Opinto-opas 2014-2015
Perus

Perus Pori KV Jatko Avoin

|Tutkinnot|     |Opintokokonaisuudet|     |Opintojaksot|    

Opinto-opas 2014-2015

MEI-11000 Diplomityökurssi, 1 op
Master Thesis Course

Lisätiedot

Toteutuskerran tasolta löytyvät aloitusluennon kalvot. Muista myös tutustua POPista polusta POP > OPISKELU > Diplomityö löytyvään materiaaliin. Diplomityökurssiin ja esimerkiksi omaa diplomityötä esittelevän esityksen ajan varaamiseen liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä Timo Prusiin (etu.suku@tut.fi). Aika oman esityksen pitämiseen on varattava viimeistään seminaarikertaa edeltävän viikon perjantaina! Yksittäisen seminaarikerran aikana pidettävien esitysten lukumäärä on rajallinen, joten varaa oma esitysvuorosi ajoissa. Opintojakso soveltuu vain tutkinto-opiskelijoille

Vastuuhenkilö

Kari Koskinen, Timo Kalema

Opetus

Opetusmuoto P1 P2 P3 P4 Kesä Toteutuskerrat Luentoajat ja -paikat
Seminaari
 2 h/per
+2 h/per
+2 h/per
+2 h/per

 
MEI-11000 2014-02  

Suoritusvaatimukset

Kurssin vaatimuksena on diplomityön tekeminen ja kurssin opetukseen osallistuminen. Opiskelijan täytyy osallistua kolmeen opetustapahtumaan, ks. alla. Diplomityöhön liittyy lisäksi kypsyysnäyte. Kolme pakollista opetustapahtumaa ovat: 1) Kunkin periodin ensimmäisellä seminaarikerta käydään läpi diplomityön suorittamiseen kuuluvia yleisiä asioita. Näitä ovat mm. työn aikataulu ja rajaus, ongelman määrittely ja ratkaisumenetelmä, kirjoittaminen, lähteiden käyttö, hyvät tieteelliset toimintatavat, esityksen täsmällisyys, ohjauskäytännöt ym. Ensimmäinen opetustapahtuma on kaikille pakollinen. 2) Kuuntelukerta, jolloin kuunnellaan muiden opiskelijoiden esityksiä omistaä diplomitöistään. Tämä kerta voi olla myös periodin ensimmäinen seminaarikerta, mutta eri kuin kohdan 1 kerta. 3) Kerta, jolloin opiskelija esittelee omaa diplomityötään ja sen tuloksia. Tässä vaiheessa työn ei tarvitse olla vielä täysin valmis, mutta sen verran pitkällä kuitenkin, että jotain työn tuloksia pystyy jo esittelemään. Diplomityöstä pidettävän esityksen pituus on noin 15 minuuttia.

Osaamistavoitteet

Opintojakso ohjaa itsenäisen opinnäytetyön tekoon mm. ongelman määrittelyyn, aiheen jäsentämiseen, käsittelytavan valintaan, tiedon hankintaan, tulosten hahmottamiseen ja raportointiin . Opintokokonaisuuden suoritettuaan opiskelija osaa raportoida suullisesti tutkimustyön (diplomityön) eri vaiheista ja saavutetuista tuloksista. Lisäksi opiskeilija kohottaa (muokkaa) tekniikan tuntemustaan tutustumalla erityyppisten tutkimusten sisältöön, ongelmiin ja ratkaisuihin.

Sisältö

Sisältö Ydinsisältö Täydentävä tietämys Erityistietämys
1. Ohjaus diplomityön tekoon. Tehtävän määrittely ja rajaus, mahdollinen työhypoteesi, tutkimus- ja työmenetelmät, kirjallisuuslähteiden käyttö, odotettavat tulokset, raportointi ja kirjoittaminen.     
2. Muiden esitysten seuraaminen ja oman työn esittely eri vaiheissa.     

Ohjeita opiskelijalle osaamisen tasojen saavuttamiseksi

Opintojakso arvioidaan hyväksytty / hylätty periaatteella.

Arvosteluasteikko:

Opintojaksolla käytetään suoritusmerkintäistä arviointiasteikkoa (hyväksytty-hylätty)

Tietoa esitietovaatimuksista
Opintojakso on tarkoitettu kone- ja tuotantotekniikan laitoksen pääaineopiskelijoille, kun pääaineen kursseja on suoritettu riittävästi ja kun diplomityön aihe on selvillä.

Esitietoketju (Vaatii kirjautumisen POPiin)



Vastaavuudet

Opintojakso Vastaa opintojaksoa  Selite 
MEI-11000 Diplomityökurssi, 1 op EDE-78100 Diplomityökurssi, 1 op  
MEI-11000 Diplomityökurssi, 1 op TTE-78100 Diplomityökurssi, 1 op  

Tarkempia tietoja toteutuskerroittain

Toteutus Kuvaus Opetusmuodot Toteutustapa
MEI-11000 2014-02 Kurssi ohjaa itsenäiseen diplomityön tekoon ja hyvään työn ja sen tulosten esittämiseen. Diplomityökurssiin ja esimerkiksi omaa diplomityötä esittelevän esityksen ajan varaamiseen liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä Timo Prusiin (etu.suku@tut.fi). Aika oman esityksen pitämiseen on varattava viimeistään seminaarikertaa edeltävän viikon perjantaina! Yksittäisen seminaarikerran aikana pidettävien esitysten lukumäärä on rajallinen, joten varaa oma esitysvuorosi ajoissa. Kurssin vaatimuksena on diplomityön tekeminen ja kurssin opetukseen osallistuminen. Opiskelijan täytyy osallistua kolmeen opetustapahtumaan, ks. alla. Diplomityöhön liittyy lisäksi kypsyysnäyte. Kolme pakollista opetustapahtumaa ovat: 1) Kunkin periodin ensimmäisellä seminaarikerta käydään läpi diplomityön suorittamiseen kuuluvia yleisiä asioita. Näitä ovat mm. työn aikataulu ja rajaus, ongelman määrittely ja ratkaisumenetelmä, kirjoittaminen, lähteiden käyttö, hyvät tieteelliset toimintatavat, esityksen täsmällisyys, ohjauskäytännöt ym. Ensimmäinen opetustapahtuma on kaikille pakollinen. 2) Kuuntelukerta, jolloin kuunnellaan muiden opiskelijoiden esityksiä omistaä diplomitöistään. Tämä kerta voi olla myös periodin ensimmäinen seminaarikerta, mutta eri kuin kohdan 1 kerta. 3) Kerta, jolloin opiskelija esittelee omaa diplomityötään ja sen tuloksia. Tässä vaiheessa työn ei tarvitse olla vielä täysin valmis, mutta sen verran pitkällä kuitenkin, että jotain työn tuloksia pystyy jo esittelemään. Diplomityöstä pidettävän esityksen pituus on noin 15 minuuttia.        

Viimeksi muokattu04.12.2014