Yleisötilaisuus

EDU Foorumi: Ympäristö ja kestävyys kasvatuksen ja koulutuksen tutkimuksessa

EDU Foorumi -kuva, käsi puun rungolla
Ympäristöön ja kestävään tulevaisuuteen liittyvät teemat ovat vakiintuneet osaksi kasvatuksen ja koulutuksen sisältöjä. Kasvatuksella on ympäristökriisien aikakaudella erityinen tehtävä tukea ympäristövastuullisen maailmankuvan rakentamista ja eri-ikäisten oppijoiden aktiivista ympäristötoimijuutta. Kompleksiset teemat ja oppijoiden keskuudessa yleistyvät ympäristöhuolen ja -ahdistuksen tunteet kuitenkin haastavat kasvatuksen ja koulutuksen perinteitä ja asiantuntemusta. Ympäristö- ja kestävyyskasvatus ja -koulutus ovatkin ajankohtaisia tutkimuksen ja kehittämisen alueita.

Millaista ympäristöön ja kestävyyteen liittyvää tutkimusta tehdään Tampereen yliopiston kasvatustieteiden ja kulttuurin tiedekunnassa? Tässä kahden tunnin webinaarissa tutustumme meneillään oleviin tutkimushankkeisiin ja käymme keskustelua siitä, miten kasvatuksen ja koulutuksen kenttä voi vastata ympäristökriisiin ja tukea parhaalla tavalla kestävän tulevaisuuden rakentamista.

Ohjelma

14:15-14:25 Yliopistonlehtori Essi Aarnio-Linnavuori (EDU): Tervetuloa 

14:25-14:45 Professori Kirsi Pauliina Kallio (EDU), yliopistonlehtori Markus Laine (MAB) & yliopistonlehtori Jonathon Taylor (BEN): Tieteidenvälinen kestävyyskasvatus osana kaupungin yhteiskehittämistä 

14:45-14.55 Väitöskirjatutkija Pasi Takkinen (EDU): Kommenttipuheenvuoro 

14:55-15:10 Keskustelu 

15:10-15:30 Väitöskirjatutkija Johanna Kallio (EDU): Itsekasvatus ekologisena aikalaiskritiikkinä 

15:30-15:40 Tutkija Anette Mansikka-aho: Kommenttipuheenvuoro 

15:40-15:55 Keskustelu 

15.55-16:00 Essi Aarnio-Linnavuori: Lopetus 

 

Tilaisuus on avoin kaikille, eikä siihen tarvitse ilmoittautua. Tilaisuus on kaksikielinen (suomi, englanti) ja tarjolla on simultaanitulkkaus. Liity mukaan Zoomissa (Meeting ID: 665 0692 6267, Passcode: Edufoorumi)

Tervetuloa!

Tulevat tapahtumat

Menneet tapahtumat

Järjestäjä

Kasvatustieteiden ja kulttuurin tiedekunta

Lisätietoja

Anneli Lehtisalo, anneli.lehtisalo@tuni.fi