Hyppää pääsisältöön

TAMKin suosio pitää pintansa – hakukohteiden vetovoimassa kasvua syksyn yhteishaussa

Julkaistu 17.9.2021
Tampereen ammattikorkeakoulu
Maisemakuva Pispalasta Tampereelta.
Korkeakoulujen syksyn yhteishaussa Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMK) hakukohteisiin tuli noin 4200 hakemusta. Hakemuksia tuli runsaasti myös osaamispulasta kärsiville aloille. Marraskuun alussa pidetään neljä valintakoetilaisuutta, joihin odotetaan yli 1700 osallistujaa.

TAMKin hakukohteiden vetovoimassa on näkyvillä nousua. AMK-hakukohteista ensisijaisten hakijoiden määrän perusteella suosituin oli uusi maahanmuuttajille suunnattu kaksikielinen sairaanhoitajakoulutus, johon oli 245 ensisijaista hakijaa. Koulutus järjestetään yhteistyössä Metropolia Ammattikorkeakoulun kanssa.   

Toiseksi eniten hakijoita oli sairaanhoitajan tutkinto-ohjelman päivätoteutukseen. Hakijamäärä nousi eniten sosionomin tutkinto-ohjelman monimuotototeutuksessa.  

YAMK-hakukohteissa eniten ensisijaisia hakijoita veti sosiaali- ja terveysalan ylempi tutkinto-ohjelma, hyvinvointiteknologia. Toiseksi suosituin oli tradenomin ylempi tutkinto-ohjelma, dataosaaminen ja tekoäly.   

-TAMKin hakukohteet kiinnostavat, myös sellaiset alat, joilla on pula osaajista. On hienoa huomata, että uusi maahanmuuttajille suunnattu kaksikielinen sairaanhoitajakoulutus, joka antaa valmiudet suomalaiseen työelämään, osoittautui vetovoimaiseksi, kommentoi vararehtori Päivi Karttunen.  

Tammikuussa 2022 alkaviin opintoihin on yhteensä 508 aloituspaikkaa.  

Valintakokeissa huolehditaan edelleen terveysturvallisuudesta  

Valintakoetilaisuuksia järjestetään ammattikorkeakouluissa 1.–4.11.2021. Tampereen ammattikorkeakoulun pääkampuksella pidetään neljä koetilaisuutta tiistain 2.11. ja keskiviikon 3.11. aikana. Koetilaisuuksissa hakijoille on yhteensä 1747 koepaikkaa eli noin 440 paikkaa tilaisuutta kohden. Valintakokeissa noudatetaan viranomaisten (OKM ja THL) ohjeita ja suosituksia. 

Tampereen ammattikorkeakoulu seuraa alueellista koronavirustilannetta aktiivisesti ja päivittää tilanteen mukaista valintakoeohjeistusta verkkosivuilleen ennen koetta. Hakijoiden kannattaa siis seurata alla olevaa TAMKin valintakokeet -sivua ennen koetilaisuuteen saapumista.  

https://www.tuni.fi/fi/tule-opiskelemaan/yhteishaku/tamk-valintakokeet-syksy 

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku päättyi 15.9.2021. Luvut perustuvat Opetushallituksen tämänhetkisiin tietoihin. Opiskelijavalintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 26.11. Opiskelupaikka tulee vastaanottaa viimeistään 3.12. Opinnot alkavat tammikuussa 2022.     

Lisätietoja AMK-valintakokeesta   

https://www.tuni.fi/fi/tule-opiskelemaan/yhteishaku/tamk-valintakokeet-syksy 

https://www.ammattikorkeakouluun.fi/hakijalle/valintatavat/amk-valintakoe/ 

https://www.arene.fi/ajankohtaista/syksyn-yhteishaku-alkaa-tarjolla-yli-8500-aloituspaikkaa-ammattikorkeakouluihin/ 

Tietoja hakijoille valinnan etenemisestä ja valintakokeista  

hakijapalvelut.tamk [at] tuni.fi
p. 0294 520 444 (ma-pe klo 12–14)
https://www.tuni.fi/fi/tutustu-meihin/hakijapalvelut 

Lisätiedot   

Opiskelijarekrytoinnin päällikkö Marjo Korhonen, p. 040 809 3510, marjo.korhonen [at] tuni.fi
Koulutuksen vararehtori Päivi Karttunen, p. 050 568 5358, paivi.karttunen [at] tuni.fi 

 

Kuva: Jonne Renvall