Ajassa

Tampereen yliopiston sijoitus parani yliopistojen maailmanvertailussa

world-university-rankings-2022.png
Tampereen yliopisto sijoittuu 300 joukkoon uudessa kansainvälisessä yliopistovertailussa. Yliopiston vahvuutena ovat jälleen tutkimusviittaukset.

Times Higher Education -lehti (THE) listaa maailmalta yli 1600 yliopistoa ja korkeakoulua, joista 200 ensimmäistä saa vertailussa oman pistesijan. Tampereen yliopisto paransi hieman sijoitustaan ja on nyt luokassa 251–300. 

Parhaimmat pisteensä Tampereen yliopisto saa viime vuosien tapaan tutkimusviittauksista. Viittauspilari eli se, miten paljon tieteentekijät siteeraavat yliopistossa tehtävää tutkimusta, ilmentää tutkimuksen vaikuttavuutta. Pelkissä viittauksissa Tampereen yliopisto nousee kokonaissijoitusta korkeammalle, sijalle 227. 

Kymmenen suomalaista yliopistoa on mukana rankingissa, ja Tampereen yliopisto jakaa kansallisesti kolmannen sijan LUT-yliopiston ja Oulun yliopiston kanssa. 

Tulos muodostuu mittauspilareista, jotka jakautuvat tarkemmin indikaattoreihin. Painoarvoiltaan tärkeimmät pilarit ovat opetus, tutkimus ja viittausten määrät. Myöhemmin syksyllä THE julkaisee perinteisesti oppialakohtaiset yliopistovertailut. 

THE World University Rankings -vertailun kärkisijalla on Oxfordin yliopisto. 

Times Higher Education (Siirryt toiselle sivustolle) 

Word University Rankings 2022 (vaatii ilmaisen rekisteröitymisen)

Uusimmat uutiset kategoriassa Ajassa

Uusimmat uutiset