Skip to main content

When you have discontinued your studies

Olemme koonneet tälle sivulle tietoa siitä, mitä sinun on hyvä tietää, mikäli opintosi ovat keskeytyneet tai sinulla ei ole mahdollisuutta saada lisäaikaa. Opintojen keskeytymisellä tarkoitetaan tilannetta, jossa opiskeluoikeutesi on päättynyt ja haluat suorittaa tutkinnon valmiiksi. Kunkin aiheen osalta ohjaamme sinut opiskelijan käsikirjaan tai muille aihetta käsitteleville sivuille, jossa pääset tarkemmin tutustumaan aiheeseen ja toivottavasti löydät aina kulloinkin tarvitsemasi tiedon.

Selvitä opiskeluoikeutesi tilanne

Ensimmäisenä selvitä opiskeluoikeutesi tilanne ja mahdollisuutesi lisäaikaan opinto-ohjaajaltasi tai opintopalveluista. Opintopalveluihin voit olla yhteydessä sähköpostitse: opintotoimisto.tamk@tuni.fi. Oman opinto-ohjaajasi löydät alla olevasta linkistä.

Täältä löydät oman opinto-ohjaajasi

Opiskeluoikeuden harkinnanvarainen lisäaika

Opiskeluoikeuden harkinnanvarainen lisäaika voidaan myöntää vain vähäisiin tutkinnosta tai opinnoista puuttuviin osiin, jos valmistuminen lisäaikana on realistista. Harkinnanvaraista lisäaikaa voi hakea pääsääntöisesti vain lukukaudeksi kerrallaan, mutta enintään vuodeksi. Mutta mikäli sinulla on todettu jokin opiskelukykyäsi heikentävä tekijä, voidaan harkinnanvaraista lisäaikaa myöntää myös yksilöllisesti.

Tarvitsetko lisäaikaa opinnoillesi?

Mikäli opintoihisi ei voida myötää lisäaikaa

Keskustele oman opinto-ohjaajasi kanssa mahdollisuudesta suorittaa tutkinto valmiiksi avoimessa ammattikorkeakoulussa, mikäli sinulle ei voida myöntää opintoihisi lisäaikaa. Pohdi myös omaa tilannettasi ja resurssejasi suorittaa tutkinto valmiiksi noin vuoden kuluessa. Huomaathan, että opintojen vanhenemisaika on pääsääntöisesti 10 vuotta.

Tutustu avoimeen ammattikorkeakouluun

Valmistaudu tapaamiseen opinto-ohjaajasi kanssa

Valmistaudu tapaamiseen palauttamalla mieleesi jo tehdyt opintosi sekä tutkinto-ohjelmasi opetussuunnitelma. Linkin opetussuunnitelmiin löydät tämän sivun alalaidasta linkkilistalta. Täytä myös valmiiksi opiskelusuunnitelma.

Opiskelusuunnitelma -lomake

Aiemmin suorittamasi opinnot

Saat selville aiemmin suorittamasi opinnot esimerkiksi Oma Opintopolku -palvelusta tai pyytämällä opintosuoritusotteen opintopalveluista (opintotoimisto.tamk@tuni.fi). Oma Opintopolku -palvelu vaatii kirjautumisen, jota varten sinun tulee tunnistautua pankkitunnuksella, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla.

Oma Opintopolku

Mikäli sinulta puuttuu harjoittelu ja/tai opinnäytetyö

Mikäli sinulta puuttuu tutkinnostasi harjoittelu ja/tai opinnäytetyö, pohdi valmiiksi mahdollisuuksia näiden suorittamiseen. Opinto-ohjaajan tapaamisessa selvitätte mahdollisuutesi suorittaa tutkinto loppuun avoimen ammattikorkeakoulun kautta sekä kartoitatte tutkinnosta puuttuvat opinnot ja muuttuneet käytännöt. Sovi opinto-ohjaajan kanssa opintojesi etenemisen seurannasta. Sivun lopussa linkit harjoittelun ja opinnäytetyön ohjeisiin.

Viimeistele opintosuunnitelma

Viimeistele opintosuunnitelma yhdessä opinto-ohjaajasi kanssa. Katsokaa yhdessä myös opintojaksojen toteutuskoodit sekä opinnoille tarvittava aika. Ilmoittaudu sen jälkeen avoimen AMKin opiskelijaksi ja liitä mukaan opiskelusuunnitelma. Kirjaa opiskelusuunnitelmaan opintojaksot toteutuskoodeineen ja merkitse lomakkeeseen opinto-ohjaajasi kanssa suunniteltu opiskeluaika.

Opiskelusuunnitelmalomake

Kun sinulle on myönnetty avoimen AMKin opiskeluoikeus

Kun sinulle on muodostettu avoimen AMKin opiskeluoikeus, saat ohjeet sähköpostilla mm. käyttäjätunnusten aktivoimiseksi. Avoimen AMKin opiskelijana maksat opinnoista 15 €/ opintopiste suorittaessasi tutkinnosta puuttuvia opintoja, kuitenkin niin, että 12 kk aikana opinnot maksavat enintään 200 €. Saat myöhemmin opiskelun jo alettua laskun sähköpostiisi. Tarvittaessa sovi maksuihin liittyvistä käytännöistä avoimen AMKin yhteyshenkilön kanssa (avoinamk@tuni.fi).

