Tapahtuma

PERUTTU: Politiikasta.fi-paneeli: sukupuolittunut poliittinen johtajuus ja demokratian tulevaisuus

Politiikan tutkimuksen päivien yhteydessä järjestetään Politiikasta-lehden kanssa yhteistyössä paneelikeskustelu "sukupuolittunut poliittinen johtajuus ja demokratian tulevaisuus".

Valtiotieteellinen yhdistys toivottaa lämpimästi tervetulleeksi Politiikasta-verkkolehden järjestämään paneelikeskusteluun: 

Politiikasta.fi-paneeli: sukupuolittunut poliittinen johtajuus ja demokratian tulevaisuus 

 

Paneelin tarkoituksena on pohtia sukupuolen merkitystä poliittisessa johtamisessa ja päätöksenteossa. Kuka voi ja saa käyttää poliittista valtaa? Miten politiikassa mukana olevia naisia koskevat ennakkoasenteet ovat muuttuneet viime vuosikymmenten aikana? Miten ne vaikuttavat demokraattisiin prosesseihin tänään ja tulevaisuudessa? 

Keskustelun panelisteina ovat naisten henkilökohtaisia kokemuksia poliittisesta johtamisesta väitöskirjassaan tutkinut FT Johanna Mäkelä (TAU), suomalaisten äänestyskäyttäytymiseen perehtynyt väitöskirjatutkija YTM Theodora Järvi (HY), feminismiä ja tasa-arvokysymyksiä työssään pohtinut toimittaja-kirjailija Eveliina Talvitie sekä asennetyttö-maalauksistaan tunnettu kuvataiteilija Katja Tukiainen. Moderaattorina toimii poliittisen historian dosentti Erkka Railo

Tilaisuus järjestetään Tampereen yliopistolla järjestettävien Politiikan tutkimuksen päivien yhteydessä. Osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista.

Järjestäjä

Valtiotieteellinen yhdistys, Tampereen yliopiston politiikan tutkimuksen tutkinto-ohjelma, Politiikasta-verkkolehti

Further information

Mikko Poutanen (mikko.poutanen@tuni.fi)