Hyppää pääsisältöön

Pormestari Lyly liittyy yliopiston kannatusjoukkueeseen

Julkaistu 16.10.2020
Pormestari Lauri Lyly.
Korkeakouluyhteisön ja Tampereen kaupungin yhteistyössä on vuosien varrella panostettu erilaisiin elinkeinopoliittisiin avauksiin, kansainväliseen yhteistyöhön sekä opiskelijaystävällisen Tampereen kehittämiseen. Kaupunki on rahoittanut omien strategisten tavoitteidensa kannalta keskeisiä professuureja, joista hyvinä esimerkkeinä ovat ympäristökasvatuksen ja kiertotalouden professuurit. Tampere toimii myös tutkimuksen ja opetuksen elävänä laboratoriona (Living Lab), mistä Hiedanrannan kehittyvä alue on mainio esimerkki.

Luontevaa onkin, että kaupungin pormestari Lauri Lyly liittyy yliopiston varainhankinnan kampanjan kannatusjoukkueeseen.

- Tampereen korkeakouluyhteisö on kaupungin moottori, se takaa elinvoimamme. Tampere ei olisi sellainen kuin se tänään on, ellei meillä olisi kaupungissa aikanaan ollut kahta yliopistoa ja kahta ammattikorkeakoulua, painottaa Lyly.

Korkeakouluyhteisön tutkimus ja tuotekehitystyö ovat tuoneet alueelle paljon korkean teknologian yrityksiä ja tuotekehityskeskuksia. Vahvana koulutuskaupunkina Tampere pystyy tarjoamaan alueensa elinkeinoelämälle myös osaavaa työvoimaa. Lyly nostaa esille myös yliopistollisen sairaalan tärkeän roolin kaupungissa ja korkeakouluyhteisön rajapinnassa.

Tampereen kaupunki valitaan opiskelijaystävällisimmäksi Suomen kaupungiksi kerta toisensa jälkeen.

- Meillä on täällä kaupungissa yhteensä 50 000 opiskelijaa.  Minulle opiskelijakaupungin leima on hyvin rakas ja mieleinen juttu, olen siitä avoimesti ylpeä, myhäilee Lyly.

- Pidän kunnia-asiana sitä, että saan esiintyä yliopiston Kannata meitä -kasvona ja olla mukana varainhankinnan kannatusjoukkueessa.

Kuva: Jonne Renvall
Teksti: Minna Puntila