Yleisötilaisuus

Mediatutkijat etävierailevat toisen asteen oppilaitoksissa syksyllä 2021

Nuori henkilö istuu kannettavan tietokoneen ääressä. Hän tervehtii iloisesti jotakuta ruudulla, käsi pystyssä.
Miten tunnistaa harhaanjohtavan tiedon verkossa? Miksi ihmiset haksahtavat salaliittoihin? Miksi media menee tunteisiin? Miten uutisvalokuvat ovat muotoilleet käsityksiämme historiasta? Mikä on journalismia ja mikä ei ole – ja miksi sillä on väliä?

Muun muassa näistä kysymyksistä Tampereen yliopiston mediatutkijat keskustelevat toisen asteen opiskelijoiden kanssa syksyn 2021 Mediatutkimustunneilla

Mediatutkimustunnit avaavat nuorille medialukutaitoa kehittäviä näkökulmia yhteiskunnallisiin aiheisiin vähintään kuusi kertaa lukuvuodessa. Niillä keskustellaan myös journalismiin, viestintään ja mediaan liittyvän tutkimustiedon merkityksestä sekä tutkijan työstä. 

Tapahtumat toteutetaan etäyhteyksin ja ne ovat osallistujille ilmaisia. Vain ennakkoilmoittautuminen tarvitaan. 

Mediatutkimustunnit tarjoaa Tampereen yliopiston Journalismin, viestinnän ja median tutkimuskeskus Cometin tiedekasvatus- ja medialukutaitohanke Viestintä- ja mediatutkimuksen toisen asteen yhteys. Kolmivuotista hanketta rahoittaa C.V. Åkerlundin mediasäätiö.

Lukuvuoden 2020–2021 tapahtumissa on tutkitun tiedon valossa keskusteltu muun muassa siitä, miksi netissä ajaudutaan helposti riitelemään, miten tarkastella kriittisesti uskonnon ja median suhteita, miten median avulla voi vastustaa rasismia ja miten meemit kietoutuvat politiikkaan. 

Mediatutkimustunneille osallistunut jo yli 400 toisen asteen opiskelijaa opettajineen eri puolilta Suomea.

Vuoden 2021 Mediatutkimustunnit kuuluvat myös Tutkitun tiedon teemavuoden 2021 ohjelmistoon.

Tulevat tapahtumat

Menneet tapahtumat

Järjestäjä

Tutkimuskeskus Comet, Informaatioteknologian ja viestinnän tiedekunta

Lisätietoja

Projektipäällikkö Satu Seppä, satu.seppa@tuni.fi, 040 190 4131