Ajankohtaista koronaviruksesta

Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu seuraavat koronavirustilannetta ja viranomaisten päätöksiä ja linjaavat tarvittavia toimia yhdessä. Noudatamme kaikessa viestinnässämme viranomaisen antamia ohjeita ja kunnioitamme yksityisyydensuojaa.

Linjauksemme noudattavat yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen rehtorineuvostojen Unifin ja Arenen sopimia valtakunnallisia linjauksia.

***

Tavoitteena on toiminnan jatkaminen ja valmistumisen turvaaminen. Kampuksille voi tulla ja oleskella terveenä, mutta turvavälit, kokoontumisrajoitukset ja kasvomaskisuositus on huomioitava. Linjauksia päivitetään tarvittaessa tiukempaan tai väljempään suuntaan koronavirustilanteen tai viranomaisohjeiden muuttuessa.

Koko yhteisön suojelemiseksi on tärkeää, että turvallisuusohjeita noudatetaan myös vapaa-ajalla. Hengitystieoireisten henkilöiden tulee hakeutua koronatestiin.

Tampereen yliopisto ja TAMK suosittelevat THL:n ja yhteistyötahojen kehittämän Koronavilkku-mobiilisovelluksen käyttöönottoa kaikille kampusten käyttäjille.

Noudata maahantulossa THL:n ja Rajavartiolaitoksen ohjeita.

Tavoitteena on lähiopetus lukuvuoden alussa erityisesti 1. ja 2. vuosikurssin opiskelijoille. Lähiopetus- ja tenttitilanteet voidaan järjestää kampuksilla siten, että tilassa noudatetaan kasvomaskisuositusta ja otetaan huomioon riittävä turvaväli. Yli 100 henkilön opetustilanteet järjestetään kuitenkin etänä. Tenteistä annetaan erilliset ohjeet korkeakouluittain. Etäopetusta voi tarjota muulloinkin, jos se sopii opetustilanteeseen.

Tartuntariskien minimoimiseksi kampusten ulko-ovet ovat suljettuina ulkopuolisilta. Henkilökunta ja opiskelijat pääsevät kampusten tiloihin kulkukortilla. Ulkopuolisten henkilöiden on mahdollista vierailla kampuksilla turvallisuusohjeita noudattaen. Vierailun järjestäjä organisoi vieraiden kampuksilla liikkumisen ulko-ovilta lähtien.

Työskentely kampuksilla toteutetaan turvallisuusohjeita noudattaen. Lähiopetuksen turvaamiseksi korkeakoulujen henkilöstölle suositellaan etätyötä niissä tehtävissä, jotka eivät edellytä fyysistä paikallaoloa.

Kirjaston tilat ja palvelut ovat auki korkeakouluyhteisön jäsenille. Korkeakouluyhteisön ulkopuolisilla asiakkailla ei ole pääsyä kirjaston tiloihin, lukuun ottamatta Hervannan aineiston noutopistettä. Lisätietoa järjestelyistä löytyy kirjaston sivuilta.

Korkeakouluyhteisön tiloissa on mahdollista järjestää korkeintaan 50 henkilön tilaisuuksia ja kokoontumisia turvavälejä ja turvallisuusohjeita noudattaen. Ulkopuolisille toimijoille ei tehdä tilavarauksia eivätkä yleisötilaisuudet ole mahdollisia. Ravintolat ja SportUnin liikuntatilat voivat toimia nykyisten linjausten ja viranomaisten ohjeiden mukaisesti.

Tavarat ja kuriirilähetykset vastaanotetaan kampuksilla keskitetysti. Kaikista saapuneista tavara- ja kuriirilähetyksistä ilmoitetaan vastaanottajalle ja sovitaan, kuinka lähetyksen kanssa toimitaan. Kampusten välinen posti ja muut kuljetukset hoidetaan normaalisti. Myös kaikki kirjeposti lajitellaan ja jaetaan normaalisti. Tarvittaessa palveluyksiköiden kanssa sovitaan erikseen postien käsittelystä ottamalla yhteys kiinteistön infoon.

Kampusten tiloissa olevat pakettiautomaatit on suljettu.

***

Ajantasainen tieto ja ohjeistus päivittyy intranetiin.

Aiheeseen liittyvät uutiset näkyvät sivun alalaidan listauksessa.

Koronatilannetta koskevat kysymykset: korona [at] tuni.fi

Koronatilanteesta tiedotetaan korkeakouluyhteisölle jatkuvasti päivittyvällä uutisella intran etusivulla (vaatii kirjautumisen intraan)

Kirjastojen käyttäjille

Opiskelijalle

Opettajalle

Henkilöstölle

Matkustaminen

Kaiken liikkuvuuden osalta suhtautumisemme on edelleen pidättyväinen. Kaikki matkustamiseen liittyvät päätökset tehdään matkustusohjeen mukaisesti.

Yhteystiedot henkilökunnalle:

• Tampereen yliopiston matkatiimi matkatiimi.tau [at] tuni.fi
  • TAMKin matkatiimi matkat.tamk [at] tuni.fi

Opiskelijavaihto

Yhteystiedot:

• Tampereen yliopisto: mobility.tau [at] tuni.fi
  • Tampereen ammattikorkeakoulu: outgoing.tamk [at] tuni.fi

Tapahtumat

Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun tilat pidetään toistaiseksi pääsääntöisesti suljettuina.

Vierailijoille

Muita ohjeita