Ajankohtaista koronaviruksesta

Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu seuraavat koronavirustilannetta ja viranomaisten päätöksiä ja linjaavat tarvittavia toimia yhdessä. Noudatamme kaikessa viestinnässämme viranomaisen antamia ohjeita ja kunnioitamme yksityisyydensuojaa.

Linjauksemme noudattavat yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen rehtorineuvostojen Unifin ja Arenen sopimia valtakunnallisia linjauksia.

***

Julkaistu 4.9.:

Koronatartuntoja ja altistumisia Tampereen yliopiston opiskelijoiden keskuudessa, noudata turvallisuusohjeita kampuksella ja vapaa-ajalla

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri (PSHP) on tiedottanut koronatartunnoista ja altistuksista Tampereen yliopiston opiskelijoilla. PSHP kontaktoi kaikki altistuneet ja asettaa heidät karanteeniin. PSHP:n mukaan tartunnat liittyvät todennäköisesti vapaa-ajalla järjestettyihin tapahtumiin.

Koko yhteisön suojelemiseksi on tärkeää, että turvallisuusohjeita noudatetaan myös vapaa-ajalla. Hengitystieoireisten henkilöiden tulee hakeutua koronatestiin. 

Tampereen yliopisto ja TAMK suosittelevat THL:n ja yhteistyötahojen kehittämän Koronavilkku-mobiilisovelluksen käyttöönottoa kaikille kampusten käyttäjille.

***

Tartuntariskien minimoimiseksi kampusten ulko-ovet säilyvät suljettuina ulkopuolisilta. Henkilökunta ja opiskelijat pääsevät kampusten tiloihin kulkukortilla. Linjaus korkeakouluyhteisössä on, että kampuksille tullaan opiskelemaan ja työskentelemään vain, jos tilojen käyttö on välttämätöntä. Kampukselle voi tulla vain täysin terveenä.

Huomioi myös omaehtoinen karanteeni saapuessasi Suomeen: jos saavut Suomeen muualta kuin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) turvalliseksi luokittelemasta maasta, jää 14 vuorokauden omaehtoiseen karanteeniin. Lue lisää

Syyslukukauden opetus toteutetaan 31.12.2020 saakka kuten 1. opetusperiodilla eli pääsääntöisesti etäopetuksena. Vain välttämätön opetus kuten laboratoriojaksot ja pienryhmäopetus sekä opiskelijoiden tukitoimet toteutetaan fyysisesti kampuksilla. Luento-opetus toteutetaan pääasiassa etämuodossa.

Henkilökunnalle suositellaan edelleen etätyöskentelyä.

Tampereen yliopisto ja TAMK suosittelevat henkilökunnalle ja opiskelijoille kasvomaskin käyttöä tilanteissa ja tiloissa, joissa turvavälin pitäminen ei ole mahdollista. Tällaisia tilanteita voivat olla esimerkiksi ohjaustilanteet ja tietokoneluokkien opetustilanteet. Kasvomaskin käyttöä edellytetään EXAM-tiloissa sekä esimerkiksi laboratoriotiloissa ja hoitoalan harjoitustilanteissa, joissa ei voida toiminnallisuuden takia pitää turvavälejä. Tällaisiin työ- ja opiskelutilanteisiin korkeakoulu tarjoaa henkilöstölle ja opiskelijoille kasvomaskit.

Tampereen yliopiston kirjaston nykyjärjestelyt: Lue lisää

Tavarat ja kuriirilähetykset vastaanotetaan kampuksilla keskitetysti. Kaikista saapuneista tavara- ja kuriirilähetyksistä ilmoitetaan vastaanottajalle ja sovitaan, kuinka lähetyksen kanssa toimitaan. Kampusten välinen posti ja muut kuljetukset hoidetaan normaalisti. Myös kaikki kirjeposti lajitellaan ja jaetaan normaalisti. Tarvittaessa palveluyksiköiden kanssa sovitaan erikseen postien käsittelystä ottamalla yhteys kiinteistön infoon.

Kampusten tiloissa olevat pakettiautomaatit on suljettu.

Ajantasainen tieto ja ohjeistus päivittyy intranetiin.

Kaikkien toimenpiteiden tarkoituksena on minimoida koronavirustartunnat.

Aiheeseen liittyvät uutiset näkyvät sivun alalaidan listauksessa.

Koronatilannetta koskevat kysymykset: korona [at] tuni.fi

Koronatilanteesta tiedotetaan korkeakouluyhteisölle jatkuvasti päivittyvällä uutisella intran etusivulla

Kirjastojen käyttäjille

Opiskelijalle

Opettajalle

Tutkijalle

Henkilöstölle

Matkustaminen

Kaiken liikkuvuuden osalta suhtautumisemme on edelleen pidättyväinen. Kaikki matkustamiseen liittyvät päätökset tehdään matkustusohjeen mukaisesti.

Yhteystiedot henkilökunnalle:

  • Tampereen yliopiston matkatiimi matkatiimi.tau [at] tuni.fi
  • TAMKin matkatiimi matkat.tamk [at] tuni.fi

Opiskelijavaihto

Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu eivät lähetä opiskelijoita opiskelemaan tai harjoittelemaan ulkomaille syyslukukaudella 2020. Korkeakoulut eivät myöskään vastaanota ulkomaisia vaihto-opiskelijoita tai harjoittelijoita syksyllä.

Yhteystiedot:

  • Tampereen yliopisto: mobility.tau [at] tuni.fi
  • Tampereen ammattikorkeakoulu: outgoing.tamk [at] tuni.fi

Tapahtumat

Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun tilat pidetään toistaiseksi pääsääntöisesti suljettuina.

Vierailijoille

Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun tilat pidetään toistaiseksi pääsääntöisesti suljettuina.

Muita ohjeita

THL:n ohjeita:

Uutiset