Ajankohtaista koronaviruksesta

Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu seuraavat koronavirustilannetta aktiivisesti yhdessä ja tiedottavat tilanteesta säännöllisesti. Noudatamme kaikessa viestinnässämme viranomaisen antamia ohjeita ja kunnioitamme yksityisyydensuojaa.

Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu seuraavat koronavirustilannetta ja viranomaisten päätöksiä ja linjaavat tarvittavia toimia yhdessä. Linjauksemme noudattavat yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen rehtorineuvostojen Unifin ja Arenen sopimia valtakunnallisia linjauksia.

Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun tilat on suljettu 18.3. alkaen.

Suomen hallitus on päättänyt jatkaa poikkeusoloihin liittyviä toimia 13. toukokuuta saakka. Koulutuksen rajoituksia tullaan jatkamaan kuukaudella 13. toukokuuta saakka eri kouluasteilla ja poikkeusjärjestelyjä varaudutaan samalla jatkamaan lukukauden loppuun asti, jos epidemian rajoittaminen sitä vaatii.

Aluehallintoviraston (AVI) päätöksen mukaisesti kampuksille voivat mennä ja niillä työskennellä ainoastaan erikseen nimetyt henkilöt, joiden työtehtävät liittyvät kriittiseen TKI-toimintaan, etäopetukseen tai tukitoimintoihin. Nämä henkilöt ovat saaneet tiedon kampuksella työskentelystään esihenkilönsä kautta.

Kulku kampuksille on mahdollista ainoastaan rakennusten pääsisäänkäyntien kautta, joissa infot sijaitsevat. Kampuksella kulkiessa on huolehdittava kohtaamisten välttämisestä.

Muiden henkilökuntaan kuuluvien on mahdollista hakea välttämättömiä tavaroita sopimalla asiasta etukäteen sähköpostitse tai puhelimitse infojen kanssa. Infojen henkilökunta noutaa tavarat ja toimittaa ne hakijalle rakennuksen ulko-ovelle. Infojen henkilökuntaa on kampuksilla paikalla arkisin klo 8-16. Löydät infojen yhteystiedot intrasta.

Tarvittavat etätyövälineet voi noutaa sopimalla asiasta etukäteen IT-helpdeskin kanssa. IT-asiakaspalvelun yhteystiedot ja uudet aukioloajat ovat intrassa.  Lue myös: Laitteiden nouto ja tulostaminen poikkeustilanteessa

Tavarat ja kuriirilähetykset vastaanotetaan kampuksilla keskitetysti. Kaikista saapuneista tavara- ja kuriirilähetyksistä ilmoitetaan vastaanottajalle ja sovitaan, kuinka lähetyksen kanssa toimitaan. Kampusten välinen posti ja muut kuljetukset hoidetaan normaalisti. Myös kaikki kirjeposti lajitellaan ja jaetaan normaalisti. Tarvittaessa palveluyksiköiden kanssa sovitaan erikseen postien käsittelystä ottamalla yhteys kiinteistön infoon.

Kampusten tiloissa olevat pakettiautomaatit on suljettu.

Ajantasainen tieto ja ohjeistus päivittyy intranetiin.

Kaikkien toimenpiteiden tarkoituksena on minimoida koronavirustartunnat. Samassa tilassa voi olla yhtä aikaa enintään kymmenen henkilöä ja tällöinkin on huolehdittava varotoimista.

Koronatilannetta koskevat kysymykset: korona [at] tuni.fi

Aiheeseen liittyvät uutiset näkyvät sivun alalaidan listauksessa.

Koronatilanteesta tiedotetaan korkeakouluyhteisölle jatkuvasti päivittyvällä uutisella intran etusivulla

Kirjastojen käyttäjille

Opiskelijalle

Opettajalle

Tutkijalle

Henkilöstölle

Matkustaminen

Kaiken kansainvälisen liikkuvuuden osalta suhtautumisemme on pidättyväinen. Suosittelemme vahvasti yhteydenpidon hoitamista etäyhteyksin.

Yhteystiedot henkilökunnalle:

• Tampereen yliopiston matkatiimi matkatiimi.tau [at] tuni.fi
  • TAMKin matkatiimi matkat.tamk [at] tuni.fi

Opiskelijavaihto

Olemme tarjonneet kaikille vaihto-opiskelijoille mahdollisuuden palata Suomeen ja keskeyttää vaihto.

Kaikki opiskelijoiden ulkomaanvaihdot ja -matkat perutaan toistaiseksi. Linjaus koskee myös Tampereen korkeakouluyhteisöön vaihtoon tulevia opiskelijoita.

Yhteystiedot:

• Tampereen yliopiston opiskelijat mobility.tau [at] tuni.fi