Hyppää pääsisältöön

Ikäystävällinen kaupunki -seminaari

Tampereen yliopisto
16.5.2022 12.00–17.5.2022 13.00
Ilmoittautumisaika päättyy 5.5.2022,23.55
Kielisuomi, englanti
PääsymaksuMaksuton tapahtuma
Ageing City -seminaarin mainos.
Millainen on kestävä ja ikäystävällinen kaupunki? Tampereen yliopiston tutkimusyhteisö STUE – Sustainable Transformation of Urban Environments kutsuu toimijoita keskustelemaan, oppimaan ja luomaan yhdessä ratkaisuja ja visioita. Tapahtuma on monialainen ja -tieteinen. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan.

Eliniänodotteen mukaisesti yhä useampi meistä suomalaisista elää hyvin pitkän elämän. Pitkäikäisyyden yleistyminen luo monenlaisia kysymyksiä kaupunkien suunnitteluun ja kehittämiseen. Kaupunkiympäristön rakenteet, asuntokanta, liikennejärjestelmät ja palvelut tulee suunnitella ja toteuttaa tavalla, joka ottaa huomioon kasvavan myöhäiskeski-ikäisten ja iäkkäiden osuuden kaupunkiympäristön asukkaina, työntekijöinä, kuluttajina ja liikkujina. Toisaalta eliniän piteneminen haastaa kehittämään ketteriä kaupunkiympäristön rakenteita, jotka pystyvät vastaamaan yksilöiden muuttuviin tarpeisiin ja toiveisiin läpi koko elämän.   

AGEING CITY (Ikäystävällinen kaupunki) seminaari tuo yhteen kehittäjiä, suunnittelijoita, palveluntarjoajia ja tutkijoita keskustelemaan siitä, millainen on kaikenikäisille hyvä kaupunki asua ja elää. Tapahtuma on monialainen ja -tieteinen. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan. 

Seminaariin kuuluu kaksi puolen päivän mittaista osiota, joista ensimmäinen on suunnattu eri alojen toimijoille ja tutkijoille ja toinen erityisesti tutkijoille. Olet tervetullut osallistumaan koko seminaariin tai vain toiseen seminaariosioon. Seminaari on maksuton. Molemmat seminaaripäivät järjestetään live-toteutuksena G Livelab Tampere (Puutarhakatu 1, 33100 Tampere). Ensimmäisen seminaaripäivän kielenä on suomi ja toinen päivä järjestetään englanniksi.  

Ilmoittaudu mukaan 5.5.2022 mennessä: https://www.lyyti.fi/reg/ageingcity2022 

Ohjelma

Maanantaina 16.5. klo 12-16.30 keskitymme kehittämään visiota kestävään ikäystävälliseen kaupunkiin eri toimijoiden yhteisvoimin. Seminaari on suomenkielinen. Ohjelmassa on: 

12.00 Yhteinen lounas 
13.00 Avaussanat 
13.10 Inpiroivat puheenvuorot

 • Ikäystävällinen kaupunki: konseptista toteutukseen? 
  Päivi Moisio, Sointu senioripalvelut, kehittämispäällikkö 

 • Yhteiskehittämällä parempaa kaupunkia ikäihmisille 
  Ville Santala, UrbanAge/Forum Virium, projektipäällikkö 

 • Seniorikaupunkilaisen näkökulmia kaupunkikehitykseen 
  Olli-Pekka Sorma, As. Oy Tampereen Frans Emil, hallituksen puheenjohtaja 

 
14.15 Kahvitarjoilu 
14.30 Workshop työskentelyä 
16.30 Tilaisuus päättyy 

 

Tiistaina 17.5. klo 9-13.00 jatkamme kehittämällä kestävään ikäystävälliseen kaupunkiin liittyvää tutkimusta. Seminaari on englanninkielinen. Ohjelmassa on: 

9.00 Aamukahvit 
9.20 Avaussanat 
9.30 Inspiroivat puheenvuorot: 

 • Sofie Pelsmakers (arkkitehtuuri)

 • Steve O’Hern (liikenne) 

 • Outi Jolanki (ikääntyminen ja osallisuus) 

 
10.15 Workshop työskentelyä 
12.30 Yhteinen lounas

Lisätietoja

Tutkimuskoordinaattori Alisa Vänttinen, alisa.vanttinen@tuni.fi