

Tampereen ammattikorkeakoulussa suunnitellaan parhaillaan siirtymistä asteittain lähiopiskeluun helmikuussa ja neljännellä periodilla 7. maaliskuuta alkaen. Jo helmikuun aikana lähiopetusta lisätään osaamisyksiköissä tehtävien suunnitelmien mukaan, mistä yksiköt tiedottavat tarkemmin opiskelijoilleen tutkinto-ohjelmittain. Neljännen periodin osalta asiat tarkentuvat vielä, mutta lähtökohtaisesti ja pandemiatilanteen huomioiden opetus toteutetaan neljännellä periodilla lähiopetuksena mahdollisimman laajasti. 

Tarkennamme ohjeita edelleen helmikuun aikana.  

Etätyötä suositellaan edelleen niissä tehtävissä, joissa se on mahdollista. Henkilöstö voi siirtyä työskentelemään kampukselle yhä enenevässä määrin helmikuun aikana, ellei etänä työskentelyyn ole erityistä tarvetta. Esihenkilö sopii työjärjestelyistä tiimiläistensä kanssa.  

Terveysturvallisesti kampuksella 

TAMKin pääkampuksen tilat ovat tälläkin hetkellä avoinna, ja opiskelijoiden on mahdollista varata tiloja joko pienryhmätyöskentelyyn tai itsenäiseen opiskeluun terveysturvallisuus huomioiden. Campusravitan opiskelija- ja henkilökuntalinjastot ovat avoinna, joten myös ruokailu on kampuksella mahdollista, kun kaikki huolehdimme terveysturvallisesta toiminnasta. 

Kampuksella liikuttaessa on tärkeä käyttää kasvomaskia, huolehtia käsihygieniasta ja muutenkin noudattaa koronaohjeistustamme. Näin varmistamme sekä oman että kaikkien muiden opiskelun ja työskentelyn sujumisen turvallisesti. Myös alueellinen pandemiaryhmä korosti 1.2. tiedotustilaisuudessaan, että maskin käyttö on entistäkin tärkeämpää, eli TAMK edellyttää maskin käyttöä edelleen.  

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä päätti kokouksessaan 1.2.2022 esittää aluehallintovirastolle, että harrastus- ja virkistystiloja avattaisiin 5.2. alkaen, ja AVI teki päätöksensä tämän ehdotuksen mukaisesti . SportUnin osalta tämä tarkoittaa sitä, että kaikki palvelut ovat tarjolla, mutta liikuntatilojen henkilömääriä rajoitetaan riittävien turvavälien takaamiseksi. Sallitut henkilömäärät näkyvät liikuntatilojen sisäänkäynneillä ja SportUnin työntekijät valvovat täyttöasteita. Ryhmäliikuntatunneille pitää ilmoittautua ennakkoon jatkossakin. Lisätietoja SportUnin sivuilta

Pandemiaryhmän ehdotuksen mukaisesti AVI myös päätti, että yleisötilaisuudet tulivat avoimiksi. Silloin kun osallistujilla on määritelty istuinpaikka, voi täyttää enintään 50 prosenttia tilan maksimikapasiteetista. Tämä mahdollistaa TAMKin opetukseen ja muuhun toimintaan liittyvien yleisötilaisuuksien järjestämisen tarvittaessa näillä rajoitteilla. 

Kiitos kaikille sinnikkäästä toiminnasta koronapandemian aikana ja tartuntojen torjunnassa. Olemme selvinneet poikkeusaikana erityisjärjestelyillä – jatketaan tästä kohden uutta normaalia.