Hyppää pääsisältöön

TAMKin tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän tai siirtohaun kautta? Hakuaika 2.−16.5.

Julkaistu 28.4.2022
Tampereen ammattikorkeakoulu
Lippalakkinen mies taluttaa pyörää.
Tampereen ammattikorkeakoulun kevään 2022 avoimen väylän haussa on monipuolinen koulutustarjonta, ja hakukohteita on yhteensä 76. Avoimen väylän haku alkaa ma 2.5. ja päättyy ma 16.5.2022 klo 15.00.

Voit hakea tutkinto-opiskelijaksi, kun olet suorittanut avoimessa ammattikorkeakoulussa riittävän määrän tutkinto-ohjelmaan soveltuvia opintoja, esimerkiksi avoimen ammattikorkeakoulun polkuopintoja. Hakukohteen valintaperusteissa kerrotaan tarkemmin vähimmäisopintopistemäärä ja muut valintaan vaikuttavat kriteerit.   

AMK-hakukohteita on tarjonnassa 55 ja ylempiin AMK-tutkintoihin johtavia hakukohteita 21. Avoimen väylän erillishaussa on mukana sekä päivätoteutuksena että monimuotototeutuksena järjestettäviä koulutuksia. Lisäksi hakukohteena on 11 englanninkielistä tutkinto-ohjelmaa, sekä Bachelor- että Master-tason tutkintoja.  

Uutena tämän kevään avoimen väylän erillishaussa on mukana sosiaali- ja terveysalojen seitsemän eri muuntokoulutusta; bioanalyytikon, fysioterapeutin, kätilön, röntgenhoitajan, sairaanhoitajan, sosionomin ja terveydenhoitajan muuntokoulutukset. Näiden muuntokoulutusten puitteissa on mahdollista päivittää aiempi opistotasoinen tutkinto AMK-tutkinnoksi. 

Avoimen väylän erillishaussa TAMK tekee yhteistyötä toisen asteen ammatillisten oppilaitosten kanssa tarjoamalla toisen asteen opiskelijoille mahdollisuuden väyläopintoihin, jotka suorittamalla voi hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän erillishaussa. Väyläopinnot on mahdollista sisällyttää osaksi toisen asteen tutkintoa. Kevään 2022 avoimen väylän erillishaussa toisen asteen väylän hakukohteita on yhteensä kahdeksan liiketalouden, biotuotetekniikan, laboratoriotekniikan, rakennusalan työnjohtamisen, sähkö- ja automaatiotekniikan sekä metsätalouden aloilla.

Siirtohaku käynnissä samaan aikaan  

Siirtohaussa voivat hakea korkeakoulua tai alaa vaihtavat opiskelijat. Siirtohaun kautta hyväksytyn opiskelijan opiskeluoikeus siirtyy korkeakoulusta toiseen tai korkeakoulun sisällä koulutuksesta toiseen. TAMKin siirtohaussa voi hakea ainoastaan AMK-tutkintoon johtaviin opintoihin. Hakukohteita on yhteensä 35, joista viisi englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin.   

 
Haussa olevat tutkinnot: https://www.tuni.fi/fi/tule-opiskelemaan/avoimen-vaylan-haku-ja-siirtohaku-tamkiin 

 

Lisätietoja:   
Hakijoiden yhteydenotot TAMKin hakijapalveluihin: 
puh. 0294 520 444 (ma–pe klo 12–14), hakijapalvelut.tamk [at] tuni.fi