Opinto-opas 2013-2014
Perus

Perus Pori KV Jatko Avoin

|Tutkinnot|     |Opintokokonaisuudet|     |Opintojaksot|    

Opinto-opas 2013-2014

TTA-12020 Vapautta esiintymiseen ja ilmaisuun, 1 op
Speech Communication and Audience Anxiety

Lisätiedot

Opintojakso on tarkoitettu opiskelijoille, joille esiintymisjännityksen hallitseminen on vaikeaa siinä määrin, että jännittäminen haittaa esimerkiksi opiskelujen etenemistä. HUOM.! Opintojaksolle ilmoittautuminen on kaksivaiheinen: 1. Opintojaksolle haluavat laativat hakemuksen, jossa he perustelevat miksi opintojakso on heille tärkeä. Lisätiedot hakemuksesta, sen laatimisesta ja lähettämisestä Moodlessa opintojakson sivuilla (http://moodle2.tut.fi/Teollisuustalous > TTA-12020). Valinta opintojaksolle tapahtuu hakemusten perusteella. Hakijoita voidaan tarvittaessa myös haastatella. Ryhmäkoko opintojakson yhdellä toteutuskerralla on maksimissaan 12 opiskelijaa ja vähintään 6 opiskelijaa. 2. Opintojaksolle valituille ilmoitetaan valinnasta henkilökohtaisesti kahden viikon sisällä hakuajan päättymisestä. Valitut ilmoittautuvat vielä opintojaksolle POPin kautta.
Ei luennoida lukuvuonna 2013-2014

Vastuuhenkilö

Tapani Lepomäki

Suoritusvaatimukset

Ilmoitetaan erikseen.

Opetukseen ja oppimiseen liittyvät periaatteet ja lähtökohdat

Pääpaino kurssilla on erilaisissa harjoituksissa. Opiskelijat pitävät myös oppimispäiväkirjaa, minkä tarkoituksena on tukea oppimista. Jokainen opiskelija kehittyy omista lähtökohdistaan.

Osaamistavoitteet

Opintojakso on suunnattu opiskelijoille, joille jännittämisen hallitseminen erilaisissa esiintymistilanteissa on hankalaa. Opintojaksolla esiintymisjännitystä lähestytään puheviestinnän ja psykologian näkökulmasta. Opintojakson tavoitteena on oppia hyväksymään ja hallitsemaan omaa jännittämistä sekä löytää myönteisiä suhtautumistapoja esiintymiseen. Opintojakson suoritettuaan opiskelija tunnistaa itselleen tyypillisiä tapoja ajatella ja reagoida esiintymistilanteissa. Opiskelija ymmärtää mitä jännitettäessä tapahtuu fysiologisesti ja psykologisesti ja mistä syystä. Opintojakson suoritettuaan opiskelija tunnistaa omia vahvuuksiaan esiintyjänä. Opiskelija osaa myös käyttää erilaisia rentoutus-ja mielikuvaharjoituksia jännittämisen hallinnassa.

Sisältö

Sisältö Ydinsisältö Täydentävä tietämys Erityistietämys
1. Itsensä ja jännittämisensä hyväksyminen. Oman viestijäkuvan etsiminen ja siihen tutustuminen.     
2. Esiintyminen viestintätilanteena. Vireytyminen ja sen tulkinta osana esiintymisjännityksen hallintaa.     
3. Erilaiset puhe-, rentoutus- ja mielikuvaharjoitukset jännittämisen hallinnan apuna.     

Ohjeita opiskelijalle osaamisen tasojen saavuttamiseksi

Opintojaksolla käytetään hyväksytty/hylätty -arvosteluasteikkoa. Opiskelija suorittaa opintojakson hyväksytysti mikäli hän on läsnä vähintään 90% tapaamiskerroista, osallistuu aktiivisesti opintojaksolla tehtyihin harjoituksiin sekä palauttaa jakson päätteeksi oppimispäiväkirjan.

Arvosteluasteikko:

Opintojaksolla käytetään suoritusmerkintäistä arviointiasteikkoa (hyväksytty-hylätty)

Esitietoketju (Vaatii kirjautumisen POPiin)



Vastaavuudet

Opintojakso Vastaa opintojaksoa  Selite 
TTA-12020 Vapautta esiintymiseen ja ilmaisuun, 1 op TETA-1060 Vapautta esiintymiseen ja ilmaisuun, 1 op  

Viimeksi muokattu11.06.2013