Hyppää pääsisältöön

SuomiAreenan keskustelu: Valo hoitaa! - Läpimurtoteknologia fotoniikka mullistaa terveydenhuollon

Tampereen yliopisto
PaikkakuntaSuomiAreena, Kaupungintalon pihalava, 28100 Pori
SuomiAreena, Kaupungintalon pihalava
13.7.2022 12.00–12.45
Kielisuomi
PääsymaksuMaksuton tapahtuma
SuomiAreenan kuva
Keskiviikkona 13.7. SuomiAreenassa pureudutaan myös suomalaisia rasittavien sairauksien ennaltaehkäisyyn. Tampereen yliopiston koordinoima fotoniikan tutkimuksen ja innovaation lippulaiva, PREIN on järjestämässä tapahtumaan paneelikeskustelua, jossa esitellään, miten fotoniikan uudet teknologiat parantavat syöpähoitoja, tehostavat terveydenhuoltoa sekä mahdollistavat sairauksien paremman seurannan ja ennaltaehkäisyn.

Modernia lääketiedettä ei olisi nykyisessä laajuudessaan ilman fotoniikkaa. Kyseessä on merkittävä läpimurtoteknologia, jonka ratkaisuja hyödynnetään mm. valo- ja syöpähoidoissa, lääketieteellisessä kuvantamisessa sekä laserkirurgiassa. Fotoniikan sovellusten ansiosta mm. leikkausoperaatiot ovat turvallisempia ja terveydenhoito toimii tehokkaammin.

Keskustelun panelisteja ovat kansanedustaja Paula Risikko, neurokirurgian dosentti Antti-Pekka Elomaa, Oura Health Oy:n optics lead Jukka-Tapani Mäkinen ja Modulight Oyj:n teknologiajohtaja Petteri Uusimaa.

SuomiAreenan keskustelut välitetään suorana lähetyksenä MTV Katsomoon: Valo hoitaa! - Läpimurtoteknologia fotoniikka mullistaa terveydenhuollon   

Kaikki keskustelut näkyvät myös SuomiAreenan -sivuilla   

 

Järjestäjä

Tampereen yliopisto, PREIN – Fotoniikan tutkimuksen ja innovaatioiden lippulaiva

Lisätietoja

Communication Specialist (PREIN) Kristiina Pispala, kristiina.pispala@tuni.fi, 040 191 8882