Opinto-opas 2014-2015
Perus

Perus Pori KV Jatko Avoin

|Tutkinnot|     |Opintokokonaisuudet|     |Opintojaksot|    

Opinto-opas 2014-2015

ARK-15000 Arkkitehtuurimedian perusteet, 5 op
Architectural Media Basics

Vastuuhenkilö

Martti Lamppu

Opetus

Opetusmuoto P1 P2 P3 P4 Kesä Toteutuskerrat Luentoajat ja -paikat
Luennot
Harjoitukset
 3 h/vko
 4 h/vko
+3 h/vko
+4 h/vko


 


 


 
ARK-15000 2014-01 Maanantai 10 - 12 , RH216
Tiistai 10 - 12 , RH216

Suoritusvaatimukset

Hyväksytyt harjoitustyöt ja tentti.
Osasuoritusten pitää liittyä samaan toteutuskertaan

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa soveltaa perustietoja arkkitehtuuriin liittyvästä digitaalisesta viestinnästä ja tietojenkäsittelystä. Opiskelija osaa käyttää työasematietokonetta oheislaitteineen oppimisen käytännön työvälineenä. Hän osaa työskennellä tietoteknisillä työkaluilla Arkkitehtuurin medialaboratorion verkkoympäristössä ja hän osaa selittää CAD-työskentelyn ja -ohjelmistojen olennaisimpia piirteitä, mahdollisuuksia ja työnkulkuja sekä auttavasti mallintaa kolmiulotteisella luonnosteluun soveltuvalla CAD-ohjelmalla (SketchUp) suunnittelemansa pienehkön rakennuksen ja muokata digitaalisia pikseligraafisia kuvia Photoshop-ohjelman perustoiminnoilla. Opiskleija osaa myös taittaa suunnitelmaplanssin sekä monisivuisen julkaisun sivuntaitto-ohjelman perustoiminnoilla (InDesign), laatia yksinkertaisen kuvallisen multimediaesityksen (Powerpoint)ja selittää arkkitehtuurin visualisointiin liittyviä perustekniikoita ja työnkulkuja sekä omaa välttämättömät valmiudet Arkkitehtuurin medialaboratorion muille kursseille.

Sisältö

Sisältö Ydinsisältö Täydentävä tietämys Erityistietämys
1. Opintojakson tavoitteena on arkkitehtuuriin liittyvän tietojenkäsittelyn ymmärtäminen sekä tietokoneen käytön oppiminen käytännön työvälineenä. Opintojakson sisältönä on perustiedot digitaalisesta viestinnästä ja tietojenkäsittelystä, johdatus yleisimpien suunnittelijalle soveltuvien työkaluohjelmien käyttöön sekä CAD-työskentelyyn. Opintojaksolla opetetaan työskentelytavat medialaboratorion verkkoympäristössä ja opintojakso on välttämätön perusta arkkitehtuurin medialaboratorion muille opintojaksoille.     

Esitietoketju (Vaatii kirjautumisen POPiin)



Vastaavuudet

Opintojakso Vastaa opintojaksoa  Selite 
ARK-15000 Arkkitehtuurimedian perusteet, 5 op AML-1100 Arkkitehtuurimedian perusteet, 5 op  

Tarkempia tietoja toteutuskerroittain

Toteutus Kuvaus Opetusmuodot Toteutustapa
ARK-15000 2014-01       Lähiopetus: 0 %
Etäopetus: 0 %
Itseopiskelu: 0 %  

Opintojaksoon liittyvät dokumentit

AMP harjoitustyöt_2013-2014.pdf Skannaus.pdf ABC-luento.pdf 2D-CAD_3D-CAD.pdf Ark multimedia.pdf AML_amp_revit esittely 2011.pdf AMP Arkkitehtuurin visualisointi_low.pdf Sekatekniikat.pdf visualisointi_intro.pdf PDF-dokumentti.pdf Toimintaymp.pdf

Viimeksi muokattu07.09.2014