Ajassa

Alumnimatka Napolin kuningaskuntaan ja langobardien maille

Bourbon-kuningassuvun Casertan palatsi puistoineen kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin.
Bourbon-kuningassuvun Casertan palatsi puistoineen kuuluu nykyään Unescon maailmanperintökohteisiin.
Kaikille avoin alumnimatka Italiaan kutsuu Tampere Alumneja.

Keväinen alumnimatka suuntautuu Apenniinien niemimaan keskiosiin, Napolin kuningaskuntaan ja langobardien maille. Täällä kulki roomalaisten Via Appia. Asetumme mukavasti Casertan kaupunkiin, josta teemme päiväretkiä eri suuntiin. Tutustumiskohteemme ovat niin antiikista, keskiajalta kuin uusimmaltakin ajalta. Matkan tieteellisenä asiantuntijana Tampereen yliopiston keskiajan historian dosentti FT Aino Katermaa.

Maanantai 13.4.
Finnairin lento AY1761 lähtee Helsingistä klo 07.50 ja saapuu Roomaan klo 10.15. Fiumicinon lentoasemalta suuntaamme kohti etelää ja iltapäivällä saavumme Casertaan, jossa majoitumme historiallisessa keskustassa sijaitsevaan Hotel dei Cavalieri Casertaan****. Iltakävelyllä luomme jo ensi katsauksen kaupunkiin.

Tiistai 14.4.
Tämä päivä on omistettu Casertan nähtävyyksille, joista huomattavin on ”Italian Versailles” eli loistelias Casertan palatsi. Tämä Bourbon-kuningassuvun palatsi puistoineen on Unescon maailmanperintökohde. Caserta Vecchiassa puolestaan sijaitsevat langobardien linna ja piispanpalatsi. Roomalaisajalta viestejä on vähän, sillä täällä asuneet samnilaiset asettuivat Hannibalin puolelle ja sen roomalaiset kostivat.

Keskiviikko 15.4.
Aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle läheiseen Capuan pikkukaupunkiin. Historiallinen Capua tarjoaa meille roomalaisen kaupungin jäänteitä amfiteattereineen ja mitreumeineen. Päivän aikana näemme myös langobardien valtakunnan muistoja ja normannien linnan.

Torstai 16.4.
Tämän päivän retkemme suuntautuu Beneventoon ja Arpaiaan. Beneventon antiikki tarjoaa mahtavan Traianuksen riemukaaren. Keskiaika oli langobardien aikaa ja heidän rakentamassa Santa Sofian kirkossa näemme ikoneja ja 200-luvun marttyyrin Mercurius Cesarealaisen reliikin. Myöhemmin kaupunki päätyi Napolin kuningaskuntaan. Myös paavit oleskelivat täällä, mistä kertoo muun muassa paavillinen maaseutupalatsi. Paluumatkalla Capuaan poikkeamme Arpaiassa katsomassa aitoa Via Appiaa ja freskoja oudonnäköisessä Madonna Annunziata -kirkossa.

Perjantai 17.4.
Retki Monte Cassinoon vie meidät tuoreisiinkin tapahtumiin. Toisessa maailmansodassa liittoutuneet pommittivat kaupungin 520-luvulla perustetun luostarin, jonka amerikkalaiset sittemmin rakensivat ”ennalleen”. Maisemat ovat huikeat ja luostarin museo tarjoaa hämmästeltävää.
Paluumatkamme kulkee Minturnon kautta. Se sijaitsee rannikolla, Latiumin puolella Cariglianorajajokea. ”Kaikki” kävivät täällä – langobardit, saraseenit, unkarilaiset, normannit… Voimme nähdä Italian ensimmäisen riippusillan ja antiikinaikaisen kaupungin rauniot.

Lauantai 18.4.
Aamiaisen jälkeen ajamme Cumaen ja Pozzuolin suuntaan katselemaan maisemia. Fiumicinon lentoasemalle ajamme rantatietä pitkin ja lounastamme matkan varrella. Finnairin lento AY1764 lähtee Roomasta klo 19.45 ja saapuu Helsinkiin klo 00.05.

Matkan hinta/hlö:
1085 €

Hintaan sisältyy:
- Finnairin lennot Helsinki-Rooma-Helsinki
- hotellimajoitus 2 hengen huoneessa
- buffetaamiaiset hotellissa
- ohjelman mukaiset tilausajokuljetukset
- Tampereen yliopiston asiantuntijaoppaan palvelut

Lisämaksusta:
- 1 hengen huone 130 €

Lisätiedot ja varaukset:
Erkki Karjalainen
Matkavekka
erkki.karjalainen@matkavekka.fi
puh 0400 613764

Tampere Alumnin verkkosivuille