Lisätietoa opiskelusta avoimessa AMKissa

Kun ilmoittautumiset ja tunnukset ovat kunnossa

Kun ilmoittautumiset ja tunnukset ovat kunnossa, ja olet saanut kutsun opinnoille Avoimesta AMKista, voit aloittaa opintosi suunnitelman mukaan. Lisätietoja opintojesi suorittamiseen liittyen löydät seuraavasta osiosta: ”Opintojen suorittaminen avoimessa ammattikorkeakoulussa ja valmistuminen”.

Uusi opiskelijanumero

Avoimen AMKin opiskelijana saat uuden opiskelijanumeron. Muistathan myös, että avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijana et ole oikeutettu opintososiaalisiin etuuksiin (opintotuki, opiskelijakortti, opiskeluterveydenhuolto jne.).

Ole säännöllisesti yhteydessä opinto-ohjaajaasi

On tärkeää, että olet aktiivisesti ja säännöllisesti yhteydessä opinto-ohjaajaasi opintojesi etenemisen aikana. Muistathan myös päivittää opiskelusuunnitelmaasi säännöllisesti aina opintojen edetessä.

Kun kaikki puuttuvat opinnot on suoritettu ja arvioitu

Voit päättää opintosi avoimessa AMKissa, kun kaikki tutkinnosta puuttuvat opinnot on avoimessa AMKissa suoritettu ja arvioitu. Ilmoita tästä avoimen AMKin yhteyshenkilölle ja hae opiskeluoikeuden uudelleen myöntämistä oheisen linkin kautta (hakemuksen käsittelymaksu 50 €). Huomaa, että opiskeluoikeuden uudelleen myöntämisen käsittely kestää useita päiviä, älä siis jätä tätä viime tippaan!

Lomake opiskeluoikeuden uudelleen myöntämiseen

Kun opiskeluoikeutesi on palautettu

Opintoasiainkoordinaattori ottaa sinuun yhteyttä, kun opiskeluoikeutesi on palautettu. Hän siirtää avoimessa AMKissa suorittamasi opinnot osaksi tutkintoa. Tämän jälkeen sinun pitää aktivoida tunnuksesi uudelleen ja hakea valmistumista. Huomaathan hakea valmistumista ajoissa, viimeistään 3 viikkoa ennen aikomaasi valmistumispäivää. Tarkat valmistumispäivämäärät löydät TAMKin käsikirjasta.

Lisätietoa valmistumisen hakemisesta löydät täältä

Maksa YTHS:n opiskeluterveydenhuoltomaksu

Huomaa, että opiskeluoikeuden palauttamisen jälkeen sinun tulee maksaa YTHS:n opiskeluterveydenhuoltomaksu kuluvalle lukukaudelle. Lisätietoja YTHS opiskelijaterveydenhuollosta ja maksuista löydät alla olevasta linkkilistasta (opiskeluterveydenhuolto).

Näin maksat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun (Kela.fi)

Onnea valmistuvalle!

Suoritettuasi AMK- tai YAMK-tutkinnon voit täydentää osaamistasi monin eri tavoin. Jatkuvan oppimisen vaihtoehtoihin ja jatko-opintoihin voit käydä tutustumassa alla olevasta linkistä. Jos sinulla on työpaikka tiedossa, kannattaa tutustua oman alasi ammattiliittoon ja liittyä työttömyyskassaan. Jos sinulla ei ole työpaikkaa tai työsi on osa-aikaista, kannattaa olla yhteydessä omaan te-toimistoosi sekä kaupunkisi työllisyyspalveluihin. Henkilökohtaisissa talouskysymyksissä ole yhteydessä Kelaan. Ole avoin kaikille kiinnostaville urapoluille ja tartu ennakkoluulottomasti uusiin mahdollisuuksiin! Onnea valmistuvalle!

Mahdollisuuksia jatkuvaan oppimiseen

Hyödyllisiä linkkejä

Yhteystiedot

Opintopalvelut

Opintopalvelut palvelevat sinua Kuntokadun pääkampuksen B1-palvelukadulla sekä Mediapoliksen Future-rakennuksen 1.kerroksessa arkisin klo 10-14. Opintopalveluihin voit olla yhteydessä myös sähköpostitse: opintotoimisto.tamk [at] tuni.fi

Opinto-ohjaajat

Opinto-ohjaajien sähköpostit ovat muotoa: etunimi.sukunimi [at] tuni.fi

Avoin AMK

Avoimen ammattikorkeakoulun palveluosoite: avoinamk [at] tuni.fi

Löydät heidät myös Kuntokadun pääkampukselta huoneesta B1-22a

TAMKin yhteystiedot