Tapahtuma

Nainen ratkaisee – naisena tekniikan alan töissä

Ilmoittautumisaika:
Nainen ja vanhoja sirkkelinteriä ja laakereita
"Tekniikka on tasa-arvoista: se ei välitä, kuka sitä käyttää. Ajatus on kaunis, mutta epätosi. Tai vähintäänkin epätarkka."

Näin pohtii Susanna Bairoh TEK:stä. Vuonna 2019 TEKin toteuttaman tutkimuksen mukaan sukupuolen merkitystä vähättelevät asenteet ja vallitseva maskuliininen kulttuuri muodostavat merkittävän esteen tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteutumiselle tekniikan aloilla.   

Me NAU! -hankkeessa haluamme, että tekniikka on aidosti tasa-arvoista. Jokaiselle kiinnostuneelle kuuluvat yhtäläiset mahdollisuudet tulla mukaan kehittämään parempaa tekniikkaa ja tekniikan alojen työelämää.   

Tilaisuus on suunnattu kaikille tekniikan alalla työskenteleville naisille ja asiasta kiinnostuneille. 

Tervetuloa mukaan keskustelemaan, jakamaan kokemuksia ja ideoimaan yhdessä sitä, miten kehittää tekniikan alojen työelämää nykyistä tasa-arvoisemmaksi.  

 

Keskustelua pohjustavat seuraavat puheenvuorot:    

  • Tasa-arvo, naisten urakehitys ja palkat tekniikan työpaikoilla / Susanna Bairoh, tutkimuspäällikkö, Tekniikan Akateemiset  
  • Sukupuolittuneet käytänteet koulumaailmassa – teknisen työn valossa / Sonja Niiranen, tekniikan pedagogiikan yliopistonlehtori, Tampereen yliopisto

    Tilaisuuden toteuttavat TAMK ja TAU osana Naiset tasa-arvoisesti tekniikan uralle – NAU! -hanketta. 

KUVA: Arkkitehtuuri-opinnot, TAU, kuvaaja Mika Kanerva

Järjestäjä

Naiset tasa-arvoisesti tekniikan uralle – NAU! -hanke.

Further information

Projektipäällikkö Outi Rantanen, etunimi.sukunimi(at)tuni.fi