Opinto-opas 2013-2014
Perus

Perus Pori KV Jatko Avoin

|Tutkinnot|     |Opintokokonaisuudet|     |Opintojaksot|    

Opinto-opas 2013-2014

TIE-20200 Ohjelmistojen suunnittelu, 5 op
Software design

Vastuuhenkilö

Samuel Lahtinen

Opetus

Opetusmuoto P1 P2 P3 P4 Kesä Toteutuskerrat Luentoajat ja -paikat
Luennot
Harjoitukset
Harjoitustyöt
 2 h/vko
 8 h/per
 20 h/vko
+2 h/vko
+4 h/per
+50 h/vko



 



 



 
TIE-20200 2013-01 Maanantai 14 - 16, TB109

Suoritusvaatimukset

Hyväksytysti suoritettu tentti ja harjoitustyö.
Osasuoritusten pitää liittyä samaan toteutuskertaan

Opetukseen ja oppimiseen liittyvät periaatteet ja lähtökohdat

-

Osaamistavoitteet

Arvosanan hyvä kurssilta saavuttanut opiskelija pystyy osallistumaan laajemman ohjelmiston suunnitteluun ja toteuttamiseen ja osaa hyödyntää ohjelmistossa mm. periytymiseen liittyviä tekniikoita. Opiskelija osaa jakaa ohjelman loogisiin itsenäisesti toteutettavissa oleviin osakokonaisuuksiin esimerksi rajapintoja hyväksikäyttäen. Hän ymmärtää tärkeimmät ohjelmien toteuttamiseen liittyvät suunnittelumallit ja pystyy hyödyntämään niistä yleisimpiä omissa ohjelmistoprojekteissaan. Opiskelija ymmärtää komponenttien, ohjelmointiympäristöjen ja ohjelmistopakettien perustermistön ja pystyy toteuttamaan oman ohjelmansa näiden päälle/näitä hyödyntäen.

Sisältö

Sisältö Ydinsisältö Täydentävä tietämys Erityistietämys
1. Opiskelija osaa selittää periytymisen ja geneerisyyden peruskäsitteistön ja kykenee hyödyntämään ohjelmakomponentteja, jotka käyttävät näitä tekniikoita. Opiskelija osaa suunnitella rajapintoja.  Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa suurempia ohjelmia, jotka hyödyntävät periytymistä.   
2. Opiskelija osaa selittää eroja oliokielten oliomallien välillä erityisesti olioiden elinkaariin liittyen. Opiskelija ymmärtää olioiden elinaikaan ja kopiointiin liittyvät pääperiaatteet ja ymmärtää erot eri oliokielten välillä.  Opiskelija hallitsee C++:n elinajanhallintaan tarjolla olevat erilaiset tekniikat ja osaa hyödyntää niitä ohjelmointityössään.   
3. Opiskelija tietää yleisimmät toteutusmallit ja pystyy toteuttamaan komponentteja niitä käyttäviin ohjelmistoihin.  Opiskelija osaa hyödyntää toteutusmalleja käyttäen niitä osana itsenäisesti suunniteltua ohjelmaa ja sen toteutusta.   
4. Opiskelija osaa selittää laajennettavissa olevien ohjelmien perustermistön ja pystyy toteuttamaan laajennuskomponentteja käyttäen valmiina annettuja rajapintoja.  Opiskelija osaa suunnitella laajennettavissa olevia ohjelmia (kirjastot, liitännäiset).   

Ohjeita opiskelijalle osaamisen tasojen saavuttamiseksi

Kurssin kokonaisarvosana määräytyy tentin ja harjoitustyön yhteispisteiden perusteella. Lisäpisteitä on mahdollista saada aktiivisella osallistumisella viikkoharjoituksiin. Kuhunkin arvosanaan oikeuttavat pisterajat kerrotaan kurssin kotisivuilla ja käydään läpi kurssin aloitusluennolla. Aloitusluennolla käydään myös yleisiä arviointikriteerejä harjoitustyöhön liittyen.

Arvosteluasteikko:

Opintojaksolla käytetään numeerista arviointiasteikkoa (1-5)

Osasuoritukset:

Osasuoritusten pitää liittyä samaan toteutuskertaan

Esitietovaatimukset

Opintojakso P/S Selite
TIE-02400 Ohjelmoinnin tekniikat Pakollinen    

Esitietoketju (Vaatii kirjautumisen POPiin)



Vastaavuudet

Opintojakso Vastaa opintojaksoa  Selite 
TIE-20200 Ohjelmistojen suunnittelu, 5 op OHJ-1450 Olio-ohjelmoinnin jatkokurssi, 5 op  

Tarkempia tietoja toteutuskerroittain

Toteutus Kuvaus Opetusmuodot Toteutustapa
TIE-20200 2013-01 Kurssilla tutustutaan rajapintojen suunnitteluun, suunnittelumalleihin ja käydään läpi mm. olio-ohjelmoinnin tekniikoita ja periaatteita peruskursseja syvällisemmin. Kurssin läpipääsy vaatii tentin ja harjoitustyön hyväksytyn suorittamisen. Harjoitustyö tehdään kahden hengen ryhmissä ja se koostuu useammasta pienemmästä vaiheesta.   Luennot
Harjoitukset
Harjoitustyöt
   
Lähiopetus: 0 %
Etäopetus: 0 %
Itseopiskelu: 0 %  

Viimeksi muokattu16.01.2014