Yleisötilaisuus

Media ja tulevaisuus – Mediakritiikin iltapäivä kirjastotalo Metsossa Tampereella 5.2.2019 kello 16.00–19.30

Tampereen yliopiston Journalismin, viestinnän ja median tutkimuskeskus COMET, Media- ja viestintätieteellisen seura Mevi ry, Media & Viestintä -lehti, Tampereen kaupunginkirjasto ja Sammon keskuslukion viestintälinja järjestävät yhdessä Mediakritiikin iltapäivän Tampereen kirjastotalo Metson Lehmus-salissa tiistaina 5. helmikuuta kello 16.00–19.30.

Mediakritiikin iltapäivä on osa valtakunnallista Mediataitoviikkoa, jota koordinoi Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI). Viikon tavoitteena on kehittää lasten, nuorten ja aikuisten mediataitoja sekä vahvistaa aikuisten valmiuksia mediakasvatukseen.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Tervetuloa!

Ohjelma

Kello 16.00–17.30 DIGILOIKKA TUNTEMATTOMAAN?
Ohjaako somemaine tulevaisuuttamme? Mihin meistä kertyvää tietoa voidaan käyttää? Voiko julkista ja henkilökohtaista elämää enää erottaa?
Keskustelemassa kulttuurijournalisti Aleksis Salusjärvi, opiskelija Ville Syrjäkoski ja tutkija Minna Saariketo.

Tauko kello 17.30–18.00

Kello 18.00-19.30 KUINKA TULEVAISUUTTA KUVITELLAAN?
Kuka visioi tulevaisuutemme? Onko politiikka rikki ja poliitikot pilalla? Tahtoisitko sinä kansanedustajaksi?
Keskustelemassa toimittaja Anna Sirén, filosofi Pontus Purokuru ja tutkija Jari Väliverronen.

Puheenjohtajina ovat tutkijat Eliisa Vainikka ja Jenni Mäenpää Tutkimuskeskus COMETista, Tampereen yliopiston Informaatioteknologian ja viestinnän tiedekunnasta.

Mediakritiikin iltapäivä järjestetään yhdessä Tampereen kaupunginkirjaston kanssa nyt toisen kerran. Viime vuoden mediataitoviikon teemana Mediakritiikin iltapäivässä oli Media ja vaikuttaminen.

Lisätietoja:
Mikko Hautakangas, mikko.hautakangas at tuni.fi, 040 190 1363
Satu Seppä, satu.seppa at tuni.fi, 040 190 4131

 

Järjestäjä

Tampereen yliopiston Journalismin, viestinnän ja median tutkimuskeskus COMET, Media- ja viestintätieteellisen seura Mevi ry, Media & Viestintä -lehti, Tampereen kaupunginkirjasto ja Sammon keskuslukion viestintälinja