Kirjasto

Kirjaston kaikki tilat ja asiakaspalvelu suljetaan ajalle 2.12.2020 – 10.1.2021

Koronanaamari
Pirkanmaan koronasuositukset tiukentuvat epidemiatilanteen pahetessa ja tämän vuoksi Tampereen korkeakouluyhteisön yleisten linjausten mukaan myös kirjaston kaikkien toimipisteiden tilat ja asiakaspalvelu ovat suljettuina 2. joulukuuta 2020 alkaen aina loppiaisviikon loppuun asti tammikuulle 2021. Poikkeusjärjestelyjä varaudutaan samalla jatkamaan, jos epidemian rajoittaminen sitä vaatii.

Tampereen yliopiston kirjaston toimipisteisiin Linnassa, Hervannassa ja TAMK Pääkampuksella avataan asiakkaiden käyttöön aineiston noutopisteet.  

Noutopisteet ovat avoinna ma- pe klo 8.00-16.00. Pääsy Linnan ja TAMKin Pääkampuksen noutopisteisiin tapahtuu vain kulkukortilla. Hervannan toimipisteen noutopisteeseen pääsee ilman kulkukorttia aukioloaikoina ma-pe klo 8.00-16.00. 

Kirjaston kaikki palvelut, mukaanlukien chat, sähköposti ja aineiston noutopisteet ovat suljettuina vuodenvaihteessa 21.12.2020 - 3.1.2021. 

 • Jos ovi ei avaudu kulkukortillasi, ota yhteyttä kyseisen kampuksen infoon kulkuoikeuden tarkistamiseksi/aktivoimiseksi. 

Tästä linkistä näet toimipisteiden osoitetiedot. 

Tästä löydät Infojen yhteystiedot, mikäli tarvitset apua esteettömään liikkumiseen kampuksella. 

 

Kirjaston noutopisteet sijaitsevat eri toimipisteissä elektronisesti valvotuissa tiloissa.  

 • Linnan noutopiste sijaitsee Linnan toimipisteen pääsisäänkäynnin vieressä Kalevantienpuoleisessa päädyssä sijaitsevassa Idea-tilassa, johon on sisäänkäynti ulkoa erillisestä ovesta. 
 • Hervannan noutopiste jatkaa palveluaan Kampusareenan 1. krs tilassa Logos (A119).  
 • TAMK Pääkampuksen noutopiste sijaitsee kirjaston sisäänkäynnin edessä olevassa aulatilassa Kuntokadun puoleisessa G-siivessä.  

Kaikki noutopisteet ovat avoinna kulkukortilla ma-pe klo 8.00-16.00. Ainoastaan Hervannan noutopiste on avoinna myös korkeakouluyhteisön ulkopuolisille asiakkaille ilman kulkukorttia ma-pe klo 8.00-16.00. 

Kirjaston asiakkaat pystyvät nyt tilaamaan normaalisti hyllyssä olevaa, lainattavaa 14 vrk ja 28 vrk laina-ajalla olevaa aineistoa tällä tilauslomakkeella. Huomaa kirjaston joulutauko 21.12.-3.1., jolloin noutopisteet ovat suljettuina eikä tilauksia käsitellä. Aineisto, joka on lainassa, varataan normaalin tapaan Andorissa.

Lomakkeella voi tilata hyllyssä olevaa aineistoa kuka hyvänsä kirjaston asiakas, jolla on entuudestaan toimiva kirjastokortti ja kulkuoikeudet kampusten tiloihin. Lainassa olevan aineiston varaukset tehdään edelleen Andorissa.  

Ulkopuolisille asiakkaille kaiken aineiston tilaaminen on mahdollista vain Hervannan toimipisteen noutopisteelle ja vain tilauslomakkeella. 

Kirjojen laina-ajat ovat vuodenvaihteessa pidemmät ja eräpäivän näet lainauksen yhteydessä saamastasi lainakuitista ja Andor-hakupalvelusta.  

 

Aineistoa voi tulla noutamaan noutopisteiden tiloihin vain aineiston varannut henkilö kulkukortillaan (Hervannassa kulkukorttia ei tarvita) ja lainaamiseen automaatilla tarvitaan voimassa oleva kirjastokortti. Noutopisteiden tiloissa oleskelu ei ole sallittua! 

 • Huomioi sisätiloissa turvavälit ja ota huomioon kokoontumisrajoitukset. Samaan tilaan ei tarpeettomasti useita henkilöitä.  
 • Asiointia noutopisteessä tulee odottaa jonossa tilan ulkopuolella turvavälejä noudattaen, mikäli tilassa on jo entuudestaan useampia henkilöitä. 
 • Varausten noutopisteillä on käytössäsi käsidesiä - käytä sitä! 
 • Mikäli sinulla on minkäänlaisia hengitystieoireita tai tunnet itsesi sairaaksi, älä tule noutamaan kirjaa itse sisätiloista. 

 

Kirjaston toimipisteiden palautusluukut ovat avoinna koko ajan.  

Palautuslaatikoiden/palautusluukkujen sijainnit kussakin toimipisteessä ovat:   

 • Linna: rakennuksen pääoven vieressä Kalevantien puolella 
 • Arvo: rakennuksen Teiskontien puoleisen ulko-oven lähellä 
 • Hervanta: Kampusareenan 1. kerroksen hissiaulassa postilaatikoiden vieressä. Kun Kampusareena on suljettu, kirjat voi palauttaa Päärakennuksen puoleisen sisäänkäynnin ulkopuolella olevaan laatikkoon, jossa lukee "Kirjaston palautukset". 
 • TAMK Pääkampus: Rakennuksen ollessa suljettuna, lainat voi palauttaa luukkuun kampuksen Teiskontien puoleisella pääsisäänkäynnillä. 
 • TAMK Mediapoliksen: palautukset Tampereen yliopiston kirjaston muihin toimipisteisiin. 

 

Kirjaston tilojen sulkeutumisesta huolimatta kirjaston kaikki verkkopalvelut jatkavat normaalisti. 

Tästä linkistä pääset lukemaan kirjaston toiminnasta koronaviruksen aikana - linkin sisältöä päivitetään jatkuvasti.

Uusimmat uutiset kategoriassa Kirjasto

Uusimmat uutiset