Opinto-opas 2014-2015
Perus

Perus Pori KV Jatko Avoin

|Tutkinnot|     |Opintokokonaisuudet|     |Opintojaksot|    

Opinto-opas 2014-2015

ARK-42200 Taide 3, 5 op
Art 3

Lisätiedot

Kurssia ei toteuteta toistaiseksi.

Vastuuhenkilö

Ilmari Lahdelma

Opetus

Opetusmuoto P1 P2 P3 P4 Kesä Toteutuskerrat Luentoajat ja -paikat
Luennot
Harjoitukset
 24 h/per
 24 h/per


 


 


 


 
ARK-42200 2014-01  

Suoritusvaatimukset

Hyväksytysti suoritetut harjoitustyöt.
Osasuoritusten pitää liittyä samaan toteutuskertaan

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija on syventänyt ymmärrystään taideilmaisusta ja perehtynyt kurssilla käsiteltyyn taiteen alueen ilmaisutapaan ja -tekniikkaan. Hän ymmärtää kuvataiteen sisältöjä ja osaa luoda niitä itse omissa taideteoksissaan.

Sisältö

Sisältö Ydinsisältö Täydentävä tietämys Erityistietämys
1. Kurssi käsittelee (nyky)taidetta ja sen teoreettisia suuntauksia, kehitelmiä, käsitteitä ja ajatuksia. Painoarvo on teoreettisen tiedon ja materiaalin omaksumisessa ja tuottamisessa. Asiasisältöihin tutustutaan lukemalla tekstejä ja analysoimalla niitä. Omaksuttuja näkökulmia sovelletaan taideteosesimerkkien tulkintaan. Monipuolisen näkökulmakentän luomiseksi kurssilla käytetään vierailijaluennoitsijoita, jotka esittelevät toisaalta nykytaiteen eri virtauksia teosesimerkkien kautta, ja toisaalta valottavat teoreettisia näkökulmia ja viitekehyksiä sinällään. Alustavasti kysytyt vierailijat ovat suomalaisella nykytaiteen kentällä toimivia ammattilaisia, mm. kuraattoreja ja teoreetikkoja.      

Esitietoketju (Vaatii kirjautumisen POPiin)



Vastaavuudet

Opintojakso Vastaa opintojaksoa  Selite 
ARK-42200 Taide 3, 5 op AHT-9660 Taide 3, 5 op  

Tarkempia tietoja toteutuskerroittain

Toteutus Kuvaus Opetusmuodot Toteutustapa
ARK-42200 2014-01 TAVOITTEET: Tutustua nykytaiteessa vallitseviin suuntauksiin ja teoreettisiin näkemyksiin. Omaksua ja soveltaa teoreettista ajattelua siten, että osaa analysoida ja tulkita taidetta eri näkökulmista. Kehittää omaa taidenäkemystä ja syventää omia ajatuksia integoiden niitä taidekentässä vaikuttaviin viitekehyksiin. Tuottaa itsenäisesti taiteen alan tekstiä, jossa on teoreettista ulottuvuutta, omia ajatuksia ja perusteltuja näkemyksiä. (Jatko-opiskelijoille: Tuottaa tieteellisen kirjoittamisen standardien mukaista tekstiä.) Kurssi etenee lähiopetuksena sessiomaisesti, jolloin yksi sessio kestäisi yhden päivän (=8 h). Kokoontumisia on yhteensä 6 kpl. Sessioissa yhdistyy diskursiivisella tavalla luento-osuus ( =4 h) ja siihen liittyvien tekstien luentaosuus eli harjoitukset (=4 h). Luennot kestävät vierailijan mukaan 2-4 h. Luentaosuudessa läpikäydään lähiluentana tekstejaä. Opiskelijat vastaavat vuorollaan tietyn itsenäisesti läpikäymänsä tekstiosuuden esittelystä ja alustamisesta koko ryhmälle. Opiskelijoiden itsenäisen työskentelyn määrä on suuri (110 h) ja se sisältää annetun materiaalin lukemista, prosessointia ja kirjoittamista.        

Viimeksi muokattu09.03.2015