Hyppää pääsisältöön

Igor Vassilev mukana Slushin tiedefinaalissa

Julkaistu 21.11.2019
Tampereen yliopisto
Igor Vassilev kertoo ideastaan Slushissa.
Kahdeksan postdoc-tutkijaa kilpailee Slush-tapahtuman yhteydessä sadan tuhannen euron tutkimuspalkinnosta. Tampereen yliopiston Igor Vassilev on yksi heistä.

Postdoc-tutkijat esittelevät tutkimusaiheensa tulevana perjantaina. Igor Vassilev kertoo yleisölle tutkimusideastaan, jossa bakteereita käsittelemällä hiilidioksidista voitaisiin tehdä ruokaa.

Igor Vassilev haluaa muuntaa hiilidioksidin ruuaksi käyttämällä mikrobien sähkökemiallista synteesiä. Mikrobeilla on ylilatautuneina kyky muuntaa hiilidioksidi etikaksi. Bakteeria ruokittaisiin etikalla ja näin bakteeri muodostaisi nopeasti biomassaa. Koko prosessi tapahtuisi bioreaktorissa ja tuloksena olisi ympäristöystävällistä, turvallista ja ravitsevaa ruokaa.

Lue lisää Igorista: https://skolaraward.fi/igor-vassilev-wants-to-turn-carbon-dioxide-into-food/