Tiedote

TAMK valmistautuu AMK-valintakokeisiin erityisjärjestelyin: pääkampuksella 8 päivän aikana 15 koetilaisuutta ja 8000 kokelasta

TAMKin valintakoekyltit kamuksen pihalla.
Ammattikorkeakoulut valitsevat opiskelijat ensi syksynä alkaviin koulutuksiin pääosin todistusvalinnalla tai yksivaiheisen AMK-valintakokeen perusteella. Valtakunnallinen AMK-valintakoe toteutetaan nyt neljättä kertaa. Tampereen ammattikorkeakoulun pääkampuksella lähikoetoteutus on jo kolmas poikkeusolojen aikana.

Tampereen ammattikorkeakoulun pääkampuksella (Kuntokatu 3, Tampere) järjestettävään yksivaiheiseen lähikokeeseen osallistuu noin 8000 hakijaa kahdeksan päivän aikana 15 tilaisuudessa maanantaista 31.5. keskiviikkoon 9.6.2021. Vastaavia valintakoetilaisuuksia järjestetään ympäri Suomen usealla paikkakunnalla. Ammattikorkeakoulut ovat sopineet yhdessä kokeen käytännön järjestelyistä. Kaikkialla noudatetaan viranomaisten (OKM, THL, AVI) antamia ohjeita ja suosituksia.

– Olemme TAMKissa valmistautuneet huolella AMK-valintakokeeseen ja kouluttaneet valvonta- ja ohjaustehtävissä olevat tamkilaiset. Tavoitteemme ja velvollisuutemme on taata hakijoiden yhdenvertainen kohtelu ja valintakokeen järjestäminen terveysturvallisella tavalla. Jo viime vuodelta meille kertyi hyvää kokemusta kokeiden järjestämisestä koronaohjeita noudattaen, joten siinä suhteessa olemme luottavaisin mielin, sanoo TAMKin opiskelijarekrytoinnin päällikkö Marjo Korhonen.

TAMKiin tulevien kokelaiden saapumisajat on porrastettu, sisääntulopihoja on kaksi ja sisäänkäyntiovia useita. Ennalta suunniteltululla ja tehokkaalla ohjauksella varmistetaan ryhmittäin turvallinen liikkuminen ja turvavälien säilyminen myös sisätiloissa. Koeluokat on järjestelty väljästi, käsidesiä on saatavilla, ja jokaiselle hakijalle tarjotaan koeluokan ovella hengityssuojain. Kokeita valvomaan ja hakijoita ohjaamaan on koulutettu noin 300 tamkilaista.

Viime vuonna 2020 AMK-valintakoe järjestettiin TAMKissa jo kaksi kertaa poikkeusoloissa. Kesäkuussa ja lokakuussa pidettyihin lähikokeisiin osallistui silloin yhteensä 3000 hakijaa. Tämän kevään lähikokeeseen TAMKiin on ennakkoon ilmoittautunut yli 8000 kokelasta.

Kevään kotimaisessa yhteishaussa ammattikorkeakouluihin oli yhteensä 96 000 hakijaa. Jos hakija on tullut valituksi todistusvalinnan kautta, hänen ei tarvitse osallistua valintakokeeseen. Valintakokeessa voi kuitenkin tavoitella mahdollista ylemmän hakutoiveen opiskelupaikkaa. Valintakoepaikaksi hakija on voinut valita ammattikorkeakoulun, johon hän ei ole hakenut, mutta joka sijaitsee lähellä omaa asuinpaikkaa. Näin vähennetään valintakokeisiin osallistumiseen liittyvää matkustamista.

Lisätietoja AMK-valintakokeesta

TAMKin verkkosivuilla

ammattikorkeakouluun.fi-sivustolla

Tampereen ammattikorkeakoulun yhteystiedot