Hyppää pääsisältöön

Hae mukaan Circumpolar Studies -opintokokonaisuuden kesäkurssille 31.5. mennessä

Julkaistu 29.5.2023
Tampereen yliopisto
The Circumpolar Studies Programme - The coolest programme around!
Arktisen yliopiston alainen Circumpolar Studies on monitieteinen opintokokonaisuus, johon voivat hakea kaikki Tampereen yliopiston tutkinto- ja vaihto-opiskelijat. Opintokokonaisuuden monitieteiset tutkimukset valottavat arktisen alueen mahdollisuuksia ja siihen kohdistuvia uhkia. Hakuaika kesällä järjestettävälle verkkokurssille päättyy 31. toukokuuta 2023.

Circumpolar Studies -opintokokonaisuuden kesälukukausi alkaa 19. kesäkuuta ja päättyy 28. heinäkuuta 2023. Kesällä on tarjolla yksi verkkokurssi, jonka järjestäjänä toimii kanadalainen Trent University. Tämä peruskurssi on arvoltaan kuusi opintopistettä ja opetuskielenä on englanti. Kurssi järjestetään Moodlen kaltaisella alustalla ja kurssilla voi olla osallistujia useasta eri maasta kanadalaisten opiskelijoiden lisäksi. Lisää kursseja on tulossa syksyllä 2023 ja näistä tiedotetaan ja näihin haetaan myöhemmin intran kautta. Lisätietoja ensi syksyn kursseista löydät myös alla.

Kesälukukauden 2023 verkkokurssi (19.6. - 28.7.2023)

  • CS 100 - Introduction to the Circumpolar World, 6 ECTS

Vain CS 100 -peruskurssille ei ole ennakkovaatimuksia ja se on avoin kaikille uusille hakijoille ja kaikkien alojen opiskelijoille.

Tulevan syyslukukauden 2023 verkkokurssit (syys-joulukuu 2023)

  • CS 311* – Land and Environment of the the Circumpolar World I, 6 ECTS
  • CS 321* – Peoples and Cultures of the the Circumpolar World I, 6 ECTS
  • CS 331* – Contemporary Issues of the the Circumpolar World I, 6 ECTS

*Aiemmin suoritettu tai kesälukukaudella käynnissä oleva CS 100 -kurssi on ennakkovaatimuksena kursseille CS 311, CS 321 sekä CS 331. Jos et ole suorittanut aiemmin tai et ole suorittamassa CS 100 -kurssia kesälle, et voi ilmoittautua näille kursseille. Hakuaika näille kursseille julkaistaan myöhemmin intrassa.

Hakukelpoisuus sekä opintopisteiden hyväksiluku

Kesälukukauden kurssi ovat avoinna kaikille Tampereen yliopiston tutkinto-opiskelijoille ja tulevan syyslukukauden kurssit ovat avoinna myös Tampereen yliopiston vaihto-opiskelijoille opiskelutasosta riippumatta. Onnistuneesti suoritetusta kurssista saat pohjoisamerikkalaisen opintosuoritusotteen, jonka jälkeen voit hyväksilukea opintopisteet omaan tutkintoosi Tampereen yliopistossa. Keskustele kurssivalinnoistasi ja opintojen hyväksilukemisesta etukäteen tiedekuntasi kanssa, jos on tarpeen. Pohjoisamerikkalaisen opintosuoritusotteen saa yleensä noin 8-10 viikossa kurssin päättymisen jälkeen, joten ainakaan omaa valmistumista ei kannata laskea näiden kurssien varaan. Circumpolar Studies -opintokokonaisuuden opintopisteet voi sisällyttää kätevästi myös tutkintosi kansainvälistymiskokonaisuuteen.

Kuinka haetaan mukaan Circumpolar Studies -kesäkurssille CS100

Toimita täytetty ja (joko käsin tai sähköisesti) allekirjoitettu liitteenä oleva hakulomake pdf-tiedostona sähköpostitse north2north-ohjelman koordinaattorille Igor Tanskaselle 31.5.2023 mennessä. Allekirjoittamatta jääneet tai myöhässä toimitetut hakulomakkeet ei oteta huomioon. Kursseille on rajattu osallistujamäärä, joten Tampereen yliopisto tekee nimeämiset, välittää hakemuksesi eteenpäin ja kurssin järjestäjä tekee lopulliset valinnat. Jos sinulla on kysyttävää liittyen kursseihin, laita viestiä osoitteeseen circumpolarstudies [at] uarctic.org.

Oletko kiinnostunut tutkimaan lisää arktisen alueen mahdollisuuksia ja siihen kohdistuvia uhkia? Vielä ehdit hakea vaihtoon Kanadaan kevätlukukaudelle 2024 ja kaikki opintopisteet voit sisällyttää kätevästi myös tutkintosi kansainvälistymiskokonaisuuteen

Circumpolar Studies -verkkokurssin opiskelijoilla on ainutlaatuinen mahdollisuus lähteä erikoistumaan arktisen tutkimuksen aiheisiin ja kysymyksenasetteluihin myös vaihto-opiskelun kautta ja onnistuneesti suoritetuista arktisen aihealueen opinnoista saa lisäpisteitä north2north-vaihtohaussa. Vielä ehdit hakea syyskuun täydennyshaussa north2north-kohteisiin Kanadaan kevätlukukaudelle 2024. Tarjolla olevat vaihtokohteet ovat Yukon University ja University of Saskatchewan. Hae opiskelijavaihtoon! Myös vaihdossa suoritetut kurssit voi sisällyttää tutkintosi kansainvälistymiskokonaisuuteen.

Kiinnostaako ilmastonmuutos, Etelä-Korea, arktinen politiikka ja yhteistyö tai matka Etelä-Koreaan? Hae mukaan myös The 9th Korea Arctic Academy -verkkokurssille (7.-14.7.2023) 30.6. mennessä!

Arktisen yliopiston alainen Korea Maritime Institute (KMI) järjestää ilmaisen verkkokurssin liittyen arktiseen yhteistyöhön ja politiikkaan, johon voivat hakea melkein kaikki Tampereen yliopiston tutkinto-opiskelijat. Verkkokurssi valottaa arktisen alueen mahdollisuuksia ja siihen kohdistuvia uhkia sekä kertoo miksi Etelä-Korea on mukana arktisisessa yhteistyössä. Hakuaika heinäkuussa järjestettäville verkkokursseille päättyy 30. kesäkuuta 2023. Kurssin kolme parasta opiskelijaa palkitaan myös matka-apurahalla 2023 Arctic Partnership Week -konferenssiin, joka järjestetään Etelä-Korean Busanissa joulukuussa 2023. Lue lisää ja hae mukaan:

Lue lisää

Liitteet