Ajankohtaista koronaviruksesta

Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu seuraavat koronavirustilannetta ja viranomaisten päätöksiä ja linjaavat tarvittavia toimia yhdessä. Noudatamme kaikessa viestinnässämme viranomaisen antamia ohjeita ja kunnioitamme yksityisyydensuojaa.

Linjauksemme noudattavat yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen rehtorineuvostojen Unifin ja Arenen sopimia valtakunnallisia linjauksia.

***

Tampereen korkeakouluyhteisö jatkaa laajaa etäopiskelua ja etätyöskentelyä tiukentunein lisäohjein. Kampuksilla opiskellaan ja työskennellään vain, jos tilojen käyttö on välttämätöntä. Opetuksesta on erikseen ohjeistettu tarkemmin yliopistossa ja TAMKissa. Tampereen yliopisto ja TAMK ohjeistavat käyttämään kasvomaskia aina kampuksilla ollessasi. On tärkeää muistaa, että kampuksille voi tulla vain täysin terveenä. Kaikissa tiloissa noudatetaan edelleen myös aiemmin annettuja turvallisuusohjeita.

Tavoitteena on toiminnan jatkuvuuden ja opiskelijoiden valmistumisen turvaaminen. Vastuu sosiaalisten kontaktien vähentämisestä, turvavälien säilyttämisestä, kasvomaskien käytöstä sekä muiden suositusten ja ohjeiden noudattamisesta on meillä kaikilla yhteisön jäsenillä. Kaikkien toimenpiteiden tarkoituksena on minimoida koronavirustartunnat.

Koko yhteisön suojelemiseksi on tärkeää, että turvallisuusohjeita noudatetaan myös vapaa-ajalla. Hengitystieoireisten henkilöiden tulee hakeutua koronatestiin.

Tampereen yliopisto ja TAMK suosittelevat THL:n ja yhteistyötahojen kehittämän Koronavilkku-mobiilisovelluksen käyttöönottoa kaikille kampusten käyttäjille.

Tartuntariskien minimoimiseksi kampusten ulko-ovet säilyvät suljettuina ulkopuolisilta. Henkilökunta ja opiskelijat pääsevät kampusten tiloihin kulkukortilla. Linjaus korkeakouluyhteisössä on, että kampuksille tullaan opiskelemaan ja työskentelemään vain, jos tilojen käyttö on välttämätöntä. Tampereen yliopisto ja TAMK ohjeistavat pitämään maskia aina kampuksilla ollessasi. Kampukselle voi tulla vain täysin terveenä.

Huomioi myös omaehtoinen karanteeni saapuessasi Suomeen: jos saavut Suomeen muualta kuin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) turvalliseksi luokittelemasta maasta, jää omaehtoiseen karanteeniin.  Lue myös ohjeet rajanylitykseen koronapandemian aikana.

Kevätlukukauden 2021 opetus toteutetaan kevätlukukauden loppuun saakka kuten syyslukukaudella 2020 eli pääsääntöisesti etäopetuksena.

Henkilökunnalle suositellaan vahvasti etätyöskentelyä.

Tampereen yliopiston kirjaston nykyjärjestelyistä löytyy tietoa kirjaston sivulta.

Tavarat ja kuriirilähetykset vastaanotetaan kampuksilla keskitetysti. Kaikista saapuneista tavara- ja kuriirilähetyksistä ilmoitetaan vastaanottajalle ja sovitaan, kuinka lähetyksen kanssa toimitaan. Kampusten välinen posti ja muut kuljetukset hoidetaan normaalisti. Myös kaikki kirjeposti lajitellaan ja jaetaan normaalisti. Tarvittaessa palveluyksiköiden kanssa sovitaan erikseen postien käsittelystä ottamalla yhteys kiinteistön infoon.

Kampusten tiloissa olevat pakettiautomaatit on suljettu.

***

Ajantasainen tieto ja ohjeistus päivittyy intranetiin.

Aiheeseen liittyvät uutiset näkyvät sivun alalaidan listauksessa.

Koronatilannetta koskevat kysymykset: korona [at] tuni.fi

Koronatilanteesta tiedotetaan korkeakouluyhteisölle jatkuvasti päivittyvällä uutisella intran etusivulla

Valintakokeet

Kirjastojen käyttäjille

Opiskelijalle

Opettajalle

Tutkijalle

Henkilöstölle

Matkustaminen

Kaiken liikkuvuuden osalta suhtautumisemme on edelleen pidättyväinen. Kaikki matkustamiseen liittyvät päätökset tehdään matkustusohjeen mukaisesti.

Yhteystiedot henkilökunnalle:

• Tampereen yliopiston matkatiimi matkatiimi.tau [at] tuni.fi
  • TAMKin matkatiimi matkat.tamk [at] tuni.fi

Opiskelijavaihto

Yhteystiedot:

• Tampereen yliopisto: mobility.tau [at] tuni.fi
  • Tampereen ammattikorkeakoulu: outgoing.tamk [at] tuni.fi

Tapahtumat

Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun tilat pidetään toistaiseksi pääsääntöisesti suljettuina.

Vierailijoille

Muita ohjeita