Hyppää pääsisältöön

TAMKin tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän tai siirtohaun kautta? Hakuaika 30.9.−14.10.2022

Julkaistu 30.9.2022
Tampereen ammattikorkeakoulu
Hymyilevä nuori nainen kulkee kaupungilla Tampereella.
Tampereen ammattikorkeakoulun syksyn 2022 avoimen väylän haussa on monipuolinen koulutustarjonta, ja hakukohteita on yhteensä 60. Avoimen väylän haku alkaa pe 30.9. ja päättyy pe 14.10.2022 klo 15.00. Samaan aikaan on käynnissä myös siirtohaku.

Voit hakea tutkinto-opiskelijaksi, kun olet suorittanut avoimessa ammattikorkeakoulussa riittävän määrän tutkinto-ohjelmaan soveltuvia opintoja, esimerkiksi avoimen ammattikorkeakoulun polkuopintoja. Hakukohteen valintaperusteissa kerrotaan tarkemmin vähimmäisopintopistemäärä ja muut valintaan vaikuttavat kriteerit.   

AMK-hakukohteita on tarjonnassa 37 ja ylempiin AMK-tutkintoihin johtavia hakukohteita 23. Avoimen väylän erillishaussa on mukana sekä päivätoteutuksena että monimuotototeutuksena järjestettäviä koulutuksia. Lisäksi hakukohteena on 9 englanninkielistä tutkinto-ohjelmaa, sekä Bachelor- että Master-tason tutkintoja.  

Myös tämän syksyn avoimen väylän erillishaussa on mukana sosiaali- ja terveysalojen muuntokoulutuksia yhteensä seitsemän kappaletta kuten viime keväänäkin; bioanalyytikon, fysioterapeutin, kätilön, röntgenhoitajan, sairaanhoitajan, sosionomin ja terveydenhoitajan muuntokoulutukset. Näiden muuntokoulutusten puitteissa on mahdollista päivittää aiempi opistotasoinen tutkinto AMK-tutkinnoksi. 

Avoimen väylän erillishaussa TAMK tekee yhteistyötä toisen asteen ammatillisten oppilaitosten kanssa tarjoamalla toisen asteen opiskelijoille mahdollisuuden väyläopintoihin, jotka suorittamalla voi hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän erillishaussa. Väyläopinnot on mahdollista sisällyttää osaksi toisen asteen tutkintoa. Syksyn 2022 avoimen väylän erillishaussa toisen asteen väylän hakukohteita on tarjolla yhteensä kolme sairaanhoitajan, autotekniikan sekä metsätalouden aloilla. 

Lisäksi avoimen väylän erillishaussa on mahdollisuus hakea pilottina TAMKin uuteen Verkostoissa oppimisen ja osaamisen tutkinto-ohjelmaan. Hakijoiden tulee suorittaa Ajattelu ja oppiminen -starttikurssi (5 op) ja 25 opintopisteen laajuiset polkuopinnot voidakseen tulla valituksi tähän tutkinto-ohjelmaan.

Siirtohaku käynnissä samaan aikaan 

Siirtohaussa voivat hakea korkeakoulua tai alaa vaihtavat opiskelijat. Siirtohaun kautta hyväksytyn opiskelijan opiskeluoikeus siirtyy korkeakoulusta toiseen tai korkeakoulun sisällä koulutuksesta toiseen. TAMKin siirtohaussa voi hakea ainoastaan AMK-tutkintoon johtaviin opintoihin. Hakukohteita on yhteensä 24, joista kaksi englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin.  

Haussa olevat tutkinnot:

Avoimen väylän haku

Siirtohaku

Lisätietoja:   
Hakijoiden yhteydenotot TAMKin hakijapalveluihin: 
p. 0294 520 444 (ma klo 12–14), hakijapalvelut.tamk [at] tuni.fi

 

Kuva: Rami Hanafi