Opinto-opas 2014-2015
Perus

Perus Pori KV Jatko Avoin

|Tutkinnot|     |Opintokokonaisuudet|     |Opintojaksot|    

Opinto-opas 2014-2015

MAT-80000 Johdatus hypermediaan, 5 op
Hypermedia Literacy

Vastuuhenkilö

Meri Kailanto, Jukka Huhtamäki, Juha Nurmi

Opetus

Opetusmuoto P1 P2 P3 P4 Kesä Toteutuskerrat Luentoajat ja -paikat
Luennot
 3 h/vko

 

 

 

 
MAT-80000 2014-01 Keskiviikko 12 - 15 , TB219

Suoritusvaatimukset

Toteutuskertakohtaiset harjoitustyöt ja tentti
Osasuoritusten pitää liittyä samaan toteutuskertaan

Osaamistavoitteet

Perehdytään web-julkaisun ja hypermedian perusteisiin sekä niihin liittyviin menetelmiin, tekniikoihin ja ohjelmistoihin. Käytännön suunnittelu- ja toteutustaitojen ohella opintojakson tavoitteena on antaa opiskelijalle aiheesta hyvä yleiskuva sekä perustiedot jatkokurssien pohjaksi.

Sisältö

Sisältö Ydinsisältö Täydentävä tietämys Erityistietämys
1. Hypermedian ja hypertekstin keskeiset periaatteet Internet ja WWW  Historia, nykytilanne ja visiot HTTP:n perusteet  Hypermedian ja hypertekstin historia 
2. HTML-kielioppi ja keskeinen merkkaus. Rakenteinen merkkauksen periaatteet  Rakenteinen HTML-merkkaus. HTML-merkkaus laajemmin.  HTML:n historia. Web-standardointi ja W3C. 
3. WWW-palvelinohjelmoinnin periaatteet. Asiakas-palvelin -malli.  HTML-lomakkeiden perusteet ja toimintaperiaate. CGI  Palvelinohjelmointiin soveltuvien, erityisesti skriptikielten perusteet. 
4. Tyylikielten periaatteet. Keskeinen CSS-merkkaus.   CSS-kielioppi. CSS selektorit, mediatyypit, box model ja visual formatting model.  CSS-suunnittelu 
5. Objektin käsite. Kuvan, äänen ja videon esittäminen webissä.  Web-julkaisuun soveltuvien ääni-, kuva-, ja videoformaattien yleispiirteet. Web-formaattien erityispiirteet.  Web design 
6. Selainohjelmoinnin periaatteet  DOM ja JavaScript: perusteet ja toimintaperiaatteet  AJAX:n toimintaperiaate. Selainohjelmointityökalujen käyttö. 

Ohjeita opiskelijalle osaamisen tasojen saavuttamiseksi

Kurssin arvosana määräytyy tentin perusteella. Hallittuaan ydinaineksen, opiskelijalla on mahdollisuus läpäistä kurssi arvosanalla 3. Saavuttaakseen arvosanan 4, opiskelijan on lisäksi osoitettava täydentävään tietämykseen kuuluvuia asioita. Arvosanaan 5 on mahdollisuus, jos täydentävään tietämykseen kuuluvat asiat osataan hyvin. Havaitut, pienet puutteet ydinaineksen osaamisessa laskevat kurssin arvosanan 1:n tai 2:n. Jos ydinaineksen hallinta on huomattavan puutteellista, ei opiskelija läpäise kurssia.

Arvosteluasteikko:

Opintojaksolla käytetään numeerista arviointiasteikkoa (1-5)

Osasuoritukset:

Osasuoritusten pitää liittyä samaan toteutuskertaan

Tietoa esitietovaatimuksista
Opintojakso MAT-80000 Johdatus hypermediaan korvaa opintojakson MATHM-37100 Johdatus hypermediaan, joka aikaisemmin on jo korvannut kurssin MATHM-37000 Hypermedian perusteet. Vain yhden näistä opintojaksoista voi sisällyttää tutkintoon.

Esitietoketju (Vaatii kirjautumisen POPiin)



Vastaavuudet

Opintojakso Vastaa opintojaksoa  Selite 
MAT-80000 Johdatus hypermediaan, 5 op MATHM-37100 Johdatus hypermediaan, 3 op  

Tarkempia tietoja toteutuskerroittain

Toteutus Kuvaus Opetusmuodot Toteutustapa
MAT-80000 2014-01        

Viimeksi muokattu22.04.2015