Kirjasto

Tampere University Pressin painettujen kirjojen myynti loppuu

Tampere University Press logo
Juvenes-verkkokirjakaupan toiminta loppuu 31.7.2019. Samalla Tampere University Press on päättänyt lopettaa vanhojen painettujen kirjojensa myynnin, josta Juvenes-verkkokirjakauppa on vastannut. Suuri osa TUPin tuotannosta on avoimesti luettavissa verkossa.

Tampere University Press siirtyi Open Access -kustannusmalliin vuonna 2016. Tämän jälkeen julkaistuja kirjoja ei ole myyty painettuna, joten niiden saatavuuteen verkkokaupan lopettaminen ei tuo muutosta.

TUPin vuosina 1994–2015 julkaisemista kirjoista ei siis enää painateta uusia kappaleita. Kustannussopimuksessa TUPille luovutetut taloudelliset oikeudet palautuvat tässä tilanteessa teoksen tekijöille, jotka voivat halutessaan tarjota teosta julkaistavaksi jollekin toiselle kustantajalle. Jos kirjan verkkojulkaisemisesta on aiemmin sovittu ja teos on jo julkaistu verkossa, TUPin verkkojulkaisuoikeus päättyy kuitenkin vain, mikäli tekijä ja kustantaja eri sopimuksella siitä sopivat.

Aiemmin pelkästään painettuna julkaistusta kirjasta voidaan myös tehdä uusi verkkojulkaisusopimus ja se voidaan julkaista Open Access -kirjana, jos tekijät niin haluavat. TUP harkitsee kuitenkin tapauskohtaisesti, mistä teoksista tehdään verkkojulkaisuja.

Varastoon jäljelle jääneitä yksittäisiä painettuja kappaleita myydään Linna-kirjaston poistomyynnissä sekä erilaisissa tapahtumissa. Juvenes-verkkokaupasta voi tilata TUPin kirjoja heinäkuun loppuun saakka.

Oikeuksien palautumista koskevat tiedustelut ja muut lisätiedot: tup@tuni.fi

Tampere University Pressin kirjat verkossa
Tampere University Pressin verkkosivut: tuni.fi/tup