Tapahtuma

Kirjailijahaastattelu: Jussi Jalonen (Ayn Rand - Kapitalismin valtiatar)

header_ayn.jpg
Jussi Jalosen uusi suomenkielinen tietokirja avaa kattavasti kirjailija-filosofi Ayn Randin tuotantoa ja ajatusmaailmaa. Jalosta haastattelee kirjan tiimoilta Mikko Poutanen.

Paikka: Tampereen yliopiston päätalo A203a Cafe Aula Toivo

Aika: torstaina 3.10. klo 17–19

Politiikasta-lehden vast aava päätoimittaja Mikko Poutanen haastattelee historiantutkija Jussi Jalosta hänen uuden kirjansa tiimoilta. Jalosen kirja Ayn Rand – kapitalismin valtiatar (Gaudeamus) ilmestyy alkusyksystä 2019. Haastattelussa luodataan kirjan sisältöä, kirjoitusprosessia sekä tietysti Ayn Randin ajattelua.

Alunperin venäläinen, mutta Yhdysvaltoihin muuttanut kirjailija ja filosofi puhuttelee lukijoita ja puhututtaa yleisöä myös nykypäivänä. Randin kapitalismille myönteinen mutta sosiaalisesti konservatiivinen filosofia on tehnyt hänestä niin oikealla kuin vasemmalla karikatyyrin, johon viitataan hänen tuotantoaan juuri tuntematta. Jalosen kirja täydentää merkittävällä tavalla suomalaista Randia koskevaa tietokirjallisuutta. Kirjailijahaastattelussa herätellään kysymyksiä siitä, mitä annettavaa Randin ajatuksilla on modernille poliittiselle keskustelulle.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, tervetuloa niin henkilökunta kuin opiskelijatkin.

Järjestäjä

Politiikasta-verkkolehti yhdessä Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunnan verkkolehti Alusta!n kanssa

Further information

Mikko Poutanen (mikko.poutanen@tuni.fi)