Tiedote

Tampereen yliopiston yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet

Tampereen yliopiston logo
Tampereen yliopiston keskitettyjä tukipalveluita koskevia yhteistoimintaneuvotteluja käytiin kahdeksan viikon ajan ja neuvottelukertoja oli kaikkiaan 11. Neuvottelujen aikana työnantaja vastasi kymmeniin kysymyksiin ja lisätietopyyntöihin.

Neuvotteluissa saavutettiin yksimielisyys työsuhteen päättymisen paketista ja eläköitymispaketista sekä työllistymisen tuen toimenpiteistä.

Neuvottelujen aikana työntekijäpuoli esitti kymmeniä kysymyksiä ja laajoja lisätietopyyntöjä, joihin kaikkiin vastattiin. Työntekijöille avattiin myös heti neuvottelujen alettua erillinen sähköpostiosoite, jonne saattoi esittää suoraan kysymyksiä. Kysymykset vastauksineen julkaistiin jatkuvasti päivittyvällä kysymys-vastaus-palstalla yliopiston intranetissä.

Neuvottelujen kohteena olevalle henkilöstölle järjestettiin tiedotustilaisuus heti neuvottelujen alettua. Kun neuvotteluissa saavutettiin sopu tukipaketeista sekä uudelleen työllistymisen tukitoimista, näistä järjestettiin myös henkilöstölle kolme tiedotustilaisuutta.

Yhteistoimintaneuvottelut eivät koskeneet tiedekuntien opetus- ja tutkimushenkilöstöä.

Yhteistoimintaneuvottelujen perusteina ovat taloudelliset ja tuotannolliset syyt. Työnantajan tavoitteena on 14 miljoonan euron suuruinen vuosittainen henkilöstökulujen vähentäminen. Arvioitu henkilöstön vähentämistarve on noin 215 henkilötyövuotta.

Lisätietoja:
Rehtori Mari Walls, puh. 029 452 1001
Johtaja, toiminnanohjaus ja hallintopalvelut Emilia Katajajuuri, neuvottelujen puheenjohtaja, puh. 040 551 5552

Uusimmat uutiset kategoriassa Tiedote

Uusimmat uutiset