Hyppää pääsisältöön

Muistutus: Hae mukaan Circumpolar Studies -opintokokonaisuuden syyslukukauden verkkokursseille 22.8. mennessä

Julkaistu 14.8.2023
Tampereen yliopisto
The Circumpolar Studies Programme - The coolest programme around!
Arktisen yliopiston alainen Circumpolar Studies on monitieteinen opintokokonaisuus, johon voivat hakea kaikki Tampereen yliopiston tutkinto- ja vaihto-opiskelijat. Opintokokonaisuuden monitieteiset tutkimukset valottavat arktisen alueen mahdollisuuksia ja siihen kohdistuvia uhkia. Hakuaika syksyllä järjestettäville verkkokursseille päättyy 22. elokuuta 2023.

Circumpolar Studies -opintokokonaisuuden syyslukukausi alkaa syyskuussa ja päättyy joulukuussa 2023. Syksyllä on tarjolla neljä verkkokurssia, jonka järjestäjinä toimivat kanadalaiset yliopistot. Kaikki kurssit on arvoltaan kuusi opintopistettä ja opetuskielenä on englanti. Kurssit järjestetään Moodlen kaltaisella alustalla ja kurssilla voi olla osallistujia useasta eri maasta kanadalaisten opiskelijoiden lisäksi. Lisää kursseja on tulossa keväällä 2024 ja näistä tiedotetaan ja näihin haetaan myöhemmin intran kautta. Lisätietoja ensi kevään kursseista löydät myös ilmoittautumislomakkeesta.

Syyslukukauden 2023 verkkokurssit (syys-joulukuu 2023)

  • CS 100* - Introduction to the Circumpolar World, 6 ECTS
  • CS 311** – Land and Environment of the the Circumpolar World I, 6 ECTS
  • CS 321** – Peoples and Cultures of the the Circumpolar World I, 6 ECTS
  • CS 331** – Contemporary Issues of the the Circumpolar World I, 6 ECTS

*Vain CS 100 -peruskurssille ei ole ennakkovaatimuksia ja se on avoin kaikille uusille hakijoille ja kaikkien alojen opiskelijoille. **Aiemmin suoritettu tai käynnissä oleva CS 100 -kurssi on ennakkovaatimuksena kursseille CS 311, CS 321 sekä CS 331. Jos et ole suorittanut aiemmin tai et ole suorittamassa CS 100 -kurssia juuri nyt (ennen syyskuuta), et voi ilmoittautua näille kursseille.

Hakukelpoisuus sekä opintopisteiden hyväksiluku

Syyslukukauden kurssit ovat avoinna kaikille Tampereen yliopiston tutkinto- ja vaihto-opiskelijoille opiskelutasosta riippumatta. Onnistuneesti suoritetusta kurssista saat pohjoisamerikkalaisen opintosuoritusotteen, jonka jälkeen voit hyväksilukea opintopisteet omaan tutkintoosi Tampereen yliopistossa. Keskustele kurssivalinnoistasi ja opintojen hyväksilukemisesta etukäteen tiedekuntasi kanssa, jos on tarpeen. Pohjoisamerikkalaisen opintosuoritusotteen saa yleensä noin 6-12 viikossa kurssin päättymisen jälkeen, joten ainakaan omaa valmistumista ei kannata laskea näiden kurssien varaan. Circumpolar Studies -opintokokonaisuuden opintopisteet voi sisällyttää kätevästi myös tutkintosi kansainvälistymiskokonaisuuteen.

Kuinka haetaan mukaan Circumpolar Studies -syyskursseille

Toimita täytetty ja (joko käsin tai sähköisesti) allekirjoitettu liitteenä oleva hakulomake pdf-tiedostona sähköpostitse north2north-ohjelman koordinaattorille Igor Tanskaselle 22.8.2023 mennessä. Allekirjoittamatta jääneet tai myöhässä toimitetut hakulomakkeet ei oteta huomioon. Kursseille on rajattu osallistujamäärä, joten Tampereen yliopisto tekee nimeämiset, välittää hakemuksesi eteenpäin ja kurssin järjestäjä tekee lopulliset valinnat. Jos sinulla on kysyttävää liittyen kursseihin, laita viestiä osoitteeseen circumpolarstudies [at] uarctic.org.

Oletko kiinnostunut tutkimaan lisää arktisen alueen mahdollisuuksia ja siihen kohdistuvia uhkia? Vielä ehdit hakea vaihtoon Kanadaan kevätlukukaudelle 2024 ja kaikki opintopisteet voit sisällyttää kätevästi myös tutkintosi kansainvälistymiskokonaisuuteen

Circumpolar Studies -verkkokurssin opiskelijoilla on ainutlaatuinen mahdollisuus lähteä erikoistumaan arktisen tutkimuksen aiheisiin ja kysymyksenasetteluihin myös vaihto-opiskelun kautta ja onnistuneesti suoritetuista arktisen aihealueen opinnoista saa lisäpisteitä north2north-vaihtohaussa. Vielä ehdit hakea syyskuun täydennyshaussa north2north-kohteisiin Kanadaan kevätlukukaudelle 2024. Tarjolla olevat vaihtokohteet ovat Yukon University ja University of Saskatchewan. Hae opiskelijavaihtoon! Myös vaihdossa suoritetut kurssit voi sisällyttää tutkintosi kansainvälistymiskokonaisuuteen.

Löytyykö sinulta hautomovaiheen tuote tai palvelu, jonka tavoitteena on hyödyttää arktista ympäristöä tai yhteisöjä ja jolla on myönteinen, osoitettavissa oleva vaikutus arktiseen alueeseen? Hae apurahaa UArcticin Entrepreneurship Fundista 27.10.2023 mennessä!

 Lue lisää ja hae mukaan:

Lue lisää

Liitteet