Tapahtuma

Tampereen huippukokous 20 v. juhlasymposium

Suomi toimi EU:n puheenjohtajana ensimmäisen kerran vuonna 1999. Tästä tulee tänä syksynä kuluneeksi 20 vuotta.

Ensimmäinen huippukokous, jälkikäteen tärkein, pidettiin Tampereella 15. ja 16. lokakuuta. Tampereen huippukokouksessa rakennettiin Euroopan Unionin vapauden, turvallisuuden ja oikeuden aluetta. Tämä tunnetaan laajalti nimeltä Tampere Council Conclusions 1999.

Tampere haluaa muistaa Suomen ensimmäisen puheenjohtajuuskauden saavutuksia. Lokakuun 16. päivä järjestetään Tampereen yliopiston juhlasalissa juhlasymposiumi, johon pääpuhujaksi saapuu sisäministeri Maria Ohisalo. Tilaisuuden juontaa Tampereen yliopiston viestintäjohtaja Camilla Lindfors.

13.00 Ilmoittautuminen ja kahvi

13.30 Avaussanat, vuoden 1999 puheenjohtajakauden pääministeri Paavo Lipponen

13.40 Tampereen kaupungin tervehdys, pormestari Lauri Lyly

13.50 Tampereen Eurooppa-neuvoston tausta ja tulokset, Pekka Järviö, Jarvio Associates

14.05 Mihin on tultu ja mihin olemme menossa? Sisäministeri Maria Ohisalo

14.30 Kahvitauko

15.00 Paneelikeskustelu: Vapaus, oikeus ja turvallisuus - kaikki vai ei mitään? Akatemiatutkija Rinna Kullaa, apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen, EU-komission Suomen edustuston päällikkö Antti Peltomäki, kansanedustaja Johannes Koskinen. Moderaattorina toimittaja Matti Mörttinen.

16.00 Tilaisuus päättyy

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tilaisuus tulkataan suomesta englanniksi.

Aika: keskiviikko 16.10.2019 klo 13-16:30

Paikka: Tampereen yliopiston juhlasali, Kalevantie 4, Tampere